Benim pilavın çok güzel olur.
Şoyle yapıyorum. 2_3 kişilik tarif bu
_ önce pirinclerimi sıcak suda en az yarım saat bekletiyorjm. Sonra yikayip .suzuyorum tereyaği yada margarin koyuyorum 2 kaşık .
Daha tam erimeden şehiryeleri atıyorum kavuruyorum.
Sonra suzdugum pirinci koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyorum tuzunuda ekliyorum. Kavuruyorum iyice. İyice kavrulduktan sonra kaynamış suyu az üzerini geçerek koyuyorum. Hemen kapağını kapatıyorum altını kisiyorum. Bir daha hiç açmıyorum ağzını. Sonra suyunu çekince iyice karıştırıp kontrol ediyorum pismismi diye bide tuzuna bakıyorum. Bu kadarr
Ha birde kişi sayısını avucumla belirliyoruz 1 avuç 1 kişilik cikiyo