0 oy
1,296 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (152 puan) tarafından
Kızlar 8 aylık hamilelik dönemindeyim şuanda hergun mesaj atan soran bir arkadaşım vardı ve deneme sürecinde olduğunu biliyordum sırtında bir rahatsızlığından dolayı riskliydi Bende onun için üzülüyordum dua ediyordum hergun acillik oluyordu hastaneye yatırmak istiyorlardı gerçekten çok üzülüyordum hastalığından dolayı kız neler çekiyor diye birde hamile kalınca ne olur kim bilir diye sonra bir gün sabah konuşurken bana ben hamileyim dedi çok mutlu oldum sevindim bir de demesin mi 4 aylık erkek diye kala kaldım aramızda 2 ay var ve beni bunca zaman kandırmış kıza sevinemedim anlık soğudum şimdi durmadan mesaj atıyor cevap veresim bile gelmiyor ben ona öğrendiğim gün dedim sonra çektiğim sıkıntıları anlattım sende hamile kalırsan tedbirli ol diye kız benden 4 ay saklamış ya her gün mesaj atan insan yani şimdi sürekli naber diye mesaj atıyor sizce ne yapmalıyım veya siz benim yerimde olsaydınız napardiniz ben böyle gözümün içine baka baka yalan söyleyen kandıran insandan korkarım arkadaşım 

39 Cevaplar

0 oy
(3,512 puan) tarafından
Hiç öyle yargılama canım çünkü o da çok sevinmiştir ama kaybetmekten korktuğu için diyememiştir bağlanmamak için mesela sen de hamileymişsin heves eder sonra bişey olır diye riskli ayı atlatalım demiştir ben de hemen dememiştim kırılma bence bak hamileymiş ne güzel bence ona anlayışlı olmak gerek ne sıkıntılar atlatmış
(152 puan) tarafından
Hala yazip duruyor cevap vermiyorum hala yazıyor deli mi ne anlamadım insansız arkadaşsız yapamıyor sanırım veya neden sürekli bana mesaj atıyor cevap vermiyorum yani
(3,512 puan) tarafından
Bence de yazmasın zaten nedenini sorsaydın belki anlatacağı şeyler vardı belki de eşine söz verdi sana diyemedi
-Reklam-
0 oy
(2,864 puan) tarafından
Olur canim normal bişe bazıları gebe kaldı mı ilk 3 ay kimseye demek istemiyor bnm kuzenim de hamileymiş afyondan Erzuruma geldiğinde annemlere yemeğe de geldi hiç söylemedi kontrole gittikten snra birgün bebek. Zibiniyls eşinin resmini bize attı öğrendik. 
0 oy
(5,183 puan) tarafından
Şahsen ben küsmezdim. Ben sakınmam nazar değer felan dıye düşünmem ama bazıları büyüyüp düşme riski gecene kadar söylemiyor anlayısla katsılıyorum. Kötü nıyetle saklamamıstır eminim 
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Bence bu kadar abartılacak bişey yok ee sen onun hamile olduğunu bilsen nolacak bilmesen nolacak fikir onun çocuk onun hayat onun, bence yaptığı mantıklı iyi yapmış liseye dememiş riskli durumu varmış sonuçta millete yaysa düşük yapsa hayal kırıklığı olurdu bence sende çok takılma insanlar çok hassas bende olsam riskli bi hamilelik geçirsem söylemem 
0 oy
(20,076 puan) tarafından
Ya belki de düşer diye kimseye söylemek istememistir. Senin öğrenmenle düşmez onu demek istemiyorum ama düşerse insanlara bir de dört anlatması var. Ondan korkmuş olabilir. Tedaviyle olmuş bir de. Tutacak mi tutmayacak mi falan derken korkmuş olabilir 
(152 puan) tarafından
Yok hayır tedavi ile olmadı kendisi doğuştan omurgası rahatsız ve hamile kalırsa bebeğe %100 geçme ihtimali var genetik olarak bunu bile bile hamile kaldı şimdi bebekte down sendromu görünmüş
0 oy
(425 puan) tarafından
Komşumda öyle yaptı ne şaçma sanki çekip alacaz karnındaki bebeği Vala ben hemen söylemiştim herkese bunlar çok bilmiş bacım 
(152 puan) tarafından
Değişik degisik hareketler ya
0 oy
(2,401 puan) tarafından
Tabiki kirilirdim ama üstünde de durmazdım herkes kendine yakışanı yapıyor ne düşünerek sakladığını bilemeyiz sonuçta bende ilk kızımda herkese söylemiştim ikinci hamileliğimde yakın akrabalar hariç eşimin de benim de etrafimdakiler ben altı aylıkken öğrendiler 
0 oy
(301 puan) tarafından
Benim teyzemin kızı aynısını yaptı bana. Aylarca saklamış neymiş efendim nazar degmesinmiş düşük olmasinmis. Ben olsaydım test yaptığım gibi hemen söylerdim. Sonra kızı doğdu bana foto atmadı neymiş nazar degmesinmiş. Bu kadar mı çok kötü dusunuyordunuz benin hakkimda insanlarin kendi icleri fesat. Ben muhattap olmuyorum ne teyzemle nede kuzenimle. Ha sonradan öğrenmiştir bilmiyordur o ayrı ama bilmesine ragmen saklaması koşarak kaç bu insandan sana hayır gelmez. 
0 oy
(3,115 puan) tarafından
İlk hamilekiğimi bende sakladım komşu akraba VS ama bukadar samimi olduğum arkadaşıma söyledim oda kismsye söyleme bana da demesen alınmazdm dedi yani o seni çok ta samimi görmedi herhalde 
0 oy
tarafından
Samimiysek çok bozulurum. Allah analı babalı büyütsün der geçerim. Tamam bizde ilan etmedik duyar duymaz ama en yakınlarım tabiki biliyordu. Birde her sorunda konustuğum insansa biraz tuhaf geldi. Basarsa ondan kötülük bekliyorum anlamına gelir. 
0 oy
(1,003 puan) tarafından
Şöyle bende 2 aylık hamileyim. En yakın kardeşim gibi bildiğim  arkadaşım var daha söylemedim bende. Daha önce iki kayıp yaşadığım için bunda korkuyorum kimseye söylemiyorum. Ailem dahil bilmiyor. Sadece ben ve eşim. 

Ama ben arkadaşın gibi yapmıyorum. Mesela o arkadaşımı artık eskisi kadar aramıyorum. Mesaj atarsa cevap veriyorum konuyu oraya getirmeyeye çalışıyorum çünkü ona yalan söylemek istemediğim için. Eğer sorarsa saklamam evet var derim yalan söyleyemem. Ki o da anlayışlı bir insandır kayıp yaşadığımı üzüldüğümü bildiği için o da sormaz. Arkadaşının saklaması normal ama seni arayıp konuşması hiç bir şey yokmuş gibi davranması belki soruysan yalan söylemesi hiç hoş değil. 
(152 puan) tarafından
Evet bende ona çıldırıyorum ben ona mesaj atmıyorum aramıyorum sormuyorum her gün mesaj atıyor ay sonu geldiğinde adet oldum diye jendisi diyordu şimdi 4 aylıkken söyledi halan mesaj atıyor sıkıntılı mi ne anlamadım valla
(1,003 puan) tarafından
Bu konuda sitemini ona dile getirebilirsin. Sana kırıldım. Saklamak neyse ama sen bana yalan söyledin her ay başı hasta oldum dedin. Sana olan güvenimi kırdın de. İçinde kalmasın
0 oy
tarafından
Bence çok kırılacak veya darilacak bir durum degil canim hastaligindan dolayi belkide korktu birşey olursa diye o yüzden bence araniza mesafe koyma yakin arkadasinmis hem 
(152 puan) tarafından
Hayır yakin arkadaşım değil kendisi hergun mesaj atıp duruyordu ben ona yazmiyordum ki kız bana sosyal medyadan mesaj atarak arkadaş oldu herkesle de öyle arkadaş oluyor herkese mesaj atıyor mus naber falan diye birde küçük yerde oturuyoruz yani sıkıntılı galiba anlamadım gitti
tarafından
O zaman uzak dur canim boşver
0 oy
(3,118 puan) tarafından

Benim 13 senelik arkadaşım erkek arkadaşı olduğunu sakladı üstüne nişanlandığını Instagram fotoğraflarından öğrendim :) hangisi daha acı :D

(1,003 puan) tarafından
Bence arkadaş deme sen ona. Ne diye saklamış böyle bir şeyi. Zaten böyle günde dost olur
(3,118 puan) tarafından
Zaten arkadaşligimi bitirdim o an
0 oy
(18,402 puan) tarafından
Sürekli konuştuğum görüştüğüm insandan saklamam sakladığım insana da sürekli hamilelik çocuk muhabbeti yapmam bu sinsiliktir görüşemez söylemez olabilir konusu açılmaz durduk yerde bunu mu arayıp söyleyeyim diyebilir ama hem her gün konuşup hemde böyle bir şeyi saklayamaz 
0 oy
(1,021 puan) tarafından
Bana çok garip gelmedi söylememesi illaki vardır bı açıklaması..bende ikinci kızıma hamile kaldım plansızdi eşim calismiodu kiradaydik bı kizim zaten vardı ilk öğrendiğim de oturdum saatlerce ağladım eşim dışında tek bı Allah'ın kuluna demedim cnku psikolojik olarak çok kötüydüm taaaki dördüncü ayda artık annme eltime eşim söyledi oda...bana kalsa kimseye demicektim doğana kdar....ama şimdi kızım 6aylik Allah'a şükür ki nasip etmiş orasi ayrı tabiki..... vardır illaki arkadaşının da sebebi..hangi sebeple söylemediğini bilemezsin...oda hamile sende Hamile hormonlar tavan duygusal bakman çok normal ama bı şans daha verebilirsin arkadaşına Baha olursa şayet mesefayi koyarsın 
0 oy
(999 puan) tarafından
Valla gayet normal bir durum ben dört ey deyil arkadaşıma ailelerimize bile söylemedik.. on yıl sonra çocuk sahibi oldum ben  bunda alınacak bir durum yok bence 
0 oy
(1,229 puan) tarafından

Aynısı başıma geldi eşimin kuzenimin eşi hamileymiş kaç yıl sonra oldu 4.senesinde duyduğuma göre tedaviyle olmuş benden hatta sülaleden sakladı kv de diyor ki ben kv sinden duymuştum ama demedim bozuntuya vermiyor aklısıra oda bize 4 aylıkken demişti hatta ve hatta cisnsiyeti bile belliydi saklamış 7.ayda kadar göstermedi dedi bi duyduk erkek miş anlamıyorum bende 4 aylıkken herkese hamileyim daha yeni yeni diyorum dediğinde kızımı kucağıma almıştım bende ona ben sana demiştim sen neden sakladın bilmiyorum ama Dedim sonra işte düşük tehlikem vardı falan bilmem ne dedi durdu doğum yaptı apartmandakiler den de sakladığı için 4 ay kimse konuşmadı falan saçmalardan seçmeler bazısının hamileliği zannedersin ki tek onlar hamile kalırmış gibi :sick:

(152 puan) tarafından
Ben hiç anlamıyorum valla insan senin karnındakini bir göz ile nasil düşürebilir ya Allah onu öyle bir koruyor ki bir batıl inanç gidiyorlar ben şimdi snap atıyorum çocuğumun odasından daha doğmadı bak mesela millet snapime karşılık cevap veriyor ay herseyi hazır deyince doğurdun zannettik falan diye saçma saçma yorum yapıyorlar doğursam çocuğumu paylaşırım demi millet kuduruyor da nasıl yorum yapacağını bilmiyorlar
0 oy
tarafından
Yani söylemek zorunda değil ben olsam kızmam tepki vermem 
0 oy
(1,742 puan) tarafından
Ben hamile kalınca eşimle ailelere bile 4 ay sonra söyledik. Bazen bişeylerin yolunda gitmesinin sebebi kimseye söylememkten geçer kardeşim. Aileler nazar edecek diye değil.
(1,742 puan) tarafından
Bu konuyla ilgili neden bu kadar sitemkar bir yorum yapıyorsun? İsteyen söyler istemeyen söylemez. Kimi ne ilgilendirir bu durum ? İsteyen nazara inanır isteyen inanmaz. Bu kişinin şahsi kararı. Bu neden seni bu kadar gerdi? Ateş püsküre püsküre yorum yazmışsın. Hayırdır kadeşim? Senin çocuğun olduğunda al eline mikrofon herkese ilan et. Bizene? Bizi ilgilendirir mi? Bu da seni ilgilendirmez!!!!
(1,742 puan) tarafından
Bu konuyla ilgili neden bu kadar sitemkar bir yorum yapıyorsun? İsteyen söyler istemeyen söylemez. Kimi ne ilgilendirir bu durum ? İsteyen nazara inanır isteyen inanmaz. Bu kişinin şahsi kararı. Bu neden seni bu kadar gerdi? Ateş püsküre püsküre yorum yazmışsın. Hayırdır kadeşim? Senin çocuğun olduğunda al eline mikrofon herkese ilan et. Bizene? Bizi ilgilendirir mi? Bu da seni ilgilendirmez!!!! Ayrıca dinimizde nazar vardır. Bununla işgili pek çok hadis de var. İstersen yaz google amcaya bak
(152 puan) tarafından
Sizin gibiler olduğu müddetçe cahillik asla bitmez ondandır sitemkarım!!!
(152 puan) tarafından
Sen söyledin diye baktım da geldim hahha ciddi misin ya ben zaten biliyorum nazarın olduğunu inanıp inanmamak bana kalmış ben gelip sana Allaha inanmıyorum mu diyorum asıl sana insan ne haddine Allaha sığınırım allahim yazdıysa olur diyorum istediğin şekilde yorumla gelip yorum yapan sensin ve senin gibilere tepkim her zaman bu şekilde olacaktır siz nasıl düşünüyorsanız karşınızdaki insanın da size öyle bakcagini yorum yapacağını sanıyorsunuz ondan saklıyorsunuz veya düşük yapıp hiç olmamış gibi davranmak için yapıyorsunuz başka anlamı yok bunun bir insan mutluluğunu neden saklar ya oh diyecektir karşıdaki yada sen kurnazsin düşük yapıp hiç olmamış gibi davranmak içindir boş yapmayın başka anlamı olamaz bunun kim gözüyle senim çocuğunu düşürebilir ya asla böyle birsey olamaz Allah koruyor onu söyleyip söylememek size kalmış biz kimseye sitem etmiyoruz söyleyince taç takmıyoruz soylemeyince tefeye koymuyoruz burda alın tepe tepe kullanın napim ben Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin ne diyim
(1,742 puan) tarafından
Cehalet dediğin insanların herşeyini karşısında ki insanlarla paylaşmak zorunda olmamasıysa evet sana yorum yazan kişilerin yarısı cahil!. Nedir bu hasetlik, nedir bu öfke kardeşim anlamış değilim. Kadın sana hamile olduğunu söylemeyebilir! Belki senin nazar edeceğini düşünüyor. Sen söylee... O söylemedi. Napacaksın arkadaşlığını bitireceksen de git bitir bizene. Burda bir soru sordun. Bizde düşüncemizi söyledik. Gelip benim yorumumun altına bana saydıramazsın. Herkes seninle aynı düşünmek zorunda mı? Kadın iyi ki sana söylememiş. Bir bildiği var demekki. Baksana hiç tanımadığın insanlara bile öfke kusuyorsun. Cahilliği ölçtüğü konuya bak:) gerçekten komiksiniz ya. Neyse...

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 118 göst.
22 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sakin 13 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,660 göst.
23 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
45 cevap 1,450 göst.
25 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Sonbahar mevsimi (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 700 göst.