+1 oy
1,076 göst.
Diğer kategorisinde (106 puan) tarafından
Kızlar benim oğlum 20 aylık ama artık ne yapıcağımi sasirdim  bir dakika bi yerde oturmuyo  sadece uyuduğu zaman onun dışında hiç oturduğunu gormedim  aşırı hareketli bi cocuk hicmi yorulmaz en önemlisi de evde ne varsa fırlatıp atiyo  eline ne geçerse kiriyo  evde hiçbirşey kalmadı psikologa  görürsem bi yararı olurmu  hayatımda böyle yaramaz  cocuk gormedim sizinkiler de böylemi  nasil başa cikiyorsunuz

36 Cevaplar

+1 oy
tarafından
20 aylık oğlum aynı anlattiginiz şekilde anca uyudugunda duruyor o arada işimi yemeğimi yapıyorum şuan ayağımda saliyorum çabuk uyusun yatayım diye 
(106 puan) tarafından
Artık bekliyorum sakinleşir diye ama ne zaman tabi
tarafından
İnsallah sakinleşirler canım
-Reklam-
+1 oy
(2,370 puan) tarafından
Bnm kızımda oyle yapıyor ne yapacağımı sasrdm
(106 puan) tarafından
Gerceten yoruldum artık benim enerjim yetmiyo sakinlesseler  birazcik
(2,370 puan) tarafından
Aynen evlat cok guzel ama cok da zor Rabbim yardımcımız olsun tum annelerin
(106 puan) tarafından
Amin canım insallah
+1 oy
(7,107 puan) tarafından
Ama o çocuk!!! Yani enerjisini atması gerekiyor . Ev içi park . Ben aklım eren yaslarimi hatırlıyorum 9 sabah 7 de kalkardim yaaa akşam 12 ye kadar sokak ev az değildim yani mahallede büyüdüm ama zapdedilmez bir enerjim vardı . Benim kızım da aksine ne çekmece açtı ne oyuncak fırlattı ne yerden birşey alıp ağzına attı sadece ağlardı . İkinci çocuğum erkek . Bardak alıyor yerde ne bulsa ağzında yapmadığı haylazlik yok maşallah ama bana çekmiş diyorum ev içinde ne yapsın çocuk . Kendine zarar cerecek şeylere engel oluyorum gerisi olun alanı yapıyorum oyuncakla oynuyor ablasıyla oynuyor ben top oynuyorum geçiyor öyle 
(106 puan) tarafından
Inşallah sakinleşir zamanla
(7,107 puan) tarafından
Benim sakinleşmem 14 bulmuştu :):):) . Bide ergenliğin çok pisti asi bir kizdim inatçı :)
(106 puan) tarafından
Yandık o zaman 14e daha çok var
(7,107 puan) tarafından
Ya o kadar surmez okul döneminde biraz olsun yorulur rahatlar . Ama şunu kabul et o bir çocuk enerji yüklü bir çocuk pili bitmeyen bir bebek :)
(106 puan) tarafından
Aynen canım öyle inşallah sürmez o kadar uyumuyodu bi uyusa
+1 oy
(52,064 puan) tarafından
ben sabredemez kizardim heralde ya Allah kolaylik versin
(52,064 puan) tarafından
oyle cocukta zor valla
(106 puan) tarafından
Aynen canım her gören Allah sabır versin diyip gidiyo
(14,144 puan) tarafından
Benin kucuk de hareketli cok 16 aylik masallah herkese her seye yetiyor abimiz yaramaz degildi boyle
(52,064 puan) tarafından
firlama sipalar ❤️☺️
(106 puan) tarafından
Valla oyleler❤
0 oy
(1,052 puan) tarafından
Basa çıkamıyorum 18 aylık oluyoruz surwkli ağlıyor ve hırçın her tarafı dökmek istiyor gerçekten ne xman biter diye gün sayıyorum 
(106 puan) tarafından
2 yaş sendromumu  acaba bizimkiler
0 oy
tarafından
Gülüm oturan kalkmayan çocuktan kork asıl çocuk bu hareketli olur ne kadar hareket o kadar iyi hem anlıyorum yoruto benimki de öyle ama yapcak bişey yok parka falan çıkar enerjisini atamiyo o cocuk
(106 puan) tarafından
Çıkarıyorum canım götürüyorum ama aynı artık bi yere gitmeye  utanır oldum herkes Allah sana yardım etsin diyo inşallah büyüdükçe sakinleşir
(723 puan) tarafından
Nasıl yemenin içmenin fazlası zararsa harwketin de öle elinde değil bence destek almakta fayda var.
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Kızımda 22 aylık aşırı hareketli özellikle babasını görünce coşuyor 
(106 puan) tarafından
Buda öyle bazen sen simartiyosun  bunu diyorum
0 oy
(3,165 puan) tarafından
Ooo neler kırdı döktü 27 aylık oldu hayla aynı bazn eline tlfn veriyorm sırf otursun bnde nefes alim onuda kabul etmiyor kapatıyor tlfnu 
(106 puan) tarafından
Benimkide bakmaz zaten veremem  aldığı gibi fırlatıp atar bu 3. Telefon
0 oy
(4,659 puan) tarafından

Psikologluk bisey yok bence canım. Çünkü genelde hepsi böyle.  Mesela benim oğlan 27 aylık.  1 yaşını geçtikten sonra başladı hersey. 20 li ayların başında tavan yapıyor. TV ye oyuncak atmalar vs. Annem   2 kız 1 oğlan büyüttüm bu kadar kıpirdak çocuk görmedim dedi benjm oğlan için. :))

(106 puan) tarafından
Valla kaynanam diyo ki besmelesiz  mi yaptınız siz bu cocugu
(2,125 puan) tarafından
Aynen yorumunuza güldüm annem 5.kardes 4 u erkek birde amca hala çocukları 7 etti 12 çocuk!!! birlikte büyümüşler sonra ikide bizi dünyaya getirmiş etti 14 çocuk benim oğluma ben böyle çocuk görmedim diyor bizle yaşıyor birde:)))
0 oy
(1,467 puan) tarafından
Bnm oğlum öyle düz duvara tımanıyor 25 aylık ve kim görse neden bu kadar zayıf bir yaşındaki bebekler gibi kalmış diyor çok hareketli çünkü maşallah diyim bir saniye dumaz yerinde bn evi daha toparlamadan saniyeler içinde evde bomba patlamış gibi her yer her yerde oluyor çekmecelerimin kulplarına merdiven gibi tırmanıp tezgahın üzerine çıkıyor artık sen düşün
(106 puan) tarafından
Aynısı canım aynısı hatta yazarken şu an arkadan saçımı cekiyo
(1,467 puan) tarafından
Bnmki bni dövüyor bn kızmayana kadar durmuyor üst üste vuruyor bn kaçıyorum sakinleşsin diye yok anam nereye gitsem peşimden gelip vuruyor hırsını alamıyor neden böyle bu çocuklar anlamıyorum
0 oy
(4,171 puan) tarafından
Erkek bebek mi? Benim bi tanıdığın çocuğu öyleydi.Gerçi hala öyle. 2 yaşında. Vurmalı atmalı oyunlar oynayan abisi kuzeni varsa onlardan da kapar artık bu davranışları. Bi de kontrolsüz çizgi film video izliyorsa. Yani bize normal gelir. Çizgi film karakteri kafaya şaplak atar mesela ya da uçan kaçan eşyalar falan. Çocuklara farklı görünür. Bu ikisine dikkat edin.

Bazı çocuklar haraket li yapıda bi de sık sık parka falan çıkarmak lazım. 
(106 puan) tarafından
Yok canım evde tek cocuk öyle fazla  tv de izlemez kimden görüyo bilmiyorum şaşırdım havalar isinsa  hergün çıkarıcam parka
(106 puan) tarafından
Evet canım erkek bebek
0 oy
tarafından
Hiç oturmuyor çok hiperaktif 19 aylık tabi birşeyleri kırıp dokmesine izin vermiyorum benden o konuda çekiniyor birine vurcak olsa tehlikeli birşey yapcak olsa beni görünce bırakıyor alicagimi bildiği iicn
(106 puan) tarafından
Bende vermiyorum elinden alıyorum hatta herşeyi kaldırdım kirabilecegi ama hiç dinlemeyi ne beni ne babasını inadına yapiyo
0 oy
(1,571 puan) tarafından
19 aylik bizimki de oturmaz  hiç ama atma kırma olayı yokdur şükür 
(106 puan) tarafından
En azindan kırma huyu yok canım gerçekten  kırıp döken cocuk çok zor
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Daha kötü günler gelecek =) psikiyatriye götürdüm inatlasmayin dedi bağırsın dedi ağlayarak birsey yaptirmasin dedi o kadar bir faydası yok yani.  Dışarı çıkar koşsun oynasin zıplasn biz eşimle öyle yapıyoruz 
(106 puan) tarafından
O zaman gerek yok gitmeye en güzeli dışarıda enerjisini atsin biraz
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Bnm ki de 32 aylik asla durmaz ayni yani ama fırlatma atma durumumuz hiç olmadı. Bı öğretmenden de atma fırlatma davranışıyla ilgili şöyle birşey öğrenmiştim. Eğer çocuğunuz bu davranışa çok yoneliyorsa bu davranışı oyuna çevirmek , bi nebzede olsa azaltıp unutturacak mis. Misal senin çocuğun atıyor firlatiyorsa top oyunları oynayın, vuruyorsa hani tamir setleri var ya ondan alinm yada siz yemek yapıyorsanız sarımsağı verin o dovsun. Bazı şeyler oyunla gerçekten halloluyor. Ama bu hareketlilik durumu hallolmuyor daha da beter oluyorlar:)
(106 puan) tarafından
Sağol canım bu soylediklerin gerçekten güzel şeyler ben bunları bi deniyim bekli öyle unutur zamanla
(1,368 puan) tarafından
Ben kendi çocuğumda da deneyimlerim ve görüyorum çevremde de, gerçekten çocuğun dilinden iletişim kurarsak onları dinlersek onların dilinden konuşursak, bazı şeyler biraz daha çekilebilir halde geliyor . Bazı günler çok gergin oluyorum ve tahammülsüz davranıyorum, kızım bunu hissediyor ve oda öyle davranıyor. Ama iyi hissettiğim zamanlarda onunla iletişim kurduğumda daha anlayışlı ve günümüz sorunsuz geçiyor. O zamanları çok seviyorum ama o kdr gel Hitler'in oluyor ki :)
(106 puan) tarafından
Haklisin canım doğru soyluyosun  bazen oluyo tabiki bizim ruh halimizi hissediyorlar sanki
(2,125 puan) tarafından
Siyah size katılıyorum bende aşırı gergin olduğum günler tabi robot değiliz sonuçta bizde oğluma yansıyor ve gerçekten berbat bir gün geçiyor fakat sakinsem oğlumla herşey çok güzel bir gün oluyor
0 oy
(1,321 puan) tarafından
26 aylık bu dediklerin birebir var. Bize karşı da şiddet var haftaya randevu aldım psikologa gideceğiz 
(1,321 puan) tarafından
Bende eşime diyorum böyle çocuk görmedim. Bide diyorum ki inanmam milletin çocuğu böyle değildir. Böyle olsa 2. Yi,  3. Yü dogurmazlar
(106 puan) tarafından
Cok haklısın vallahi bir cocuk ama on  taneye bedel ikinci cocuk fikrinden vazgectim
(1,321 puan) tarafından
Bende her gündüz vazgeçip her akşam şöyle sessiz sakin uyumlu bı ikinci çocuk hayali kuruyorum :D
(106 puan) tarafından
Inşallah Allah gönlüne göre versin ama bana çok uzak artık tövbe ettim
(1,321 puan) tarafından
Herkesin bı kardeşi olmalı, tek çocuk sevmiyorum. Herkesin gönlüne göre olsun inşallah
0 oy
(6,082 puan) tarafından
Kız cocigu 32 aylık g.ötü yer görmez televizyon izlerken arada oturur okdr cekmceleri hep kırdı dün mercimek fasulye hepsine paket halinde haliya dökmüş sen gel tek tek topla belim kopuldu vala
(106 puan) tarafından
Yok canım şükür 9 aylıkken başladı yürümeye şimdi 20 aylık belkide oyun geliyo ondan yapiyo bilemiyorumki
(6,082 puan) tarafından
Masllah erken yürümüş bnm kız 14 aylık yürüdü sklyro ondan öyle yapyro parka götür devamlı yada oyun grubu falan
(106 puan) tarafından
Aynen canım evde tek başına galiba sıkılıyo oyun grubu filan düşünüyorum  aslinda
(6,082 puan) tarafından
Burda'da var maaas yetmedi bide hava soğuk goturmedim yoksa bende gotrcem tek olunca çok sklyor iki çocuk olunca bu seferde biz dahada yoruluyriuz yipraniyrouz ona koş ona yetiş bnmdde tek çocuk çok asabi
(106 puan) tarafından
Allah yardimcimiz olsun canım gerçekten tek cocuk oldukları için böyle sıkılıyolar  ama iste ikinci cocukta  insanın gözünü korkutuyo
0 oy
tarafından
Benim kızımda çok hareketli ama kırma vurma huyu yok çok şükür. Zarar vermiyor 
(106 puan) tarafından
Ah canım benimki kırıp dökmese raziyim hareketli olmasına bide kırıp dökünce gerçekten zor oluyo nereye kosucagimi şairdim artik
0 oy
(2,812 puan) tarafından
Oğlum 22 aylık sürekli tirmaniyor. Tezgah yüksek minicik biseye basıp tezgaha tirmaniyor . Dolapları açıyor bardakları karıştırıyor muslukları oynuyor günde 10 kez üstünü ıslatıyor.  
(106 puan) tarafından
Benimkide öyle onları yapiyo zaten artık kapıları da acıyo bende odaların kapilarini  kilitliyorum
0 oy
(1,991 puan) tarafından
22 aylık anlatığın gibi + öyle çok uyuyan bir çocuk değil 10 dk falan uyur gündüz ceza sistemine geçtim Berjer i koltukla birleştirip onun rahat hareket edebileceği ama çıkamayacağı bir ortam yaratım kötü bişey yapınca beni yada başkasını dövünce oraya koyuyorum önce ağlıyor birkaç dk sonra sakinliyor çıkarıp kötü bişey olduğunu anlatıyorum 1 hafta oldu galiba başlayalı ben görürken biley fırlatacak yada beni dövecekse ceza almak istermisin diyorum elindekini aldığı yere bırakıyor tabi ben görmeyince yaramazlığa devam ama epey ilerleme var 
(1,991 puan) tarafından
İnşallah olur canım etkili olursa dua edersin bana haha
(106 puan) tarafından
Sizinkidemi  yırtıyodu  biliyorum o tahtalari  benimde almam lazim
(106 puan) tarafından
Dua ederim tabiki canim
(1,991 puan) tarafından
Malesef yırtıyor aldım ama yırtığı için attım yırtmayı bırakınca tekrar alıcam
(1,991 puan) tarafından
Allah razı olsun canım

İlgili sorular

0 oy