0 oy
151 göst.
Aile kategorisinde tarafından
özel egitim çare olabilirmi kreşe yollasam zaten icine kapanik dahada kapanir evde ben oglum bide 1 aylik bebegm var hep evdeyiz kimsede gelip gtmez pek mayista 3 olacak

ben ozel egitimi araştrdim acaba dil konusunda yardimci olurlarmi konuşuyor ama çok inatci anne baba falan ikili cumle kuruyor ama yinede geri yaştlarina gore

ozel egitim faydali olurmu sizce bende elimden geleni yapiyorum ama beni dinlemiyor tuvalet egitimi bile veremedim surekli altina yapti ve asla sinyal bile vermedi yaptigina dair 2 bebekle zorlandigim icin geri bagladim altini 1 hafya ugraşmiştim 

cok yipraniyorum agliyorum dua ediyorum her gören niye konusmuyo diyor 

7 Cevaplar

0 oy
(5,297 puan) tarafından
kac yasinda canim 
tarafından
mayista 3 olacak
(5,297 puan) tarafından
ayyyy onu farketmemisim :)
-Reklam-
0 oy
(1,714 puan) tarafından
Erkek çocuğu geç konuşur, gelişimini geç tamamlar bu bilimsel bir gerçektir. Benim oğlumda 3 yaşında konuştu zorlamayın nasıl olsa konuşacak. Ama tuvalet eğitimi konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 3 yaş kritik dönemdir ve 3 yaştan önce tuvalet eğitimi tamamlanmış olmalıdır
tarafından
2 yasina girdiginden beri ugrasyorum tyvalet icin asla yapmyo bezini bile cekistirmez hani bi sinyal verse tamam diycemde yok
(1,714 puan) tarafından
Sevdiği bir oyuncağı kullanarak deneseniz belki faydalı olur yani ben öyle yapmıştım. Bi oyuncak ayısı vardı ona bez bağladım sonra Bobonun çişi gelmiş hadi gel onu tuvalete götürelim dedim klozete çişini yapıyormuş gibi yaptım ve devamlı youtubedan tuvalet eğitimi alan çocukları izlettim böyle böyle alıştı
tarafından
saatlerce bekliyoz wcde orayi burayi elliyor surekli yapmiyor iyilikle anlatyorum lazimlikta aldim şekilli
(1,714 puan) tarafından
O zaman doktorla bi görüşün bakalım o nasıl bir tavsiye verecek
tarafından
gotrudm kuzu 3 ayda degsmezse getr demisti
0 oy
(4,561 puan) tarafından
Doktora götürdünuz mu onlar özel eğitimi gerekli görürse söylerler zaten ama her çocuk aynı değil yeğenim bir buçuk yaşında yetişkin gibi konuşdu erkek ama kız olan 3 yaşında konuşmadı ablamda çok aradtirdi doktora falan gittiler ama özel eğitime gerek duyulmadi
tarafından
goturdum 2 bucuk yasinda falandi 3 ay icinde degsmezse gel dedi degsmedi yine gtcem
0 oy
(9,565 puan) tarafından
Muhtemelen inatçı değil çocuk bi sıkıntısı var belliki psıkıyatrıs yada psıkologa gıdın bakılsın
tarafından
cocuk psktyatrise gotrdum 3 ayda degsmezse gel dedi bi sknti varmi blmyorum inanki her dedigini yaparim alirim
(9,565 puan) tarafından
Canım valla benım cocugum dehbli maalesef anlamıyo tonla para veriyoruz ergoterapıste hala anlatıyorum anlatıyorum anlamıyor sinir küpüne döndüm ozele goturuyoruz biz devletinkilerden bişey cıkmadı.
tarafından
sormasi ayip dehbli ne canim nasil farkettiniz hangi doktora gotrdunuz
0 oy
(9,426 puan) tarafından
Benimde 3 yaş 3 aylık konuşmuyo konuşma terapisti ile bugün görüştüm kreş dedi imkanım yok dedim anaokulu dedi gelecek Eylülde 3 yıl 11 aylık olur yani 4 yaş olur yolayacam 4 yaş alan anaokul buldum 
tarafından
bende kreş dedim ama şimdi o kadar cocuk icinde dahada hirçinlaşir diye ilk özel egitim istyorum
(9,426 puan) tarafından
Konuşma terapisti eğer çocuğun girişken değilse utangacsa çocuklarla hemen kaynaşmiyorsa özel eğitim daha iyi dedi
(9,426 puan) tarafından
Bide senin daha 2 yıl buçuk yaşında belki Mayıs'a kadar konuşur
tarafından
evet bende o acidan dusunuyorum zaten rapor falan veriliyormus 3 ayi bulur dedi o zamana 3 olur yaşi
0 oy
(3,508 puan) tarafından
Kız mayıs nere sen nere nie aglatıp yıpratıosun kendini eger dr gördüyse sıkıntısı yok dediyse sakın üzme kendini benim kızda marta 4 yaşına bascak 3 buçuğa doğru konuşmaya başladı eşimde geç konuşmuş bnde dr götrdm biz gurbetteyz kimsemiz yok burda eşimde işi geregi olmuo çoğu zaman ona bağladı dr bnde çok üzülüodum ama boşuna üzülmüşüm kreş dedin çok etkili olur kreş bnce imkanın varsa gönder 
tarafından
kreş istyorumda icine kapanik zaten ordaki cocuklarla anlaşamazsa diye
(3,508 puan) tarafından
Denemekte fayda var canım bir ay gönder baktın olmuo bırakırsın kızım 19 aylıkken doğum yaptım bezliydi oglm 6 aylıkken tuvalet eğitimi verdim zor oldu ama sabrettim ogluma da 20 aylıkken alıştırdım
0 oy
(2,570 puan) tarafından
Benim oğlumda konusmuyordu göz teması yoktu. İsmine bakmazdı. Tvyi kapattım. Akşamları çok nadir açıyoruz. 1 ay içinde şsmine bakıyor göz teması var ve kitap okumaya alıştırdım. Kendi istiyor. Dizme işlmelerini yapıyor. Kelimeler yavaş yavaş çıkıyor. Boyama kitap okuma. Sonra oyun hamuru ile vakit geçirme. Ve sıkıldıgı zaman oldu. Şuan bu oyuncağı aldım. Yani çocuğumla daha ne konuşabilirim diye. Ama bu oyuncak baya kelimeler var evet fiyat yüksek gelebilir ama görsel zeka ve içerik olarak harika. Tavsiye ederim. 

https://ty.gl/jq3wdirfix
tarafından
alacagim canim cok saol
(2,570 puan) tarafından
Rica ederim kuzu ama oyuncak olarak değil belli vakit açıp beraber bakın yoksa çocugun eline verirsen onu oyuncak olarak görüp zevkini alınca dikkatini çekmez. Senle oto kontrollü bakarsınız bu sayede çok daha değerli oluyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 257 göst.
18 Nisan 2024 Aile kategorisinde Armin (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 208 göst.
19 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
8 Mart 2024 Diğer kategorisinde Serap12v (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 257 göst.