Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Görümceme fitre versem olurmu
0
oy
486
göst.
4 Nisan 2023
Aile & Aşk
kategorisinde
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
soruldu
Görümcem kaynanasıyla birlik yaşıyor kızlar. Kiracılar baya kötü Bi evde yaşıyorlar. Kaynanası kayınpederi ve eşi çalışıyor. Evde iki küçük kaynı da okula gidiyor ve kendinin de bir çocugu var. Bayramdan önce bize geleceklermiş bende kime vereceğimi bilemedim fitreyi acaba ona versem kabul olur mu hani gelirleri çok 3 maaş var ama kalabalıklar ve kiracılar öğrenciler de var evde uygun olur mu sizce durumu bu şekilde olan görümceme vermek
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
15
Cevaplar
+1
oy
4 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Bunu biz hocaya sorduk hoca gerçek manada fakir ise düşer demişti,fakir değilse öncelik takva ehlinindir dedi
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla onlar başka şehirde yaşıyolar ben cok bilmiyorum durumlarını ama hep maddi sıkıntılardan bahsediyor tlfonda ayrı eve çıkmak istiyor çıkamıyor parasızlıktan kendini fakir gibi mi gösteriyor gerçekten fakir mi emin de olamıyorum o yüzden tereddüte kaldım cnm
4 Nisan 2023
Mirayin annesi
(
2,864
puan)
tarafından
yorumlandı
İyice araştır canim snn vereceğin fitre parayla kiraya çıkılmaz
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Tabiki çıkılmaz da ufak ufak birikim yapıp çıkmaya çalışıyor ya bende az da olsa katkımız olur hem diye düşündüm
5 Nisan 2023
Mirayin annesi
(
2,864
puan)
tarafından
yorumlandı
Anladım canım insllah gönüllerince göre ev bulurlar
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
4 Nisan 2023
Mavera
(
7,302
puan)
tarafından
cevaplandı
Anladığım kadarıyla durumları iyi daha muhtaç olanlar var bence onlara vermelisin
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayrı eve çıkmak istiyor parasızlıktan çıkamıyorum diyor. Bende diyorum durumları iyi olsa çıkar heralde para biriktiriyor eşiyie ayrı ev için bende Bi yandan destek olurum diye düşündüm cnm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Ipek41
(
7,375
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım 3 maaş demişsin durumları iyi oluyor 3 maasta daha muhtaç birine verebilirsin
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayrı eve çıkmak için para biriktiriyor da bende destek oluruz diye düşünmüştüm cnm bu durumda muhtaç olur mu yani yeni bir düzen için paraya ihtiyacı var sadece geçinmek için değil
4 Nisan 2023
Ipek41
(
7,375
puan)
tarafından
yorumlandı
Destek olmak için başka türlü ver canım filtre niyetli verme Hayır canım para biriktiriyor da hiç olmaz bu muhtac durumu değil tatlım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Maviecem
(
3,316
puan)
tarafından
cevaplandı
Cok daha zor durumda olanlar vardır canim. Eminim 3 maas da girse gecim zor elbet. Daha müşkül durumda olan varsa ozellikle yetim daha iyi olur diye dusunuyorum
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla ne yalan söyleyeyim hiç yok ne yetim ne fakir o yüzden kime vereceğimi şaşırdım dedim ona verelim bari
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Damla berna
(
2,362
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben gorumce me veriyorum 7 tane cocugı var kirada kocası asgari ücret le calısiyo
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Önce akrabaya, akrbada fakir yoksa komşuya, komşu da yoksa yabancıya düşermiş cnm en iyisini yapıyorsun
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Hira&Hilal
(
7,116
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben sma lı bir yavruya göndereceğim inşaAllah.
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Allah kabul etsin cnm
4 Nisan 2023
sebnem77
(
1,121
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende öyle yaptım
4 Nisan 2023
Hira&Hilal
(
7,116
puan)
tarafından
yorumlandı
Amin canım.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
cevaplandı
3 çalışan 3 çocuk aslında iyi olması lazım durumlarının. Gerçekten zor durumdalarsa ver ama vicdanın yok değiller diyorsa daha muhtaç birini bul
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayrı eve çıkmak için para biriktiriyor cnm zaten 3 maaşla geçinemeyen benim verdiğim 200 lira ile zengin olmayacak ama hiç mutlu değil kaynanasıyla Bi an önce çıkmak istiyor bende vicdanen elimden gelen bu kadar olduğu için bunu yapayım bari diye düşündüm destek olurum dedim ama tereddütte kaldıö
4 Nisan 2023
Htcmm
(
11,027
puan)
tarafından
yorumlandı
Hee bence verilir o zaman yaa.. Vicdanın rahat olsun istiyosan alo fetva ya sor
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet aramak mantıklı aslında saol canım Allah razı olsun
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
.SU.
(
5,400
puan)
tarafından
cevaplandı
Düşkün olan kimseye vermek gerekir. Anlattığın kadarı ile muhtaç degiller. Daha çok ihtiyacı olan kişiye vermeni tavsiye ederim
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Yukarı yazmayı unutmuşum ayrı eve çıkmak istiyor para biriktiriyor onun için cnm destek olayım dedim parasızlıktan çıkamıyoruz diyor Bi düzen kurması için ihtiyacı vardiye düşündüm ama kararsız kaldım
4 Nisan 2023
.SU.
(
5,400
puan)
tarafından
yorumlandı
Bu sebep olmaz yinede daha muhtac olan birine ver
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
huzun_iyidir
(
6,931
puan)
tarafından
cevaplandı
Durumu iyi dediğine göre bence gerek yok daha muhtaç olan kişiler var onlara verebilirsin
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Hep durumumuz kötü diyor ayrı eve bile cıkamıyoruz diyor başka şehirde oldukları için tam bilemiyoruz yani durumlarını anlattığı kadar biliyoruz bizde cnm ayrı eve çıkmak için desteğe ihtiyacı var sadece kabul olurmu olmaz mı bilemedim
4 Nisan 2023
huzun_iyidir
(
6,931
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben bir oturuyorum 2 kişinin parası giriyor eve çok şükür durumumuza bence daha durumu düşük birine verebilirsiniz fitre yerine geçer ama
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Depremzede bir aileye versen çok daha iyi olur canım benımde teyzem durumu pek yok ama yınede şükür bak ona verecektik ama depremzede olan daha öncelik bence
4 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Vermek istiyorum onlara ama afad Kızılay filan güvenmiyorum onlara elimle verme şansım olsa hemen veririm aslında cnm
4 Nisan 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Ha o konuda haklısın evet ben elden verecem eşimin aılesı de benım aılemde deprem bölgesinde eşimin mahalle hepsi yıkıldı ordan bır akrabasına verecez inşallah
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Allah kabul etsin cnm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Sever
(
1,760
puan)
tarafından
cevaplandı
Kaç TL vereceksin
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
3 kişiyiz 210 TL tutuyor 250 veririz işte
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Nehirr1562
(
7,106
puan)
tarafından
cevaplandı
Bu kardeşe en yakın 1. Ve 2. Derecelere . Birşeyleri birseylerden saymak bana tuhaf geliyor . Dini boyutu elbette fakirse düşüyor ama .
Neden benim eşim kendi kardeşine fitre versin?
Neden ben kardeşlerime fitre vereyim ?
Neden o kadar insan varken ve ben onlara harçlık verecek durumdayken fitre göndereyim ?
Benim durumum olmasa abim . Kardeşim . Ablam . Bana al fitremiz bu sene senin deseler çok zoruma gider . Harçlık vermek yerine fitre vermek ?
Ne bilim ya bu benim düşüncem benim çok onurum kirilirdi
4 Nisan 2023
Leylak kokusu
(
916
puan)
tarafından
yorumlandı
Dinen kardeşe zekâtını fitreninverebiliyorsun. Ben kız kardeşime verdim bu sene de görümceme verdim. Eşim ayrı zekâtını verir ben de ayrı veririm. Onur kırılacak bir durum yok durumun iyiyse zaten o harçlığı da kabul etmemeli ve bir fakire sadaka diye vermesine teşvik etmelisiniz.
4 Nisan 2023
Nehirr1562
(
7,106
puan)
tarafından
yorumlandı
Oooooo ben ne diyorum sen ne diyorsun . Harçlık başka şey . Fitre zekat başka şey . Ya annene babana . Kardeşlerine kocanin kardeşine fakirse neden veresin fitre zekat .
Dinen tabiki verilir ona birşey demiyorum .
Dediğim konu çok ayrı ve sen bunu anlamicaksin .
4 Nisan 2023
Nehirr1562
(
7,106
puan)
tarafından
yorumlandı
Eğer durumu yoksa yakınlarının zaten elinden geleni yapmakla yükümlüdür . Yılda bir kere verilen cuzzi miktarlarda parayı başka ihtiyaç sahibine verebilirsin . Çünkü her türlü durumda zaten aile ve kardeşlere destek çıkılmaz mı .
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Yani gercekten sırf duyar kasmak için yapılmış bir yorum. Dini açıdan bile fitre bakmakla yükümlü olduğun kişiye düşmez. Kardeşe düşer çünkü bakmakla yükümlü degilsindir Allah bile bu şekilde bir düzen koymuş iken yani benim kardeşim neden bana harçlık vermek zorunda olsun yada ben neden eşimin kardeşine harçlık vereyim durumum olmadığı halde? Aksine empati yaparsak kardeşim cebinden çıkarıp bana al gönlümden koptu senin olsun dese ben çekinirim utanırım alamam yani. Gurur kırıcı bir durum yok aslında her iki durumda da. Ama fitre vereceksem yada alacaksam bu Allahın emri olan birşey zaten der alırım neden utanayım kırılayım. Velhasıl kimse kimseye bakmak harçlık vermek vs zorunda değil ama fitre vermek zorunda Allah böyle emrettiği için
5 Nisan 2023
Nehirr1562
(
7,106
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne duyar kasacagim ben be kime duyar kasacagim . Fikrimi yazdım . Ben verilmez demedim Allah haşa emretmedi de demedim . Sen yapma yap da demedim . Bence bana göre elimin ulaşabileceği insanlara fitre vermek anlamsız sonuçta her daim yardım edebilirim açıktan yada gizli . Üslubunu koru ve ne yazdığımı iyi oku . Anlamadan oraya buraya çekme lafı
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Nazsultan
(
347
puan)
tarafından
cevaplandı
Kendininkini verebilirsin sadece eşinin ki düşmez ama kardeşe düşmüyor bildiğim kadarıyla
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Düşüyor cnm kardeş kardeşe.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Valla biz önceki sene kaynımin nişanlısına verdik durumu iyiydi kızın ama hem anne babası ayrı babasız sayılırdı hemde öğrenciydi o şekilde dusuyo dedi hoca geçen sene de kaynım Nisan attı açıkçası kayinbabamin üstüne de olsa evi var her istediğinde kullanabildigi arabası var o da kayinbabamin calisiyo mesai faan derken maaşı da iyi ama Nisan atmıştı çok borcu vardı hoca düşer deyince zekatla birlikte ona vermiştik
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Yani görümcemin durumu da borç harç değil ama yeni bir ev kurmak için ihtiyacı var anlattığına benzer Bi durum bende durumuna cok üzülüyorum hiç mutlu değil çünkü yaşadığı hayattan bizim de durum pek iyi değil elimizden pek birşey gelmiyor en azından bunu yapabiliriz destek olmuş oluruz dedim cnm kabul olur inşallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Nisan 2023
Hellomam
(
4,962
puan)
tarafından
cevaplandı
İçinden geldiyse düşünme ver, niyet önemli
5 Nisan 2023
Milena16Miran
(
7,155
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen niyetim hem borcumu Eda etmek hem bir ev kurması için destek olmak kabul olur inşallah cnm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
2
cevap
137
göst.