Şimdi ben lisede öğretmenim, ben yeri geldiğinde bağırıyorum. Eşek kadar olmuş ailesi terbiye verememişse, arkadaşlarına öğretmenlerine saygısızlık yapıp, dersimin huzurunu bozuyorsa uyarılarımı görmemezlikten geliyorsa bağırır, yönetime kadar gönderir derste de yok yazarım. Veliyi de özel olarak ben okula davet ederim. Kimse kimsenin hakkına giremez.
Ama küçük çocukların oyun ile davranış öğreneceği dönemde herşeye bağıran bir öğretmen hoş değil, uyarıyor da siz bağırıyor mu anlıyorsunuz, gerçekten bağırıyor mu bilemem. Yanlış yaptığında uyarmak hala ısrar ediyorsa kızmak bir öğretmenin hakkıdır, benim çocuğuma da kızabilirler. Eğer bağırıyorsa ve bu herşeye karşı ise öğretmen ile konuşulması taraftarıyım. Gününde değildir, 1-2 kere bağırması benim açımdan öğretmenin kötü eğitim verdiğini göstermez. Çocuklarımızın sınırlarını ve disiplini öğrenmesi gerekir, bu konuda her anne baba çocuğuna yeterli ilgiyi gösterirse, çocuklarına bir öğretmenin de bağıracağını düşünmüyorum.
Ama bir elin parmaklarının bir olmadığı gibi her öğretmen özverilidir de diyemem, biraz daha gözlemleyin, çocuğunuzun okula gitme veya gitmeme isteği ile buna net karar vererek gereken müracaatları yapabilirsiniz. Çocukların bilmedikleri şeylerde hata yapma hakkı vardır ve buna öğretmeni bırakın anne babanın da bağırmaya hakkı yoktur. Öğretmen ile biraz vakit geçirerek çocukların öğretmene davranışlarını da gözlemlemenizi tavsiye ederim veliler olarak. Sonuçta çocuğunuzu kime bıraktığınızı bilmeniz çok önemli.. umarım korktuğunuz gibi değildir.