Kendi tarifimi veriym herkes bayılarak yapiyo bide bu tarifle dene bı istersen. Püf noktalarıyla
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta beyazı
4 yemek kaşığı şeker
2 paket instant maya
Aldığı kadar un
İç harç için ben genelde boş yaparım ama istediğini koyabilirsn.
Üstü için;
Susam, çörekotu
2 yumurta sarısı
Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve mayamızı elinle karıştir mayayı erit. Üstünü ben iki poşet geciriyorum 15 dakika mayanın köpürmesini sağla bu ön mayalama. bütün malzemeleri koyup unu da azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde et.Hamurun tekrar 30 dakika mayalanmasını bekleyelim. Evin sıcaklığına göre ayarlarsin fosur fosur oluyo bnm hep petek yanı olur.İç harcı hazırla.Mayalanmış hamuru bezeye ayırıp elimizle yuvarlak bir şekilde açıp içine harçtan koyup yuvarlayalım. 20-30 adet civarı çıkıyor. Yaklaşık 2 tepsi. Tepsiye dizip 10 dakika dinlendir.
Yumurta sarılarını sür.Yağlanmış 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişir.
~Püf noktalar~
-
Su ve süt ne kadar sıcak olursa o kadar güzel mayalanır ve puf puf olur. Tam kaynarda değil tam ılık da değil ikisinin ortasında.
-
Yumuşak bir hamur olucak. Elinize az yapışır bı hamur elde ederseniz daha güzel kabarır.
-
Mayalandıktan sonra hamura şekilde vermek biraz zor olabilir yumuşak bı hamur olduğu için. Elinizi una batırırsanız kolay şekil verirsiniz.