0 oy
143 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yoğurt mayalamak istiyorum ama ya güzel olmuyor(ekşi oluyor) yada tutmuyor nasıl yapacagim 

8 Cevaplar

0 oy
(6,708 puan) tarafından
Parmağını biraz yaksın canım öyle mayala mayanda ekşi olmasin  üstünü iyice bastir 3 saat beklet sonra dolaba kaldir korkma ilk başta sulu gibi görünür 1 gün agzi açık dolapta beklesin sonra kapat ağzını ben böyle yapıyorum taş gibi tutuyor
tarafından
Cok mu kalın olsun etrafı ve ustu
(6,708 puan) tarafından
Kızımın kullanmadıgımız baddaniyesini ortuyordum ben
-Reklam-
0 oy
(5,292 puan) tarafından
Mayan ekşiyse ekşi olur. Tutması da sıcaklıktan olabilir. Yani çok sıcak ya da çok soğukken mayalarsan tutmaz. Riske atma marketlerde yoğurt mayası var al ondan yap sonra o yoğurtla mayalarsın gerisini 
tarafından
Mayam var canim
(5,292 puan) tarafından
Toz şeklinde satılanlardan mı?
tarafından
Hayır mayalik yoğurt komsudan aldim
(5,292 puan) tarafından
İşte ekşiyse ekşi olur diyorum :) ben ilk yoğurdumu toz mayayla mayaladım sonra o yoğurttan mayalamaya devam ettim
0 oy
(51,836 puan) tarafından
mayasini cok koyuyorsundur yada cok uzun sure bekletiyosundur ondan eksi olur 

sogursa süt tutmaz isisini kacirma
tarafından
3 kilo süte ne kadar Maya koymaliyim
(51,836 puan) tarafından
ben goz karari koyuyorum iki yemek kasigi yeter sanırım
0 oy
(13,773 puan) tarafından
Ben ayranla mayaliyorum hep sıcaklığı serçe parmağımla sütü karostiriyorum yakar yakmaz bi sıcaklık olmalı 4 saat mayala
0 oy
(2,149 puan) tarafından
Ben sütü kaynattiktan sonra, serçe parmagimi daldirinca 7 saniye falan dayanacak sıcaklığa gelince mayasını atıyorum kaç lt mayalayacaksam ona göre.

Mayaladiktan sonra kapak koymuyorum tel süzgeç koyuyorum o şekilde sofraya sariyorum..Aksamda dolaba koyuyorum.

Bide ısınma ,kaynama aşamasında kepçeyle sürekli karistir ve sütü tepeden dök.

Bide imkanın varsa manda sütü de karistirabiirsin.

Geçen gün 3 lt süte 1 kg manda sütü koyup öyle mayaladim harika bı kıvamı ve lezzeti oldu.
tarafından
Manda sütü bulamam ki yaşadığım yerde
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Çok sıcakken mi mayalıyorsun? Ya da mayanın kendisi mi ekşi? 

Sütü kaynatın 15 dk derler ama biraz 2o 25 aralığında kaynatım soğumasını beklerim kaseye mayami ve sütüm ılıyınca (serçe parmağimla kontrol ederim 7 ye kadar sayabiliyorsam yakmiyorsa eğer) alır mayamı açarım bazen kavanozlarımı sıcak sudan geçırmis olurum altına mayamı koyar üzerine tenzereden alır karıstirirm tezgahta bırakır üzerine peçete örterim, üzerine örtü ile sararım 2-3 saat sonra soguduysa eğer ağzını kapatır dolaba koyarım ertesi gün mayaladığim saatlerde açarım mis gibi olur ..

Eskiden hepimize mayalıyordum şimdi 3 lt sütten oğluma haftalık 1o günlük mayalıyorum biz de yiyoruz çok yemiyor maalesef :( 

Taş gibi olur he :) 
tarafından
Maşallah diyeyim o zaman
(1,276 puan) tarafından
Allah razı olsun canım, hepimize maşallah. Mayayı nerden alıyorsun?
tarafından
Komsudan aldim mayası ekşi değil guzel
(1,276 puan) tarafından
O zaman ya sütünün sıcaklığını tutturamıyorsun ya da dolaba geç kaldırıyorsun canım onlara dikkat edersen gönlünce olur. Bir de yoğurt mayaladin ya beğendin hemen üstten bir sonraki mayanı agzı sıkı kavanoza almanı tavsiye ederim. Ben mama kavonazlarında saklıyorum. Bazen ayırmadan bitiyor o zaman da sütçüden maya alıyorum.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 80 göst.
22 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Saida Nasirova (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
28 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Ftm1907 (564 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 92 göst.
5 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Esma...esma (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 137 göst.

411,114 soru

12,374,509 cevap

42,717 kullanıcı

Kategoriler

...