Püf noktalarıyla kendi tarifimi yaziyorum yumuşacık pamuk gibi oluyo 2 kare tepsi cikiyo fazlalastirabilrsn istersen
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta beyazı
4 yemek kaşığı şeker
2 paket instant maya
Aldığı kadar un
İç harç;
1 tatlı kaşığı nutella kullanmıştım ben peynir patates vs. boş bile çok lezzetli oluyo.
Üstü için;
Susam, çörekotu
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve mayamızı elimizle karıştırıp mayayı eritelim.
Üstünü bez ve poşetle kapatıp 15 dakika mayanın köpürmesini sağlayalım.
Ardından bütün malzemeleri koyup unu da azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun tekrar 30 dakika mayalanmasını bekleyelim.
İç harcımızı hazırlayalım. (iç harç size kalmış ben çikolatalı yaptım. Siz ister peynirli,sucuklu,kaşarlı, mantarlı vb. ) İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz her şekilde çok güzel bi poğaça oluyor.
Mayalanmış hamuru bezeye ayırıp elimizle yuvarlak bir şekilde açıp içine harçtan koyup yuvarlayalım.
Hepsini bu şekilde yapıp tepsiye dizip 10 dakika dinlendirelim.
Yumurta sarılarını sürelim.
Yağlı kağıt serilmiş 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Deneyen herkese afiyet olsun.
~Püf noktalar~
Su ve süt ne kadar sıcak olursa o kadar güzel mayalanır ve puf puf olur. Tam kaynarda değil tam ılık da değil ikisinin ortasında.
Yumuşak bir hamur olucak. Elinize az yapışır bı hamur elde ederseniz daha güzel kabarır.
Mayalandıktan sonra hamura şekilde vermek biraz zor olabilir yumuşak bı hamur olduğu için. Elinizi una veya yağa batırırsanız kolay şekil verirsiniz.
Eğer yumurta sarılarınız az geldiyse gözünüze az birşey sıvı yağ ekleyebilirsiniz bu şekilde yumurtanın sarısı fazlalaşır.