0 oy
392 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,528 puan) tarafından

Tuvalet eğitimine başlamak istiyorum bir yazı da okumuştum 18 aylık bebeklerin artık bu alışkanlık için hazır olduğunu söylüyordu bilimsel açıklamaymış. Zaten ne kadar küçük öğrenirse o ladar kolay oluyor diyor çevremdekiler. 

Sorun şu ki kaç dk da bir tuvalete götürülmeli bu süreç kaç gün devam edecek. Ben annemin yaptığı şekilde yapacağım bezini gün içinde çıkarmadan tuvalete götürdüğüm an çıkaracağım annem bu şekilde yapmış bizi diğer türlü sürekli ıslak kıyafetler olur kış zaten ıslak kaldıkça hasta olabilir diyor.

10 gün sonra 19 aylık olacak çiçeğim ♥️

4 Cevaplar

+1 oy
(612 puan) tarafından
Tuvalet edgirimine başladığınız anda o bez tamamen çıkacak der uzmanlar. Gece gunduz farketmez. Yoksa kafa karışıklığı olabilirmiş. Biz de yeni tamamladik tuvalet eğitimini ama çise götürmek için saat tutmak tuhaf geliyor bana. İlk gün birkaç kez çiş var mı diye sordum sonra bıraktım. Oto kontrolü gelismeli diye düşünüyorum ben.sizin bebek küçükmus daha, yaza kadar bekleyebilirsiniz aslında. Bana göre küçükken değil çocuk hazır olduğunda kolay oluyor ve her çocuk aynı aylarda hazır olmuyor. Eğer hazır olduğunu gösteriyorsa ona bişey diyemem ama 18 den sonra olabiliyormuş deyip başlatma derim
(1,929 puan) tarafından
Aynen öyle Derya hanım eltim bir türlü çocuğunu öğretemedi en son çocuk doktoruna götürmüş çocuğun o rahatsızlığı hissetmesi gerektiğini söylemiş ben yapıyorum ve bu rahatsız etmeli demiş
(2,528 puan) tarafından
Zaten kızım çok titiz azıcık su dökülse koluna hemen kıyafetini çıkarıyoruz. O zaman yarın bezi kullanmadan başlayayım bi' Baltık yol alamıyoruz erteleriz.
(2,528 puan) tarafından
Bir de ne yapmam lazım tuvalete gitmezsek nasıl öğrenecek yani bezi kullanmadığımızda rahatsız olup kendi mi gitmek isteyecek
(612 puan) tarafından
Ben kızıma öncesinde anlattım artık bez olmayacak, çiş kaka geldiğinde haber vereceksin tuvalete gideceğiz diye. İlk gün bikac kes hatirlattim zaten hiçbirinde de var demedi, ilk iki gün kaçırdı sonra hep söyledi.
(2,528 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥️
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bence azcık daha havalar ısınsın kuzum öyle başla bende yazın başlıyacam inşallah ama şuan bile benim balım bezini çıkarıp çiş diyor götürdüm kac defa öyle yaptı ama soğuk diye kıyamıyorum şu 2 ayda bitsin diyorum 
(2,528 puan) tarafından
Senin kız biraz daha büyük galiba abla kızımın hevesi de var üzerine düşersem başarırız gibi geliyor:)
tarafından
Evet balım benimki nisanda 2 yaşına girecek o zaman başla sen aslında benimde söylüyor ama evimiz sobalı olduğu için yazı bekliyecem canım
(2,528 puan) tarafından
Maşaallah abla en kısa zamanda bu alışkanlığı kazandırabiliriz inşaallah ♥️
tarafından
İnşallah kuzum inşallah ❤ öp balımi benim için
(2,528 puan) tarafından
Öperim teyzesi ♥️
0 oy
(1,519 puan) tarafından
Bilmiyorum ama annemizin hareketi yanlış bence. Tuvalete baslandigi an bezi hayatından çıkarmak gerekm ıslak kalacak ki çocuk rahatsız oluo söylemeye başlasın. Ben ilk basladigimda ilk 2 gun. 15 20 dk da bi götürdüm tuvalete.bezi daha hiç takmadım. Zaten alışacak çocuk kendini belli ediyor. Bazen napsan yapmıyor çocuklar ve ya söylemiyor o zaman uzatmamak ertelemek gerekiyor
(2,528 puan) tarafından
Bezi çıkarıp 20 dk da bir tuvalete mi götürmeliyim ıslaklıktan gündüz uykusunda da takmayayım mı gece ne yapayım mesela yaparsa ben de uyuya kalınca hasta olmaz mı
(1,519 puan) tarafından
Evet gündüz hiç bez takma. Külot al bol bol zaten pijaması da olur isladiginda çıkarırsın. Ben ilk gece beş takmıştım nolur nolmaz diye ama kuru kalkmıştı. 2. Gece taktiğimda uyanıp cikartmami istemişti. Gece 1 sefer kaçırması oldu. O kaçırdığı da gece kaç olursa olsun mecburen kalkıp degidtiriyordum. Benim yanımda yatiyodu. Eğer senin çocuğun da ayrı yatiyirsa alarm kur saat başı uyan bak. Bi kaç gün idare et. Besiginin alezide yoksa eğer carsafin altına poşet ser
(2,528 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim  bor yorumda dk da götürmek diye bir şey yok yazmış bir arkadaş 20 dk da götürmeyeyim mi altına yaptıkça rahatsız oldukça artık kendi mi söyler
(1,519 puan) tarafından
Evet 20 dk da bi uygun canimm . Daha sonra aralarını biraz daha uzat mesela yarım saate bire çıkar 40 dkda bire çıkar ki cocug7ndaki gelişimi gor. Sinyalini verir o sana muhakkak
(2,528 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağ olun ♥️
0 oy
(54,513 puan) tarafından
odada altinda bez olduğunu anlar bilir o yuzden kafasi karisir bana gore kucuk annemde sana erken ogrettim sen gec kaldin diyodu 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 212 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 183 göst.
0 oy
6 cevap 515 göst.

Kategoriler