Etli Lahana Dolması (Sumak Ekşili) Tarifi'nin Malzemeleri
1 tane lahana
Yarım kilo pirinç
250 gram kıyma
3 tane soğan
2 diş sarımsak
5 tane domates
1 bağ maydanoz
Domates salçası, biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çay bardağı sumak tohumu ve sıvı yağ
Etli Lahana Dolması (Sumak Ekşili) Tarifi'nin Yapılışı
Merhabalar. Ben lahanayı kaynamış suya tüm atar, haşlarım. Kimisi parçalara böler, haşlar. Benim tüm haşlamak daha kolayıma gelir. Aynı zamanda lahanalar ziyan olmuyor tüm haşlarken. Siz bildiğiniz gibi lahanaları hafif haşlayın. İç harcını hazırlayın ve lahanayı sarın. Sos tenceresine 3 su bardağı su koyup, kaynatın. Kaynayan sosa sumak tohumunu dökün. İyice kaynasın. Sonra tencereye dizdiğiniz sarmaların üstüne süzgeçten geçirdiğiniz, kaynamış sumak suyunu dökün. Lahanaların üstüne tabak koyup, önce yüksek, sonra kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun