0 oy
381 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Depremden önce çoğu namazları boslardim dinime o kdr bağlı biri değildim babam imamdı bekarken 25defa kuran hatmettim mevlit kitablar okudum ama evlendikten sonra çocuk doğduktan sonra boslamaya başlamıştım her iki depremde çok büyük etki yarattı dün gece rüyamda yatağımda yatiyorum sağımda eşim solumda çocuklarım uyanigim ev birden salıncak gibi sallanmaya başlıyor ben eşimi bağırarak çağırıyorum sesim çıkmıyor dokunmak istiyorum elim bacaklarım bütün vücudum taş kesilmis kipratamiyorum öylece bağıra bağıra depremi yaşadım sonra kalktim sabah banyo yaptım elime kuranı 7yil sonra aldım okumaya çalıştım 25defa hatmetmis ben okuyamadım çoğu kelimeleri meğer Allah bana kuranı unutturmus hüngür hüngür ağladım namaza durdum af diledim rabbim dedim ben ne kadar acizmisim senin yolundan ne kadar sapmisimki bana kutsal kitabı bile unutturmusun farkına varamamisim namazlarima tekrar başladım mahallemizde kuran kursu var oraya gitmeye başladım yeniden unuttuklarimi öğrenmek için rabbim affetsin bidaha yolundan ayırmasın 

6 Cevaplar

0 oy
(16,602 puan) tarafından
Amin inşaallah namaz kılan biriyim çok şükür bende evlendim namaz ve Kur'an eksilmez bende tam tersi oldu genç iken çok boslamistim 
tarafından
Maşallah Allah banada tekrar o iman aşkını nasib eylesin
-Reklam-
0 oy
(820 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun. Hangimizi silkelemedi ki ? Kalbi taslasmislar etkilenmemistir ancak.ama maasallah 7 sene açmadan nasıl durabildin 
tarafından
7sene önce üniversiteye gittim orda kuranı kerimim yoktu derslerdi üniversite hayatı beni uzaklaştırdı iki sene sonra evlendim evlendigim kişi bağımlı çıktı hapse girdi çıktı çocuk doğdu boşanmaya çalışmaya başladım ayrıldım bu sefer çocuklara bakmak için çalışmaya başladım akşama kdr calisiyodum eve gelince yorgunluktan direk yatiyodum kendimi bianda dağ gibi üstüme yuklenmis sorumluluklarin arasında buldum sonra ikinci eşimle evlendim herşey yoluna girdi doğum yaptım her seferinde tam baslicakken şeytan beni başka yere sürükledi rabbim affetsin inşallah beni affeder içime iman aşkını doldurur bidaha yolundan ayirmaz
(820 puan) tarafından
Amin canim Amin. Benzer şeyleri bende yaşadım sadece benim çocuğum yoktu ve mesleğim vardı zor şartlarda çalışmadım. Hersey bizler için ama hersey de bomboş evlatlarımızı bile O nun izin verdiği kadar sevip koklayabiliyoruz
tarafından
Aynen öyle bende terziydim ama bosandigimda tekstilde çalışmayı denedim aylık 1000tlye çalıştırmak istediler makine alçak durumum da yoktu gundelige gitmeye başladım zamanla çevrem genisledi her sabah başka bı eve gidiyodum akşam gelince de bütün bı evi temizlemenin verdiği yorgunlukla bebegimi emzirip uyuya kaliyodum
0 oy
(104 puan) tarafından
Allah kabul etsin canım rabbim daimini de getirsin inşallah 
0 oy
(7,409 puan) tarafından
Kur'an'ı unutmana çok üzüldüm:(( unutmamak için devamli okumak gerekiyo bizi yaptığımız ibadetlerimiz kurtaracak cnm unutma elinden geleni yap bunun için 
tarafından
En çok zoruma giden o oldu hiç bı zaman unutmam saniyodum ergenlikte öğrendiğim ilk zamanlar o kdr hızlı okuyodumki babam bana yetisemiyodu alnimdan opuyodu şimdi heceleyerek bile zor okuyorum babam görse utanır halimden rabbim onsuz günleri yaşatmasın bidaha
(7,409 puan) tarafından
Devamlı okumayinca hem unutursun hem okuma hizin yavaşlar cnm öğrenip sürekli okumaya gayret et üzülme Allah biliyo niyetini
0 oy
(240 puan) tarafından
Amin güzelce bı tövbe et samimice günde her namazdan sonra 3 er defa estağfurullah el azim ellezi la ilahe illahu ve etubu ileyh oku nefsine uyma bir daha 
tarafından
Rabbim bidaha o imansız günleri yaşamayı nasip etmesin
(240 puan) tarafından
Amin amin amin ümmeti Muhammed için bu bizlere bı uyariydi çünkü biz nefislerimize zulmettik Hz Yunus aleyhisselam in duasını bol bol okuyyalum
La ilahe illa ente Sübhaneke inni kuntu minezzalimin ve kuranı Kerim'i yine okuyabilmen için
Rabbi yessir vela tu assir Rabbi temmim bil hayr oku İnşallah Rabbimin yardımı ile başarırsın
0 oy
(20,677 puan) tarafından
Bende namazımı kılıyorum elhamdülillah Kuran okumayı unutmuşm çocuklarla gidemiyorum biraz bğyüsünler bende tekrar öğrenmek ve okumak istiyorum yazılışını okuyorum evde hep

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 313 göst.
19 Şubat 2023 Diğer kategorisinde KEBELEK (1,744 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 587 göst.
22 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 143 göst.
+3 oy
6 cevap 270 göst.
13 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (2,754 puan) tarafından soruldu