0 oy
237 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (636 puan) tarafından

Ben yoruldum hemde çok yoruldum bı çocuk uyumuyor gece 20 ye yakın uyanıyor gözleri kapalı basıyor çığlığı sallayınca anında uyuyor 10 dk sonra yine aynı doktora gittik çevresel faktörler yüzündendir sağlık konusunda sorun yok diş çıkartıyor oda yapar dedi ama ben bayilicam artık var mı öneriniz lütfen yardımcı olun 6 aylık 1 buçuk aydır ek gıdaya geçiş yaptırdı doktorum bildiğiniz çay damla ne var :'(

10 Cevaplar

+1 oy
(7,727 puan) tarafından
8 aylık olacak kızım her yolu denedim ama yok geceleri 40 defa kalkıyor. Gündüz çok az yatırdım olmadı. Rezene,kimyon, ıhlamur verdim olmadı. Sıcak duş aldırdım olmadı. Emzirmek dışında tok tutsun diye muhallebi yaptım verdim olmadı. Yapılması gereken herşeyi yaptım ama yine de bebeğim deliksiz uyumuyor maalesef. Bana ikincisi çocuğu tövbe ettirdi. Hayat diyorum ne güzelmiş eskiden..
(636 puan) tarafından
Bu ben valla ben
-Reklam-
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Canım 1 ay bende çektim geçen lerde 15 aylık kızım dişten uyumuyordu
(636 puan) tarafından
E bebekte var baktım şimdi canımda 414 TL kız ne kadar pahalı
(1,539 puan) tarafından
Canım ben en son 300 e almıştım
(636 puan) tarafından
Bayağı pahalı işe yarayacağını bilsem alırım valla
(1,539 puan) tarafından
Canım bi yorumları oku
(636 puan) tarafından
Okudum canım kimine yaramış kimine yararmamis denemek lazım galiba
0 oy
(771 puan) tarafından
Ben zaditen kullanmıştım iştah açsın diye. O uyku yapmıstı gece uyuyordu ama 8 aydan sonra düzene girdi benimki
(636 puan) tarafından
Zaditen peki 6 aylık verilir mi
tarafından
Zatiden iştah şurubu değil ki alerji göz akıntısı geniz akıntısı gibi semptomları rahatlatlatan bir ilaç
(771 puan) tarafından
6 aylıktan itibaren veriliyor diye biliyorum. Doktorum iştahı az diye vermişti. Sen yine doktora danışırsın
(771 puan) tarafından
Benimkinin iştahı azdı, bu şıkayetle gittik yaz dönemi olduğu için bunu yazdı belki alerjiden dolayı iştahı kapalıdır bu iştahını açacak ve daha rahat uyayacak dedi. Alerji dışında bu gibi durumlardada kullanılıyor
(13,313 puan) tarafından
Allah Allah biz de kullandık onu da bu işe yaradığını bilmiyordum. Bazı ilaçların yan etkileri için doktorlar tavsiye ediyor. Eşime de zamanında başka şey için başka ilaç verilmişti. Yarıyor cidden.
0 oy
(7,107 puan) tarafından
Kelin ilacı olsa başına sürer 4 de yattık beste kalktı ( yarım saatte dalma sürem zaten ) . Sonra uyut et oyala  ne ara uyudum o ara zamanı hatırlamıyorum . Sekiz ceyrekti uyandım kızım anne okula gidicem dedi geç kaldık diye gidesim yoktu hemen hazırlandım onu bıraktım geldim ağlıyor şimdi uyudu bakalım kaç dakika sürecek. Geçecek gececk gecceek 
(636 puan) tarafından
Hayretler içindeyim gerçekten Rabbim yardımcımız olsun
(7,107 puan) tarafından
Yaşadım beterini yaşadım . Denedigim şeyleri de yazayım belki fayda olur . Yatmadan önce yemek yedirmek altına bir kere bile yapmışsa değiştirmek .hergun ne olursa olsun 11 de hadi uyuyoruz deyip tüm ışıkları kapatmak yatağın içinde pispislamk . Suyunu ara ara vermek . Uyumadan önce en az 1 saat oyun oynamak 6 aylık bebeğe de geçerli... Diş çıkmadan önce bunlari yapıyordum gece 3 de mama yiyordu sonra saat 6 da yiyordu ama uyurken huysuzluk yoktu sabah 9 da uyaniyordu kahvaltı yapıyorduk oyun oynuyorduk . 8 ayda dış ek gıda pişik hastalık derken ne düzen kaldı ne uyku
(636 puan) tarafından
Nerdeee öyle 3 te ve 6 ta mama yemesi 9 da uyanması ben 8 de uykuya geçiriyorum ilk 1-2 saat çok güzel uyur sonra çığlığı basar sallarim uyur saniyelik yani aradan 10 dk geçer birdaha yarın saat uyur bir daha cidden yoruldum diş mi nedir bı patlasa
(7,107 puan) tarafından
Nazarda olmuş sanki okudun mu nazar duaasi
(636 puan) tarafından
Hep okurum ya
0 oy
(2,367 puan) tarafından
26 aylığız bugün ikide kalktik gece sonra zor ugutt 6 kalktı daha ayaktayız 
(636 puan) tarafından
Ne yapacağımı şaşırdım kaldım ya gözlerim kapanıyor artık
(2,367 puan) tarafından
Sabır demekten başka çare yok malesef
0 oy
tarafından
Dişse karanfilli zeytinyağı sürün damağına. Uyumadan önce 6 ay üzeriyse çeyrek bardak Papatya çay yeni ı ek gidaya başladıysa sabah akşam  1 tatlı kaşığı zeytinyağı verin aç karnına gaz ilacı ız yoksa gaz ilacı alın bu dönem gaz ve kabızlık çok olur. Ek gıdaya alışana kadar 
(636 puan) tarafından
Var gaz damlası veriyorum gazda sorun yok kabizda değil çok şükür ek gıdaya çoktan başlattı doktor papatya çayı hazır mı yoksa papatya alıp mi demleyeyim
tarafından
Güvenilir bir aktaran alın. Papatya uyku yapar yatmadan yarım saat önce kaynamış suya atın bir taşım kaynasın kapatın demledikten sonra içirin küçükse  3 5 kaşık büyükse 1 bardak onla rahat uyıyr
(636 puan) tarafından
6 aylık bebek daha
tarafından
O zaman adaçayı kekik bunlardan verebilirsiniz kaynatın çok değil 3 tatlı kaşığı felan verin rahatlar uyur doktora danışın önce bana doktor tavsiye etmişti
(636 puan) tarafından
Danıştım şimdi rezene verin dedi oda
0 oy
(626 puan) tarafından
Emerek uyumaya alışsa en azindan yatarak emzirirdiniz hem siz uyurdunuz hem de bebeginiz uyurdu oyle çünkü ben oyle yapiyorum gece benim kız da cok kalkiyo artik bi tarafima yatmaktan felc gecirek gibi hissediyorum ama en azindan uyuyorum
(636 puan) tarafından
Ahh emse ah emse emmiyor 4 aylıkken bıraktı
(626 puan) tarafından
Rabbim yar ve yardimcin olsun canim Rabbim simdi cektigin sıkıntıların karşılığı kat kat fazlasını sana versin
(636 puan) tarafından
Allah razı olsun sağol canım ☹️
0 oy
(19,522 puan) tarafından
Odanın sıcaklığı yüksekse uyuyamiyor olabilir. Bir de en önemlisi diş çıkarıyor. Diş jelleri var çocuğu rahatlatan. Ya da evde kendin hazirlayabilirsin 

2 karanfili havanda döv. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koy.karistir. bir iki dk bekletip bebisin dış etlerine sür. O rahatlatıyor bebisi. İnsan uykusuz olunca gerçekten çıldıracak gibi oluyor. Çok zor bişey. Ama yapacak bişey yok. Bebisler gerçekten sıkıntı yaşadıkları için uyuyamiyorlar
(636 puan) tarafından
Kalın giydirmem öyle gece uyumadan duş aldırdım burnunu açtım diş jeli var onu sürdüm yok Allah yok bayilicam artık uykusuzluktan
(19,522 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun inşallah
(636 puan) tarafından
Allah razı olsun sağolun
0 oy
(13,313 puan) tarafından
Ben 4.5 aylıkken bay bay night damla kullandım. Bir de diş döneminde ağrısı salyasından belli oluyor zaten calpol verdim. Dişte hiç zorlanmadık. Ek gıda bizi mahvetti hala da ediyor 28 aylık düşün. 
(636 puan) tarafından
Hergun mu calpol verdiniz
(13,313 puan) tarafından
Ağrısı olduğunda canım ateş düşürücüden ziyade ağrı kesici zaten calpol. Valla canı çok yanıyor kuzularımın. İnsan dayanamıyor da.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 207 göst.
0 oy
12 cevap 309 göst.
18 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 965 göst.
0 oy
9 cevap 469 göst.

408,492 soru

12,273,987 cevap