Aslında yemek konusunda iyimdir ama kısıri sadece ilk evlendigm ay yaptım 6 sene sonra şimdi misafirlerime yapicam ama...aması var çok yapmadgm için fikir istyorum sizden tariflere baktım ama buraya sormak ağır bastı 8 kişi diyelim kaç bardak koymam gerek bulguru birde asil sorum yeşillik olarak marul maydanoz kara lahana havuç ve mısır düşündüm zaten evdeki malzeme de bu bunlarla olurmu sogani salcayla bir koyucam taze soganmda kalmamış yardımcı olabilecek varsa sevinirim uzun oldu hakkınızı helal edin
6 senede nasıl yapmadın kız. Kadınlar arasında en sevilen seydir
Bende yemek pek yapamam ama kisiri çok güzel yaparım. Ben yeşilliği çok koyarım. Bomboş bı marul koyuyolar hiç sevmiyorum. İçinde domateside hiç sevmem kisiri sulandiriyor.
Sen 2 barsak bulguru iki bardak sıcak su ile ısla. Birazda limon sık . Beklesin o.
Soğanı bol yağda kavur biraz salça bütün baharatlardan at . Sonra isladigin bulgura dök karıştır. Ben karalahana mısır havuç marul koyarım. Domates asla koymam midem bulanıyor sulandiriyor çünkü
Yazında nane dereotu yeşil soğan vsde koyabilirsin
Şu mükemmel oluyor mutlaka dene canım
Ölçü göz kararı olarak yapıyorum yanında çeşidin varsa sorun az olsa da sorun olmaz ama yoksa fazlaca yap bence.
Ben kısırın hemen hemen her versiyonunu denemiş biri olarak maydonoz, kıvırcık,havuç, kırmızı lahana( genelde kavanozlaımda hazır vardır, yoksa soyacakla ince ince yapıp biraz şeker biraz tuz birazda limonla ovala beklesin bir yarım saat kadar) varsa salatalık turşusu koyduğum halini seviyorum. Tabaklarına isteyen acıbiber turşusu da alabilir. Bol limon ve nar eksisi biraz da pul biber mmm . Mısır kısır değil de patates salatasına yakışıyor bence canım koymadan daha iyi olur.
Size de afiyetler olsun, şifa bulun.
1,490,129 soru
24,353,696 cevap
346,618 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın