Hemen hemen Aynı doğum hikayemizbenim ilk kızımda 41+ 2 di galiba ne sancı ne su hiç. Bişey yoktu bendede skolyoz vardı nts ye yatmak ölüm gibiydi en son kakasını yapti benim kız hooop sezeryan ondan sonra
Ben normal doğumdan çok ama çok korkuyodum 37 haftalıkken sabah kontrolüm var diye kişisel temizlik falan yaptım yattım sonra karnım ağrıdı sabah 4 gibi uyanıp lavaboya gittim geçti tekrar uyudum 5 de kayınvalidem geldi kalk kızım baban işe giderken seni hastaneye bıraksın dedi ayağa bi kalktım suyum olduğu gibi boşaldı pijamam ıpıslak oldu ben şok hemen apar topar gittik hastaneye yatışım yapıldı 8 de sancılar başladı saat 11 de doktora doğum ne zaman olur dedim ilk doğum hemen olmaz akşamı bulur dedi o çıktı açılma 10cm oldu benim bebe bi anda kafanın yarısını çıkardı herkes şok
Benim de gece 3 gibi suyum gelmeye başladı. Sonra öğlen doktora gittik nst girdim zaten 40+6 olmuştum hergğn nst giriyordum. Normalde 5 ten sonra muayene oluyordum sıra almadığım için doktor nst den sonra gel dedi gittim baktık çok sıra var eve geldim akşam 5 gibi gittim . Muayene etti dedi neden gelmedin ben sana gel dedim falan işte . 3 cm açılmam varmış şansıma doktorum o gün izne ayrılıyormuş neyse dedi hadi sen doğurana kadar gitmeyecek bir yere ama suni sancı alman lazım yoksa başka doktor bakar yarın. Bende kabul ettim 7 gibi sancı bağladılar 41+0 da 1.40 geçe de doğum oldu çokta kolay oldu şükür
Ben 40.haftaya randevu aldım doktora gideceğim doğum için annemlerde kalıyorum.Bir gün önce eve misafir geldi bende eve biri geldiğinde ev temiz olmazsa sevmem heryeri süpürdüm,sildim ,toz aldım.Gece 4 te adet sancısı gibi sanciyla uyandım nisanim gelmiş birazda kanama olmuş.Esim3 dedim doktora gidek dedi yat dedim bir şey olursa söylerim. Abdest aldım namaz kıldım duamı ettim .Duş aldım.Dedimki sen yarın dogurursun uykuuu seviyor yat kızım uyu.uyudum sabah agri sizi yok.kahvaltimi yaptım doktora gittim agri sizi yok.Muayene oldum 3 santim açıklık var.Yatis yaptılar bekliyorlar bekliyorlar sandım tutmuyor ben de bir yandan hareket ediyom normal doğuracam diye bir yandan da bol bol sure okuyom.Doktor demişti muayeneden sonra yemek içmek yasak dedi sezeryana aliuoz dedim suni sancı verin veremeyiz bebeği strese sokar eve gitsem haftan doldu cocuk kakasını yer sezeryan oldum.(uzun oldu)
ebrusum kuzeyinki cok komik ama uzun şimoşda gittim pırtlattim ve geldim
Bende 39. Haftalarımdaydım hep kendi sancımla normal doğum yapmak istedim.. suni normal sancidan daha kötü olduğunu duymuştum.. kontrole gittiğimde suyun az dediler başka doktora yönlendirdiler o doktorda suyun yeteri kadar var ama istersen yatişını yapıp suni sanci verelim dedi bende bi risk yoksa beklemek istyorum dedim ve kabul etmedim.. son haftalarım olduğu icin her hafta giderdim kontrole.. yine gittim bu sefer tekrar aynı şeyi söylediler suyun yok diye birde suni sanciyi kabul etmediğimide öğrendiler o sıra seni sezeryana bile alirlar dedi doktor tekrardan başka doktora yönlendirdiler... o doktorda yine yeterli suyum olduğunu söyledi ve ben yine kendi sancımi bekledim ve 1 hafta sonra kendi sancımla normal doğum yaptım
1,492,902 soru
24,392,928 cevap
349,442 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın