3 havaleden sonra epilepsi şurubu başlanıyor ya hani benim kızım 3 kez geçirdi kısa sürdü üçüde. 2 özel çocuk doktoruna götürdük havale geçirir geçirmez birisi yılların çocuk doktoru bizim için nöbeti soğuk mu sıcak mı olduğu önemli dedi. Sıcak ise ateşe bağlı olduğu için beynine oksijen gitmiyor ve süresi uzadıkça beynine pırtı atabiliyor yada kismi hasar kalıyor. Soğuk nöbet epilepsiye giriyor dedi. Ve benim nöbet esnasında çocuğa naptigimi sordu. Allah yukarıda ilk havale geçirdiğinde ben daha önce havaleyi baygınlık falan sanıyordum hiç geçiren birini görmediğim için ama durum farkliymis gözleri açık tavana bakıyor ve dudakları yüzü mosmor oluyormuş vücut kendini tamamen salmış şekilde gözü açık bayılma gibi ben çok korktuğum için o an ilk yaşadığımda soğuk suyla yüzünü kafasını yıkadım ve bunu yapar yapmaz çocuğum kendine geldi. Hemen acile gittik doktor orda söyledi buraya getirsen yine aynısını yapacaktık diye soğuk su koplepksi. Havalenin uzamamasi için hasar kalmaması için yapıyorlar galiba bilmiyorum. Ama ilk gördüğüm de aklıma başka bir şey yapmak gelmedi çocuğum daha önce hiç olmadığı için kısaca şoka girdim korkudan. Daha sonra yine 2. Kez olduğunda soğuk suyla kafasını yüzünü yıkadık ve hemen kendine geldi çocuğum. 3. Havalede ise durum farklı oldu çocuk havale geçirdi 1 dakika sonra kendi kendine geldi hiç bir şey yapmadık sadece havale geçirdiği an eşim kucağına aldı o an gözleri falan kendine geldi 3 Havalede ateşe bağlı yaşandı. Epilepsi ilacı neden kullanılıyor ve dün okuduğum yorumlarda bir çok ilaç yasakmış bunun nedeni ne burası küçük bir ilçe çocuğumu tam donanımlı bir hastaneye götürmeliyim epilepsi şurubu alması için kızım 3.5 yaşına girmek üzere ilk 5 yaşa kadar normal dedi doktorumuz. Birde ilk Havaleden sonra 2 3 4 daha çabuk oluyor dedi yani şöyle ilk havale geçiren 2. 3. De geçirebiliyor dedi birde bu epilepsi şurubu için hangi bölüme götürmemiz gerekiyor çocuk nöroloji mi