0 oy
385 göst.
Diğer kategorisinde (1,141 puan) tarafından

Aşkolar Eşimin ailesi biraz kalabalık Ben de hepsini tek tek çağırmaktansa kayınvalideme dedim ki ortak olalım birlikte yemek pişirelim hepsi bir aradan çıksın dedim O da tamam dedi Şimdi de diyor ki oğlum 3 kilo kıyma alsın Bir de ekmekleri alsın geri kalanını ben yaparım ama sahurda sendeler bu Adaletli bir çağırma mı oluyor menüde şu şekilde

Kaynanamin fikri 

Bulgur pilavı ve pirinç pilavı 

Sulu köfte ve şehriye çorbası lahana sarması hoşaf fırında patates

Ben menüyü acaip uygunsuz buldum ama birşey de demedim 

Yani ben de düşündüm uc kilo kıyma alıp da 3 kiloya kıyma ile sulu köfte yapmanın bir anlamı yok yani iki çeşit çorba tarzında yapmanın da bir anlamı yok iki çeşit pilav yapmanın da bir anlamı yok ya bulgur yaparsın ya pirinç yanına bir tür fırın yemeği kıymayla börek yapar şimdi araya işte Sarmalı koyarsın hoşafını turşunun muşunu koyarsın Yanlış mıyım

Bu arada gelecek kişi sayısı nerden baksan 30 kişi var

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Sen kaşinmissin. Kaynanani hiç araya katnayacajtin. Ben ilk defa duyuyorum iki evin birleşip misafir davet ettiğini.

E misafirlere ne diyeceksiniz. İkimiz birlik cagirdikmi diyceksin
-Reklam-
0 oy
(1,050 puan) tarafından
Kac kişi gelecekler bencede çok alakasız menü  başlangıç şehriye çorbası olabilir ortaya lahana sarması yoğurtlu bir meze yemek olarak karniyarik kürdan kebabı yada karışık dizme  tavuk alirsin firinda tavuk patates yaparsjn hem bulgur hem pirinç olabilir cok kalabalıksa tatlı olacakta revani :)
(1,141 puan) tarafından
30 kişi asko
(1,050 puan) tarafından
Off asko baya kalabalık 30 kiloya 3 kilo kıyma yetmez sen tavuk al ver fırına 3 4 tepsi tabul patates olsun bitsin
0 oy
(3,555 puan) tarafından
Kıyma ve ekmegi siz alacaksanız ne kaldı yemekte bişi yokki onuda yaparsın:))) 
(1,141 puan) tarafından
Tam gönlümden geçen yorum valla çiçek Allah razı olsu  dimi bence de yani
(3,555 puan) tarafından
He ya sorma onu al bunu al e sahurda da kabul et ne anladım bu işten:)
0 oy
tarafından
Menü alakasız bulgur pirinç ne alaka sarma var herşey bulgurlu pirinç 
(1,141 puan) tarafından
Bende onu demek istiyorum ama hesaba da alinmkyem
tarafından
Saçma şöyle madem kocam kıyma aliyot menüyü ben belirlerim
0 oy
(674 puan) tarafından
İftar için yemek diye ortada bişey yok bide sahurda da sendeler derken orası dikkatimi çekti canım hem iftar edip bide sahurmu oluyor sizde
(1,141 puan) tarafından
Askom gelen kişiler uzak yerde oturuyorlar arabayla 4 ev sancaktepe 4 ev de kocaelide
0 oy
(16,273 puan) tarafından
Ay menü iyi değil bence. Madem 3 kilo kiyma istiyor lahmacun yaptirin daha iyi. Yanina yine çorba sarma falan yapin. 
(1,141 puan) tarafından
Lahmacunla doymazlar bal
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Her güne bir aileyi alır yada iki güne bir aileyi alırdım ne kadar yaparsan yap isim onun ismi olacak zaten yemeklerde pek uygun değil ne o sallama yapmak için yapmış gibi özentisiz ayrıca sahur ne alaka onu anlamadım kalmalı mı yani hepsi baştan birlik olalım demekle zaten hata yapmışsın 
(1,141 puan) tarafından
Asko daha amcaları halaları var ben kendi ailemden kimseyi alamadım o yüzden bunlar aradan komple çıksın istedim
(6,437 puan) tarafından
Ee napcan şimdi ne karar verdiniz
0 oy
(6,168 puan) tarafından
30 kişiye bu bu olmaz daha güzel ana yemekler yanina ortaya börektir mezedir doldurmaniz lazim  kalabalıkta yemek yenir  sulu köfte de olsada fırında patatesli tavuk pilavi 1 indirin çorbada 1 cesit yeter onun yerine farkli yemek olur karisik zeytinyagli dolma kuru dolma biber yaprak lahana bir karisik yapin ortaya  yani listeniz cok basit
(1,141 puan) tarafından
Ask9 liste benim listem değil kaynanamin düşüncesi bana kalsa ben kuru fasulye tada nohut yanına pilav pilavın yanına tavuk kızartması çorba salata ıçli köfte veya sarma işte hoşaf tatlı ama benimkini beğenmedi kayinvalidem
(6,168 puan) tarafından
Ben olsam birlik almam  alsin kendi  sende alcaksan 30 kisi bikerede coksa 10 kisi al  2 aile al
0 oy
(53,125 puan) tarafından
hicte csgirmam onca kisiyi ortakta yapmam kendime guveniyosam tek cagiririm illa çağıracaksam
(1,141 puan) tarafından
Aslında başta tek tek alayım dedim şimdi tek tek alıp yaymaya kalkarsam yetişmiyor yani bu teyzeler dayılar bittikten sonra Ayriyetten Amcalar ve halalar da var Ve öyle olunca Ramazan neredeyse bitiyor ve ben kendi ailemden kimseyi çağıramıyorum o yüzden böyle aradan çıksın istedim
(53,125 puan) tarafından
sen bilirsin ben olsam cagirmazdim onca kisiyi
0 oy
(2,760 puan) tarafından
Ben olsam hiç böyle bir şey teklif etmezdim iki sefer alırdım misafiri tek sefer yerine yine de ona demezdimnortak çağıralım diye . Hem kimin evinde çağırılacak . Kaynananın evinde ise şahsen ben olsam öyle bı davete gitsem kaynanası çağırdı derdim senin adın bile geçmez. Ayrıca menü çok uyumsuz bence şimdi şöyle anne vazgeçtim ben ayrı davet yapacam diye 
(1,141 puan) tarafından
Aşkım benim Birlik çağırmamın sebebi şimdi bununla dayıları var teyzeleri var topladın mı yani Dayı ve teyzeleri 30 kişi yapıyor amcaları ile halaları da var Onları da toplasan 30 kişi yapıyor Çoluk çocuk gelin çorba falan derken E ben kendi ailemden kimseyi çağıramıyorum gün yetmiyor O yüzden böyle düşündüm ama sonradan pişman da oldum Yani açıkçası
0 oy
(2,427 puan) tarafından

3 kilo kıymayı ben alırsam zaten kendi evimde ağırlarım ortak ağırlama bunun neresinde :D

(1,141 puan) tarafından
Ay sorma bacım ya valla pişman oldum
(2,427 puan) tarafından
Böyle olacaksa kendi evinde ağırla rica ediyorum, sonra onlarda agirlamış olacak. Sonrada onlar alıp çagırsın yani
0 oy
(2,225 puan) tarafından
4 evi bi gün 4 evi diğer gün al bence 

Yada 4 evi sen al 

4 evi de kaynanam alsın çay da da birleşin mesela 

Yada ilk gün sende diğer gün k validede toplanın 
0 oy
(654 puan) tarafından
Ben olsam hiç kimseyi cagirmazdim çok kalabalık bir aile hepsi aynı anda olmaz gelende ne yediğinden  içtiğinden ne oturduğundan bişey anlar. Kaynanan cagiriyorsa cagirsin, sen onlara iftara gidersin çağırırlarsa bence. 
0 oy
(7,461 puan) tarafından
Kiiz yatılı misafirmi bide sahur ne alaka kıymayı aldıktan sonra yemeği hayda hayda yaparsın size eti aldırıp ben yaptım diyip çıkacak işin içinden hiç almayın bence hem kalabalık hem yatılı 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 141 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde curious (1,141 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 148 göst.
23 Haziran 2023 Diğer kategorisinde curious (1,141 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 192 göst.
28 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Dmraysegul (614 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 323 göst.
26 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Besteninannesi (110 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,443,867 soru

23,725,000 cevap

313,218 kullanıcı

...