0 oy
456 göst.
Diğer kategorisinde (389 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar annemler 6 kardeşler 3 kız 3 erkek. 1 dayım 1 teyzem vefat etti. 2 dayım annem ve 1 teyzem hayatta. Ananem yatalak oldu annem 2,5 yıl boyunca baktı ve artık razı değil diğer kardeslerininde götürmesini istiyor. Dayımın bir tanesinin bakacak durumu yok kızı OKB hastası. Diğer dayımın da karısıyla arası çok iyi değil yenge evine almak istemiyor. Sadece geriye teyzem kalıyor. Teyzemde onlar bakmazsa bende bakmam deyip işin içinden çıkıyor. Vel hasıl kelam annemde rahatsızlandı göbek fıtığı var kaldiramiyor ve bakıcı tutmak mecburiyetinde. Ve dedemin arsası ve evi var. Dedem öldüğü için bu ev ve arsa miras durumundadır değil mi ? Yani ananemin değildir. Annemde satıp bakıcı tutmak istiyor. Dinen bu ev arsa miras ise satildiginda diğer çocuklarının da hakkına girilmiş olur mu ? Çünkü satildiginda yine dayimlar alacaklar herkesin kendi malını kendine mi satmış olacak. Bilgisi olan var mı ? 

12 Cevaplar

0 oy
(829 puan) tarafından
Canım anneannen hayatta olduğu için mal bölüşümü yapılmaz kendisi istemediği sürece verebilir de vermeyebilir de mal onun çünkü . Ama hakkı çok detaylı bilmiyorum yalnıs bilgi vermek istemem 
(389 puan) tarafından
Kanunlara göre dedem öldüğünde ananeme 2 çocuklarına 1 er pay veriliyor diye biliyorum. Yani direkt eşe devrolmuyor . Dinen nasıl onunmerak ettim
(389 puan) tarafından
Dayım öldüğünde direkt  yengeme miras kalmadı çocuklarida paylaştı.
-Reklam-
0 oy
(10,894 puan) tarafından
Kız yok dinen deden olmasa bile mali ananene kalır ananende ölecek öyle evlstlara miras olarak kalır yok öyle hem bakmam hem mirasima dokundurtmam annen satsın o arsayı tutsun bakiciyi 
0 oy
(1,125 puan) tarafından
Böyle durumda hak aranmaz aranmamali yani bir evlat anaya babaya bakmıyorsa ana babada o malı mülkü satıp kendine baktiracak tabi napsin kadıncagiz..

Ne yazık ki Anne baba 10 evlada bakıyorda 10 evlat bir anneye babaya bakamiyor rabbim yardımcısı olsun 
(389 puan) tarafından
Malesef ki öyle biz ailecek dedik tamam 8-9 ayda olsa biz bakalım. En azından 3-4 ayda olsa siz bizi dinlendirin onuda kabul etmediler. Arsa vs satılmasını teklif dahi etmeyeceklerdi ama ana baba o kadar ucuz ki malesef
(1,125 puan) tarafından
Çok yazık gerçekten ben çok üzülüyorum o anne babalara bizde evlat yetiştiriyoruz hemde ne zorluklarla eskiden daha zordu yokluk vardı çamaşır makinesi bulaşık Makinesi yoktu robot süpürgeler yoktu tarlada çalışmak vardı kısacası herşey daha zordu ona rağmen o analar babalar bakıp büyütüyor ama o hayırsız evlatlar bir anneye babaya bakamiyor yurekler acısı bir durum :((
0 oy
(5,701 puan) tarafından
Mirasın %50 si anneannenin geriye kalan %50 de çocuklara pay edilir
(389 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(1,639 puan) tarafından
Canım bence bu durumun o arsada hakları olsa bile almamaları lazim sonuçta bu zamana kdr annen bakmış yani şartları uygun olmasada kimse bakmamis biyerden telafi etmeleri lazim
0 oy
(53 puan) tarafından
Kayınbabam vefat etmiş tarla satacakları zaman 3 kardes ve kaynanam olarak 4 e bölündü
0 oy
(13,461 puan) tarafından
Biri öldüğünde üzerindeki mal eşine değil direk çocuklarına geçer ister tek çocuk ister 10 cocuk olsun ve annen şuan kendi satamaz tüm kardeşlerinin imzası gerekli hatta ölen kardeşlerinin yerine de çocuklarının imzası gerekli
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Annen satamaz ki! Komple miras paylaşımı olur. Anneannen razı gelirse. Ölen dayı ve teyzenin de çocukları pay alır. Diğerleri de tabi. Dedenin veraset işlemi tamamlanmış olur sadece. Arsalar trilyonluk değilse değmez uğraşmaya. 
0 oy
(7,597 puan) tarafından
Canım benim arkadaşımın dedesi vefat etti annaannesine hep arkadaşımın annesi evinde baktı. Annenesi kocasından kalan evi arkadaşımın annesinin üzerine yaptı ona verdi yani bana bu kızım baktı bu ev onun dedi. Aklı dengesi yerinde raporu alıp veriyorlar. Bence annen öyle yapsın madem diğerleri bakmıyor onun hakki 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Dedenin ustundeki bütün şeyler öldükten sonra kaç evlatları varsa annaaannese dahi meresci oluyor canm benim babam mefst etti babamın üstünde ev vs yok şu ama diger bütün tazminatları vs bak ölüm parası yattı anneme vermediler 4 kişiyiz hepimize pay ettiler anneannen satmaya kalksa dedenin üstünden xeki malları devlat vermiyor bunun merescileri nerde diyoe 
0 oy
tarafından
Sanırım hiçbir karşılık beklemeden büyüklerine bakmayı biz Kürtler yapıyoruz

Ama çok saçma dönüşümlü olarak bakmaları gerekiyor sadece 1 kişinin boynunun borcu değil 
0 oy
(123,076 puan) tarafından
bakmak icin arsa satmaya gerek yokki devlet yatalak hastalara maas ve bakan jisiyede maaas bagliyo

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 105 göst.
30 Ocak 2023 Aile kategorisinde 1bebe1anne (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 658 göst.
25 Şubat 2021 Aile kategorisinde Rüzgar gülü♥️♥️ (1,186 puan) tarafından soruldu
+1 oy
32 cevap 706 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
23 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu

406,330 soru

12,182,820 cevap

36,684 kullanıcı

...