Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Bebeğimde alerjik egzama varmış ne yapabilirim
0
oy
139
göst.
16 Şubat 2023
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
BESelif
(
44
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar bu süreç nasıl ilerler bilmiyorum gececekmi onu da bilmiyorum genetik dedi doktor ama yediğim biseyde dokunuyor mu diye düşünüyorum iyi gelen krem yada bildiğiniz şeyler var mı
tavsiye-fikir
alerjik
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
6
Cevaplar
0
oy
16 Şubat 2023
Glsh14
(
2,586
puan)
tarafından
cevaplandı
Kızıma da alerjik atopik dermatit dediler . Ara ara tekrarlar yediklerinden havadan herşeyden olabilir dediler bı krem verdi üç günden fazla kullanma sakin dedi şükür ara ara çıkınca kullanıyorum geçiriyor ama bı cildiye ye götür kuzum belki farklı bir tabisyesi olucaktir kendi başına krem kullanma nolur nolmascilt hassas sonuçta
25 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
Bana da verdi öyle bı krem üç gunden fazla kullanma bebeğe yan etkisi olur dedi
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
16 Şubat 2023
Serapycdgdlky
(
9,108
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim oğlumda da vardı. Çocuk doktorun bizi immünolojiye sevk etti. Orda alerji testi yaptılar. Ama çok şükür bişiye alerjisi çıkmadı. Krem ve şampuan tavsiye etti. Bi tane de medikal krem yazdı. O çok iyi geliyo. Hem kaşıntıyı geçiriyor hem pürüzsüz yapıyo. Ama üç günden fazla kullanmak yasak
16 Şubat 2023
Elifbn12
(
118
puan)
tarafından
yorumlandı
Hangi krem banw da söyler misiniz banada lazım
16 Şubat 2023
Doparlangidiyok..
(
4,147
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım doktor tavsiyesi olmadan başkasının kullanıpda o kişinin bebeğine iyi gelen bir şeyi alma derim belki sizde yan etki yapacak belki doktor farklı içerikli bir krem yazacak belki losyon yada şurup verecek yanlış anlama ama kimsenin tavsiyesi üzerine bir Krem dahi alma farklı doktora götür bebeğini canım benim ❤️
16 Şubat 2023
Serapycdgdlky
(
9,108
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım krem ağır bir ilaç bence. Deride incelme filan yapıyormuş. Belki o kadar ağır ilaçlık bir durum değildir sizinki. Doktor tavsiyesi olmadan kullanma derim zaten reçetesiz de alınamıyo diye biliyorum.
25 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
O kremi bebegimede verdi biliyorum yani üç günden fazla kullanmak yasak deyince o krem oldugunu düşünüyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Şubat 2023
incitanem
(
8,084
puan)
tarafından
cevaplandı
Antibiyotikli krem veriyor doktor genelde ama yaşı kaç ki bebeğinin canım ?
25 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
Daha 6 aylık
25 Şubat 2023
incitanem
(
8,084
puan)
tarafından
yorumlandı
Doktora göründün mü
26 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet kendi doktoruna ama
26 Şubat 2023
incitanem
(
8,084
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne dedi peki
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Şubat 2023
Gamzeakarsu
(
1,046
puan)
tarafından
cevaplandı
Mustela sampuani hem sacina hem vucuduna kullanan duymustum birazcik pahaliymis ama bi sıkma tum vucudunu kopurtuyo bi siseyi yıl oldu bitiremedim diyodu.benim kendimde var egzama eger bebekte cikarsa oyle kullanmayi dusunuyorum sahsen
25 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
Aldık biz kullanıyoruz da doktor iki yaşına kadar geçti geçti dedi geçmezse ömür boyu olacak dedi :(
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Şubat 2023
Kelebekkk
(
227
puan)
tarafından
cevaplandı
Bebegimin coklu besin alerjisi var ve cok ağır atopisi var aylarca iyilesmiyor ve egzama nobetleri geçiriyor malesef. Rabbim hepsine sifa versin. Yorucu bi süreç ve yıpratıcı.. biodermanin sampuanini kullaniyorum vucuduna kesinlikle lif vb seyler surulmemesi gerekiyor. Çamaşırlarini 2 kez duruluyorum. Butun kiyafetleri yuzde yuz pamuk. Evde kendimde mumkun oldugunca pamuk giyiniyorum engel olmaya calissam da kasindikca yuzunu bana surtuyor çünkü. Ev sıcaklığı 19 ila 21 arası. Evdeki nemi artirmak icin peteklerde su var nem oraninin 30 un altina dusmemesine dikkat ediyorum. Kesinlikle agir kokular camasir suyu parfum vb evde kokmuyor. La roche nin atopik cilt nemlendirici kremini kullanıyorum. Kendi elimi nemlendirecegim zamanda bu kremi kullanıyorum bebegime temas ettigim için. Islak mendil kesinlikle yasak pamuk ıslatıyorum. Halılar da pamuk carsaf serili. Bide cevreden alıştır diyenler olacak kulağını kapat cunku bu alismakla gecen bisey değil ne yazik ki. Bu yazdıklarım aylarin tecrubesi ve hepsi doktorumuzla aldığımız kararlar. Allah yardımcın olsun..
25 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
Alerji nöbeti nasıl oluyor acaba bilgisini alabilir miyim birde bize mustelanin duş jeli ve kremini verdi doktor ama öyle böyle bilgi vermiyor yani diyorum hani nasıl geçer iki yaşına kadar geçti geçti yoksa ömürlük diyor yani anlamiyorum kesin çözümü yok mu
26 Şubat 2023
Kelebekkk
(
227
puan)
tarafından
yorumlandı
Suan mesela benim bebegim yine egzama nobeti geçiriyor. Yanagi kızardı şişti sulu iltihap akıyor alev gibi atesli yanakları bikac gune kabuk bağlar.. sizin insallah boyle olmaz oglumun cok ağır atopisi.. 5 yaşa kadar gecebilir kiminin 1 yasina gelmeden geçiyor kiminin 6 7 yaşında yeni alerjisi çıkıyor. Kesin bi çözümü yok malesef. Yukarda anlattiklarima dikkat et kesinlikle. Tek doktorda da takılıp kalmamani tavsiye ederim ben bu doktoru bulana kadar tum ankarayi gezdim..
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Şubat 2023
Leblebi
(
5,503
puan)
tarafından
cevaplandı
Alerjik egzama ise, emziriyosaniz diyet yapacaksiniz,mama veriyosaniz alerjik mama vereceksiniz. Baska turlu gecmesi zor. Kremler vs gecici cozum. Uzmanlik alani alerji olan bi doktora gidin.
25 Şubat 2023
BESelif
(
44
puan)
tarafından
yorumlandı
Diyet yapacaksınız derken anlamadım
25 Şubat 2023
Leblebi
(
5,503