0 oy
270 göst.
Aile kategorisinde (8 puan) tarafından
5 yıldır evliyim. Kayınbabamla birlikye yaşıyoruz. 20 aylık bir kızım var.

Kayınbabam aylarca banyo yapmıyor ve ayaklarında mantar var. Emekleme döneminde kızımda bu konuda çok sorun yaşadık.

Şimdi çocuk kayınbabama dokunduğunda, yaklaştığında o da onu sevdiğinde midem bulanıyor. Çocuğa bile koku sinmiş gibi geliyor. Sinirden bir köşede kendimi yiyorum.

Çocukla da sadece ben ilgileniyorum. Başka ile geçtim evlenince hiç arkadaşım da yok. Sabah akşam sürekli çocuklayım. Kocam arada 10 dk gelip sevip odasına kapanıyor. Eve komşularımı çağıramıyorum çünkü evimin içindr kayınbabamın odasından gelen iğrenç koku var. Kışın bile tüm camlarım açık. Sürekli midem bulanıyor. Eşime de anlatıyorum midem bulanıyor diye. Gidip sadece baba yıkan diyip odasına geçiyor. 

Eşim de çalışmıyor. Evden ne iş gelirse yapıyor gelmezse yatıyor kendinde hastalık buluyor. Sürekli hasta. Motive etmeye çalışıyorum ama hastalıklara kendini kaptırıp duruyor. 

Tüm bunların içinde anlık bir sinirle kayınbabamın odasına girdiği için çocuğa bağırdım. Çok korktu. Onun korkması görünce kendimi daha da kötü hissettim. Küçücük çocuk bilmiyor sonuçta. Ne yapıyorsa masumca yapıyor. Nerden bilsin dedesinden hastalık kapabileceğini? 

Delirmeme ramak kaldı. Hiçbir şeyi beceremiyorum. Kendimi yapayalnız hissediyorum. 

12 Cevaplar

0 oy
(13,891 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Dedesi sonuçta yanına gitmek istemesi normal tabi kayinbaban da keşke iki günde bir yikansa koku sorunu ortadan kalkardi

(8 puan) tarafından
Çok konuştuk. Duymuyormuş gibi yapıyor. Eskiden de böyleymiş aslında. Kayınvalidem zorla yaptırırmış. O vefat ettiği için biz de onun gibi bağırarak bir şey yaptıramadığımız için daha da kötü oldu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Böyle.hayatmi geçer bee
0 oy
tarafından
Babamın ayağında da mantar var ama ne kokar ne de bu kadar abartirim bence sen kaayinbabani sevmiyorsun bu yüzden gözüne batıyor 
(3,022 puan) tarafından
Yani olabilir zor bir durumdasin. Peki ayrı bi daireye geçemez mi  kaynbaban
(8 puan) tarafından
Pek imkanı yok. Zaten kiralar uçtu iyice. Bir şekilde banyo işini çözmek gerek. Buraya yazdığım sırada kimseye anlatamadığım için çok doluydum. Aileme de anlatamıyorum. Kayınbabam ve eşim utanır falan diye.
Ama annem ve babam anladılar banyo yapmadığını. Yeni doğum yaptığım zaman 2 hafta bizde kaldılar. O ara babam anneme 'kokuyu duymamak için sürekli bebeği kokluyorum yanına oturmadan kaçoyorum' dedi. Gizlice söylüyordu ama ben duydum
tarafından
Şaka mı bu kız senin kayinbaba OKB o zaman rahatsızlık bu ben iki gün yikanmasam strese giriyorum kokuyor muyum diye bu arada ayağında mantar olan babam öz babam ama yok anam böyle bir şey yok Allah yardımcın olsun hiç hijyenik değil sen haklisin
(8 puan) tarafından
Keşke şaka olsaydı. Mantar için krem bile sürdürmüyor ki zaten 4 ay aynı çorabımin içinde kremin de anlamı olmaz.
Bipolar teşhisi kondu. Kesinlikle ilaçlarını kullanmıyor. Tedavi de istemiyor
(3,022 puan) tarafından
Belliki psikolojik bir rahatsızlığı var zaten
0 oy
(1,352 puan) tarafından
Okurken sinir krizi geçirdim. Otururken sen söyle bir koku var, ne iğrenç diye 
0 oy
(2,211 puan) tarafından
Eşim odasına kapanıyor demişsin, eşinin odası ayrı mı? Kayınpederine de görümcelerin yok mu biri söylesin, zor birşey değil öyle gerçekten çok zor.
(8 puan) tarafından
Eşim tek çocuk. Akrabaları da hep yurtdışında. Odası ayrı değil de çalışma odası demem lazımdı.
(2,211 puan) tarafından
Anladım canım, kayınvaliden yaşamıyor sanırım.
Anlayışlı biri olsa sen söylesen dicem de insan utanır yani. Yine en güzeli eşinin uygun bir dille söylemesi.
(8 puan) tarafından
Eşim de ben de konuştuk ama kibarca konuştuğumuz için duymuyormuş gibi yapıp cevap bile vermiyor. O da sıkıldı bu durumdan.
Buraya yazmak bana iyi geldi. Anlatacak kimse bulamıyorum hepsi içimde sürekli
(2,211 puan) tarafından
Kıyamam ya, Allah kayınpederine akıl fikir versin.
(8 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(4,157 puan) tarafından
Ayy canim hic dayanilcak gibi degil. Esinin bi hastaligi falan mi var hasta modda yazmissin ya.

Ayri eve cikma durumunuz yok mu, esinle ciddi bi sekilde konus bu sekilde yasamak zor. Ailenle konus anlat,yuva yikilsin istemem tabi ama bebegini al bi sure annene git. Esinde babasiyla basbasa kalsin.
(4,157 puan) tarafından
Yani ailenize yatili gidin demek istedim. Bi sure gidin uzaklasin ailenizle konusun, boyke nereye kadar surecek. Esinizde kendine bi is bulsun calissin, evden ciksin sosyallessin biraz. Dede de gerekirse hastaneye yatip tedavi gorsun hic normal degil.
(8 puan) tarafından
Kayınbabamın hastaneye yatmak da istemez. Psikiyatriste göründü ama tedavi olmak istemedi. Vasilik falan verilmedi çünkü kendini idame ettirebilir durumda. Tamamen bilerek yapıyor.
Ailem tam durumu bilse beni bir daha bırakmaz. Belki benimde aynı durumda insanlar vardır dedim ama sanırım yok.
Sadece sabrediyorum. Kızım biraz büyüyünce zaten kötü koktuğunun farkına varacak. Yazın tekrardan işe girip evden en azından gün içinde uzaklaşmayı planlıyorum. Kızım da gündüz kreşe gider
(4,157 puan) tarafından
Yani ailen hic ziyarete gelmedi mi ,anlattigina gore gelen birisi olsa ayni odada bile duramaz.
Bence ciddi bi sekilde esinle konus bu durumu. Kayinbaban ya tek yasasin ya da bu duruma care bulsunlar. Bu sekil yasam cok zor. Anladigim kadariyla bilincli yapiyo. Kocaman kac yasinda adammis.
Esinle ciddi ciddi konus ,o da kendini eve kapamis anlasilan. Bu yasantidan memnun olmadigini soyle. Ailenlede konus. Bi sure cocugunu al git uzaklas o evden.
(8 puan) tarafından
Geldiler. Doğum yağtığımda 2 hafta kaldılar. Anladılar ama ayıp olsınndiye bir şey demediler sanırım. Babamın anneme 'çok kötü kokuyor. Koyu duymamak için bebeği kokluyorum yanıma oturmadan kaçıyorum' dediğini duydum.
Muhtemelen bu kadar kötü olduğunu tahmin etmediler. Çünkü o ara tüm kapı cam açıktı.
Bir de kayınbabam akşam uyanan biri. 18de galan uyanıyor. O uyanana kadar her yer havalanıyor koku geçiyor tabi. Uyandıktan sonra kapası açılır açılmaz koku sarıyor evi
(4,157 puan) tarafından
Anladim canim. Ama en azindan durumun farkindalar. Bence once esinle konus, babasiyla ciddi sekilde konussun. Konusmazsa da dayanamadigini soyle cocugunun sagligini tehlikeye attigini soyle.
Esinde cok ciddi konusmuyo sanirim. Kayinpederinde ciddiye almiyo. Biraz olaylari farkedip ciddiye almasi lazim. Bu sekil devam edersen ayri eve cikacagiz tek basina burda yssarsin vs deyin. Yaslilar yalniz kalmaktan korkar. Ne bileyim gerekirse tasinin. Karsi daire alt-ust kat.
0 oy
(287 puan) tarafından
Kayinbaban namaz kılmıyor mu abdest almıyor mu 
(8 puan) tarafından
Kılıyor. Abdesti tek başına alınca kirli olmaya devam ediyor. Yıkanmak farklı bir şey.
Eline yüzüne su çalıyorsun sadece. Sabunla yıkamıyorsun abdest alırken. Gusül zaten almıyor hiç.
Özellikle ayağına üç defa su  değdirip ıslak ıslak çorap giyip üstüne kapalı terlik giyiyor. Mantarlar için çok güzel ortam.
0 oy
(1,493 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canim. Ne diycemi bilemedim gerçekten.. 
(8 puan) tarafından
Ben de bilmiyorum. Umarım kafayı yemeden çözğme kavuştururuz
0 oy
(914 puan) tarafından
Utanirdi mutanir demeyip kizicaksin on kere diyceksin biz senin kokunu çekmek zorunda miyiz diye
(8 puan) tarafından
Kibarca söyledik hep. Baba yıkansan iyi olur diye. Hiç duymuyormuş yapıyor. Eşim bir iki defa kızdı yine yapmadı.
(914 puan) tarafından
Defalarca söylenmeli kibarca olmaz rahatsız oluyorum diyceksin
0 oy
(54 puan) tarafından
Kayınpeder ve kaynana ile 2.5 yıl yaşamış birisi olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim kayınpeder de cahil adamın tekidir. Sırf kızıma (o zaman yeni doğmuştu)mama yapıyorum diye kaynattigim suyun lafını yapardı para gidiyor diye. Öyle bir kin doluyor ki insan sevmek istese de sevemiyor. Allah sabır versin. Kayınpederini de Allah ıslah etsin inşallah 
(8 puan) tarafından
Çok zormuş gerçekten. Kayınbabam sessiz birisi ama laf da söylüyor. Çocuk bir iki defa düştü. Çok şiddetli de değildi yani. Hemen laf söyledi. Çocuğu düşüyorsun sürekli dedi.
(54 puan) tarafından
Verdikleri akılları kendilerine yetmiyor. Herşeyi çok iyi biliyorlar. Çocuk bu düşe kalka büyüyecek tabi
0 oy
(156 puan) tarafından
Off çok zormuş gerçekten ben olsam heralde Bi yerde kayış kopar çat çat sayardım adama Bi yıkan artık kendini düşünüyon torununu düşün hastalık kapcak bu gidişle diye. Kırılcağını sanmıyorum zaten dikkate alsa utanır yıkanırdı
(8 puan) tarafından
Bende kayış kopmak üzere ama pek kavga eden biri değilim.
0 oy
(915 puan) tarafından
Alzheimer mi var kayinpederinizde bence bir nörolojiye yada psikologa götürün  bu normal bişi değil 
(8 puan) tarafından
Tabiki gittik. Hatta eve çağırdık. Verilen ilaçları kullanmıyor. Çok inatçı.

İlgili sorular

377,281 soru

11,290,556 cevap

34,704 kullanıcı

...