0 oy
324 göst.
Diğer kategorisinde (8,412 puan) tarafından
Annem gile buyük baş   kesicez  22 milyara yarı yarıya öleşcez  dayım bakıyo şuan ineğe bu sene sizler ne keseceksiniz 

18 Cevaplar

0 oy
(4,149 puan) tarafından
Hay maşAllahhh  ne hızlısınız kız. Daha oraya gelene kadarrrr bir sürü  sey var yaşnacak düşünülecek;) bizim genelde 2   3 hafta kala alınır.   Şimdiden  Allah kabul etsin kurbanınızı.
(8,412 puan) tarafından
Bizde bıraz erken alınıyo dayımdan alıp bakıyo beslıyo dayımın kurbanlıkları hemen tükeniyo alıyoz hemen
-Reklam-
0 oy
(16,910 puan) tarafından
Erken değil mi kız 
(8,412 puan) tarafından
Dayım kurbanlıklar hemen tükeniyo erken alıyoz biz
0 oy
(14,309 puan) tarafından
Kaç kilo 22 bin olmuş 
(8,412 puan) tarafından
300 kilo geliyomuş
0 oy
(9,841 puan) tarafından
Kurbana daha çok var geçen yıl da son ana kadar kesemicektik son dakika ben biriktirdiğim paramı eşime verdim üstüne kat biraz keselim bir koyun dâhi olsa dedim inşallah bu yılda nasip olur kesmek 
(8,412 puan) tarafından
İşallah canım bizimde bu 2 çı kurbanımız işallah ilk 2 sene bişey kesmedik ıyı Allah hepimize kesmek nasıp etsin
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Maşallah biz de kenara birseyler atıyoruz kurban için, gurbette yiz ya burda komsuma ortak oluruz ya da annemler ile keseriz gidersek. En kötü küçük baş alırız. Eşim bağış yapmayı sever ben de kesmekten yanayım. Baktim olmuyor bağış yaparız 
(8,412 puan) tarafından
Biz 2 senedir annemgile ortak kesiyoz dayımda yabancı diyil sağolsun yardımcı oluyo
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Kesemicez gibi
(8,412 puan) tarafından
Hayırlısı bidaki sene kesersiniz işallah
0 oy
(982 puan) tarafından
Cnm kredimiz var bu sene 2sene kesemeyiz inşallah Allah nasip ederse eşim kesecek 2 yıl sonra hayırlı olsun cnm Allah'ım bereketli kılsın inşallah 
(8,412 puan) tarafından
Amin işallah bize 2 senedir kesiyoz babam gıl ondan önce kücük baş kesiyordu onlarada yetmıyodu öylelikle ortak kesiyoz
(982 puan) tarafından
Hayırlı eylesin cnm benim bereketli olur inşallah çok mutlu oldum valla kendim gibi sevindim keseceginize  inşallah darısı bize
(8,412 puan) tarafından
İşallah nasıp olur kesmek hepimize
0 oy
tarafından
Bızım ılk kurbanımız olcak Allah nasip ederse düve kesicez
(8,412 puan) tarafından
Hayırlı olsun canım bizimde 2 çı olcek işallah
tarafından
Sağol kuzum
0 oy
(2,728 puan) tarafından
Biz kurban bayramı dan bir gün önce alıyoruz ki bişey olmazsın kaçar macar gider 22milyar
(8,412 puan) tarafından
Anladım mantıklı dayım bakıyo kacırmaz inekleri cok
0 oy
tarafından

Ömür yetecekmi o günü görmeye Rabbım bilir ama 

Nasipse gelir Çinden Yemen'de den nasip değilse kayar gider elinden 

Biz yıllardır veriyorduk geçen senede verecektik son anda nasip olmadı yani daha erken düşünmek için 
(8,412 puan) tarafından
Anladım hayırlısı biz erken alıyoz dayımda kalmıyo hemen alınıyo birazda yardımcı oluyo fıyat konusunda
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Ooo daha çok var son gün alırız biz
(8,412 puan) tarafından
Dayımdan alıyoz erken alınıyo sonra kurbanlık kalmıyo
(9,242 puan) tarafından
Yani 1 kişiden talep cok olur bizim ki kurban pazarı
(8,412 puan) tarafından
Kurban pazarından almayız biz aldın mı kesim parası var dayımdan aldık mı herşeyi bir arada oluyo sadece kurbanlığa para veriyon
(9,242 puan) tarafından
Yer yer değişiyordır o biz kesim parası hiç odemedik adam keser verir
(8,412 puan) tarafından
Olabilır tabi oda nasıp artık
0 oy
(5,132 puan) tarafından
Allah kabul etsin inşallah
(8,412 puan) tarafından
Amin hepimizin
0 oy
tarafından
Biz yurt dışına gönderiyoruz canım 
0 oy
(15,869 puan) tarafından
Her sene Ramazanda yada Ramazan Bayramı sonrası alınıyor Allah nasip ederse yine o zaman bakılır kuzenlerle kesiyoruz bizde bakalimm fiyatlar ne alemde Rabbim herkese nasip etsin inşallah 
0 oy
(673 puan) tarafından
Hele bi gelsin de bayram o zaman düşünürüz bacimsu
0 oy
tarafından
Kucuk bas kesiyoruz biz hep
0 oy
(9,762 puan) tarafından
Kız maşallah sende full altın postu kurban postu bilezik postu paylasıyorsun ama sosyal yardım alıyorsun nasl oluyor anlamıyorum ben bu iş. Eviniz de kendinizindir kesin.

Ben bile durumum çok kötu olmadığı halde yardım aldığım için kendimi sorguluyorum surekli. Acaba benden daha kötu durumu olanlarn hakkına mı giriyorum yetimin öksuzun hakkını mı alıyorum diye.

Evim kira eşim asgari ucret alıyor 3 bucuk yasında kızm var. Ev araba arsa üstumuze kayıtlı hic bisey yok. Kaldı ki kurbanlıklar bilezikler altınlar hak getire...

Eşimin iş yeri Allah bin kere razı olsun 2 3 senedir kurbanlık veriyor da onu kesiyoruz küçuk baş. O eti de gelecek kurban bayramına kadar idare etmeye calısıyorum. Böyle olduğum halde yardım aldığım için kendimi sorguluyorum ama göruyorum ki durumu kat kat kat iyi olanlar bile alıyor bu yardımı.. ne kadar helal siz düşünun...!
tarafından
Agzına saglık canım aynen katılıyorum Allah göruyor ya  içim rahat  benım asla gozum yok yemeye ekmek bulamaz duruma gelırsem Allah korusun o zaman almaya calısırım o yardımı ama ya ekmek bulamayanlar suan bu tipler yuzunden yardım anlamıyorsa hak hukuk dusunen yok maşallah ne dıyelım insan mideyi aç koysa da yastıga kafası rahat olabilmeli
(9,762 puan) tarafından
Sevgi daha once baska postta da konusmustuk senle bu konuyu. Bak yemin ederim yazarken gözum doldu ulan ben başkasının hakkına giriyor muyum acaba diye.. keske sadece burda yazmayla anlatabilsek, burdan 3 5kişiye anca duyurabiliriz fakat HAKSIZ YERE bu yardımı alan kaç bin kişi var Allah bilir...
Yemin ederim yeri geldi eşim iş yerinden borç istedi avans istedi.. ay sonunu hep zar zor getiriyoruz.. daha once de bahsetmistim kömur borcumuz var bitmedi. Ben bu haldeyken böyle düşunuyprsam bu zenginlerin vicdanı nasl rahat ya?
Yazmadan duramıyorum susamıyorum böyle postlar görünce....
tarafından
Yardım parasıyla yatırım yapanı gördüm burda
(9,762 puan) tarafından
Onu da gördum :D hatta kayıtsız kalamayp ona da yazmıstım hak yiyorsunuz diye ama post sahibi olacak kişi(liksiz) saldırıya gecmisti hemen.
Yatırım yapmak şöyle dursun geldiği gibi gidiyor 1000lira. Kızım meyve yesin diye sırf onun için 3er 5er meyve alıyorum ya da başka bişey. Bu ay da eşim gelen parayı bana ver de şu borcu bi kapatayim diyor :D
tarafından
Valla ne denir artık bılemıyorum ınsanın ıcınde olacak ya konussakta ne fayda göz göre göre gozumun onunde yapanlar var
bellı de vicdanen rahatsız olmayıp hak hukuk dusunmedıklerı ıcın boyle zenginlerdır bilemeyiz öyle zenginliktensen boyle kalmayı tercih ederim şahsen
0 oy
(1,117 puan) tarafından
Keçi kesicez kendimiz bakiyoruz.  

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,228 göst.
28 Ocak 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 243 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Halideeslem (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 400 göst.