+1 oy
1,404 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (57 puan) tarafından
Kizlar lütfen bana yardımcı olun aklımda soru işaretleri var 

Dün sabah ezanı okunmadan eşimle ilişki yaşadık

Hasta grip olmuşum die duş alma sogukdur dedi sabah alırsın dedi oruç tutcm dedim internete baktım cubupluykn oruç tutulur mu yazdım tutulur diyor ben anlamadım gitti 

Bazıları da Dior tutulmaz sabah ezanı okunmadan abdest alacan bazıları dio öğlen okunmadan abdest alacan şimdi hangisi doğru la ltfn bilgi verin kırmadım daha orucumu

31 Cevaplar

0 oy
(789 puan) tarafından
Senin nasıl bir kafan var ben anlamadım nasıl müslümansiniz yahu siz cunupli oruç tutulur mantığın alıyor mu birde gidip araştırıyor tutmayın su orucu ya o kadar basit birşey değil oruç tutma daha iyi 
(7,816 puan) tarafından
Sen ne biçim yorum yapıyorsun önce ona bak müslüman dediğin böyle mi uyarır din kardeşini ? Kaldı ki önce bir kendin araştır bakalım cunupluk oruca engel mi değil mi ezbere fetva vermeyin
(57 puan) tarafından
Düzgün konuş arkadaşım bende neyin ne olduğunu biliorum merak etme bende istemezdim öyle olmasını hocalwr öğlene kdr abdest alın Dior
(57 puan) tarafından
Mihrace ++++++
(789 puan) tarafından
Hah işte cunup gezenlerde sana artı verdi hak verdi olay kapandı sizin gibiler yüzünden din oyun oldu herkes hoca oldu başımıza sizin gibi cahillerin yorumunu dahi okumam bu saatten sonra Kuran'da yazan neyse odur benim için ona bakarsanız bazı hocalar oruçlu iken sakız da ciğnenir diyor buna sizin gibilerde inanıyor işte ....
(7,816 puan) tarafından
Cahil demeden önce bir araştırma yapta Kuran'da cunup oruç tutulmaz ibaresini bulursan gel buraya at ! Ben yıllarca hafızlık yaptım,fıkıh siyer hadis öğrendim senin gibi anam babam dini üzerinden konuşmuyorm . Allah hidayet versin ne diyeyim selametle...
(7,343 puan) tarafından
Arkadaşlar iftar vakti bırakın tartışmayı lütfen:(
(3,588 puan) tarafından
2935   çok gülünç ki siz yanlış biliyorsunuz  evet cünüp olmak oruca engel değil. Ama detaylı açiklamasini yapayim çünkü diğer yorumumda da yanlış anlaşildi. CÜNÜP HALI cinsel ilişki demek DEGILDIR. cünüp hali cinsel ilişkiden sonraki hal gusul alana kadar. Tabiki oruçlu iken cinsel ilişki yasak ve  haram. Ancak sahurdan önce cinsel ilişki yaşanmış ise ve imsak vaktine kadar gusul almaya vakit olmamışsa bu oruca engel değildir. Yani bir kişi oruca niyetlenip imsaktan sonra gusul alırsa orucu sakat olmaz. Evet Marmara üni ilahiyat fakültesi mezunu olarak yazıyorum.  Ve selam
(789 puan) tarafından
Yani ilahiyat fakülteleri okudunuz diye Napalm ben herkes okuyor ona bakarsan bin bir türlü hoca var hepsi başka konuşur sen ilahiyat okudun diye biz birşey bilmiyor muyuz müslüman değil miyiz cunup halı ile gezmek günah iken oruç tutmayı savunmanın bana Kur'an da cünüplü gezenler için okuduğum bir sürü ayet var iken senin bu söylediğin asıl gülünç yediğin içtiğim bile haram cunupli iken ben her hocayım diyene inanmıyorum yerinden kalkan herkes hoca zaten benim için Kuran'da yazan önemli senin ilahiyat okuman benim için önemli değil...
(3,588 puan) tarafından
Tamam kardeşim sen haklısın biz cahiliz.
(3,588 puan) tarafından
Alo diyanet fetva hattini ara sor kim hakli kim haksiz sonra tekrar gelip yaz buraya
(7,343 puan) tarafından
2935 kardeşim herkes kendine göre haklı..

Mervgul, valla benim eşim 3 yıl kursta hocalarla yatılı okumuş o bile aman cunupluyken ezana rast gelmeyelim diye sabah ezanına kalınmaz öyle derdi hocalarımız " Şimdi oructa bile öyle uzun duş almadan sabah ezana kadarda mahsus sırf  eş dedi diyede beklemek saçmalık bence.. Post sahibi yerinde olsam yoğun hastada olsam yinede sürüne sürüne banyoya gider duşu alırım çünkü  kalbimde sanki kirli gibi hissederim kötü olurum dussuz yatarsam.
(3,588 puan) tarafından
Evet biz demiyoruz ki bile bile millet cünüp iken oruç tutsun ama insanlik hali imsaka yakın olduysa o iş imsak girene kadar gusul alinamamişsa Allah'in izin verdiği şeye aaaaaa günah aaaa haram diyemeyiz. Biz Allah'tan daha iyi mi hüküm koyacagiz haşa. Ama yok cahile laf anlatamazsin ondan kendimi yormayacagim
(7,343 puan) tarafından
Neyse aman bu mübarek günde bosverelim bibirimizi üzmek anlamsız.
(3,588 puan) tarafından
Hayır daha belki Elif cüzü düzgün okuyamiyor bilmeden din hakkında konuşuyorlar insanları oruçlarindan edeceklerdi birde bize cahil diyorlar. Sen daha bu yaşına geldin cünüplük oruca engel olmadığını bilmiyorsun birde kadını orucundan edecektin. 2935 sana yazdim kardeşim
(789 puan) tarafından
Mrvgul olan insan bile demeyeceğim hadsiz yorumcu benim hatim de ettim Allah'a şükür herkes namaz kılar kuran okur hoca olur ama şunu bil ki kimse kimsenin gönlünü Allah'a olan kulluğunu bilemez sen önce haddini bil kuranı yalayıp yutsan ne olur ki insan olmadıktan sonra benimle bu şekilde konuşup ezmeye çalıştıktan sonra sen hoca olsan ne olur ???? Her yede binlerde hoca var ama sadece diyanete göre hareket eder ne kulluk bilir ne insanlık bilir ne birsye dikkat eder binlerce gördüm böylelerini...sen şimdi kalkıp da bana cüzü bile bilmiyordur diyemezsin hayırlı yani farz et ki cüzü bile bilmiyorum su yiakrda ki hocalar gibi olacağıma cüzü bilememk daha iyi bence..senin zevkini her yerde düşün ama orucu düşünme bekle bekle ezana yakin adama yat kalk sonra da cunupli oruç tutacam de yürü git işine be en azından senin gibi birşey bildiğimi sanıp millete yargı dağıtmiyorum daha da senin gibilerinin yorumunu bile okumam al sen yaz kendi kendine cunupli oruç da tut namaz da kıl sakız da ciğne tamam  senin hesabın o ne halin varsa gör ben dikkar ederim sen etme gez öyle pis pis:)
(7,816 puan) tarafından
Allah'ın helal kıldığı bir şeye haram demek insanı dinden çıkartır en büyük günahlardan biridir. Siz hâlâ olayı zevk almaktan , tembellikten ibaret zannedin ... Merve'cigim daha yazma bacım ne anlatsan boş ... Ayrıca şunu da demeden geçmeyeceğim cunup yürümek günah değildir uydurmasyon şeyleri Kuran'da geçiyor diye lanse etmeyin varsa delininiz buyrun yazın ... Takva ehli zaten cunup gezmez ama fetvaya gelirsek hüküm bu !
(3,588 puan) tarafından
Lmihrace kardeşim haklısın cahile laf anlatamazsın. Son sözüm Rabbimin bu ayeti olsun Furkan sûresi 63 ncü ayeti : " Rahmân’ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ve vakar ile yürürler; kendini bilmez kimseler onlara laf attığında incitmeksizin “Selâmetle!” derler, geçerler.". Ve sselam
(57 puan) tarafından
Laf ne kadar uzadı beee ammaaaa yaaa bu 2935gulperi Lafım size Okadar mi beyinsizsiniz beee
Biz günahın ne olduğunu bilmiyormuyuz sanane ben öyle yatmisim sana mı girdi benim derdim  illaki sende yatmissindir birşey olmusfur misafirde kalmissindir vs vs birkeede olsa yasamissindir  eşim istedi oldu sanamı sorucam  abdest alıp almicami ben sadece internette öyle yazıyor bende şok oldum artı sularim kesildi sonra alamadım  onuda yazmayı unutmuşum biz biliorz neyin günahın neyin sevabını olduğunu bana burda edebiyat yapma şimdi uzayin
(57 puan) tarafından
Mrvegul mcr konuşmaya demez boş insanlqra laf anlatmayın cahil cahildir
(789 puan) tarafından
Yeşim adlı kişi bir kere ******** sensin ki kendini yaptığın rezilliği bana söylüyorsun 4 yıldır evliyim daha bir kere çok şükür cünüplü gezmedim..sende o cücük beyinle bizi kandır yalandan yat kalk ondan sonra da sular gitti daha de ki zevkim oruxdan daha önemliydi erindim... pis pis gezin sonrada bana kalkın cahil diyin kendi rezilliğinizi bana yikamazsiniz hadi şimdi defolun gidin ne halt yiyorsanız yiyin körler sağırlar birbirini ağırlar siz müslümansiniz bir tamam he hadi
(7,343 puan) tarafından
Yeşim, bi kere eşim asla dar zamanda böyle seyler istemez takii ezana yakınken.. Sular kesildi diyon da benim evde her zaman 3 kova su bulundururum.  Tavsiyem akıl ette sende tedbirli ol.
(7,343 puan) tarafından
2935 bacım bak mübarek zamanda kötü konuşmayalım Allah'a havale etmek lazım boşver.
(7,343 puan) tarafından
Neyse hepimize HAYIRLI Iftarlar...
(789 puan) tarafından
Gülperim su işi yalan zevklerinun peşine düşüp sonrada burda bana birşey bilmiyor hesabı çekiyorlar doğru diyorsun Allah'a havale ediyorum ne halleri varsa görsünler herkes kendine yakışani yapar
(57 puan) tarafından
Seni alakadar etmez benim ne zaman ilişki yapıp yapmicagimi cvpm ikinize hicbiseyi inandircak değilim size soru cvp verin diye post acmisimben insanları yargılamak size düşmez anladın mı kes sesini anca boş tantana yap he ben muslaminim sen nesin sana hesap vermek zorunda değilim bu benim haytim
(57 puan) tarafından
Peygamber efendimiz bile uyumuş  cunupluyken sen neyin kafasını yasiyorssn
(57 puan) tarafından
Cvp versinler bilgi alayım die post açtım senin gibi terbiyesizlerle yuzlesemem
(57 puan) tarafından
Millet alışmış kendi kendine fikir vermeye fetva vermeye gitde bı hoca dinle
(57 puan) tarafından
(57 puan) tarafından
Biz birşeyi oyun etmedik aptl aptl konusmaa biz neyin  ne olduğunu gayet iyi blioruz KAP'a ceneni sanane lan benim ilişki hayatımdan
-Reklam-
0 oy
(2,251 puan) tarafından
Evinin içine kar yağmıyordur bence, bir abdest duş 15 dakika olsun hadi aceleyle yapsan. Biz hayatta o şekilde kalamayiz o iş bittiği dakika banyoya direk. O şekilde uyumak yada oruç tutmak şöyle dursun
0 oy
(3,886 puan) tarafından
Bile isteye abdest almamak bile isteye orucu tehlikeye atmak demektir, olmaz. Velev ki abdestsiz uyuya kaldın, istemeyerek. Ozaman sabah abdestini alıp oruca niyetlenip devam edebilirsin, kaza da gerekmez. 
0 oy
(140 puan) tarafından
Adetkende cünüp sayılır ve tutulmaz buda aynı yola çıkar 
(3,588 puan) tarafından
Adet olmak farklı cunup olmak farklı. Adetli kişi cünüp değildir. Cünüp sadece cinsel ilişki sonraki hal için kullanilan bir terim.
(140 puan) tarafından
Adetliykende cenabet sayılmıyormu?
(3,588 puan) tarafından
Adet olmak ve cunup olmak farklı şeyler. Cenabet yani cünüplük hali sadece cinsel ilişkiden sonra olur. Yani adetli bir kadın için cünüp terimini kullanamayız.
(140 puan) tarafından
Madem adetliykende cünup olmuyorsa neden gusül abdesti alınıyor
0 oy
tarafından
Ben öyleyken ölcem diye ödüm kopuyor. Gerçi eşle olduğundan sorun değilmiş heralde o konuda bilgim yok ama. Ben eşimden önce hemen girer alırım. Onuda öyle yatırmam kendimde. Sabaha kadar bebe emiyor ya da ağzıma lokma atsam günah değil mi bilmiyorum ki. Bana hep attığın adım haram diye öğrettiler. 
0 oy
(6,088 puan) tarafından
Vala bı ara bnde duymuştum oglyee kadr galiba bnyo gerekiyormus ama yine yikasaydin keşke saçlarıni kuruturdun hani namazın kazası olurda sonuçta oruç ramazan ayı yine yikasaydin cnm ben hemen yıkıyorum öyle uyiyroum 
0 oy
(684 puan) tarafından
İlişki yaşanır yaşanmaz duş alınması taraftarıyım ben sonucta bir deprem sorunu var bulunduğum yerde (Düzce'de oturuyorum ve iki senedir devamlı deprem oluyor ) hoş bundan oncesinde de işimiz bittikten bı 10-15 dakika içinde hemen duş alıyoruz ne olursa olsun olası bı durumda cünüp ölmek istemem 
0 oy
(4,659 puan) tarafından
Olmaz kuzu. İmsak vakti girmeden abdest alman.lazimdi. keyfi olarak.oglene bırakmışsın gusülü. 
0 oy
(9,668 puan) tarafından
Yok artık bana saçma geldi Bi ezan okunmadan geçmeden gusül alınmalı o şekilde edilen niyet olmaz bence  fetva hattına sor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 374 göst.
27 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 332 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mevlanaa (4,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 763 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 241 göst.