0 oy
465 göst.
Diğer kategorisinde (1,484 puan) tarafından
Kızlar kızım 13 aylık 3360 gr dogdu şuan kilosu 9 küsür 10 a yakın.  Yaklaşık  4 5 aydr 9 larda daha tam 10 u hiç goremedk. 6 ay mama meme ilerledik sonra 6 ayda mama icti 1 ay önce de mamayi bıraktm. İştahi iyi idi herseyi yiyordu. Şimdi bir kaç gündr ise zorla yediyorm:( eşimin görevi dolayısıyla 2 ay kaynanamgilde kaldm kaynanam ile gorumcem bu kiz herseyi yiyo diye diye şimdi kızım az yiyor :( gözleri degdi.. sabah kahvaltısını bile çok güzel yerdi yumurtası zeytini peyniri şimdi zor yediyorm.  Sürekli hareket halinde. Kiloyu çok takan biri değilim ama insanlarn bu soylemi beni yoruyor. A çok zayıf diyor lar. İştahi iyi diyorm . Eşimde öyle imis küçükken genetikte olabilir. Doktora soruyorm kilosu iyi diyor. Eşim bana kızıyor ben zayıf dedikçe ne yapcan kiloyu diyor. Size çok mu takiyorm.  Nasl kilo aldirablirm

19 Cevaplar

0 oy
(7,936 puan) tarafından
Sağlikli olsunda kiloyu hiç kafana takma genetik faktörlerden minyon olabilir sana öyle zayif geliyodur
(1,484 puan) tarafından
Bizim taraf uzun iri eşim ve annesi minyon onlara çekmiş olablir canm
-Reklam-
0 oy
(8,803 puan) tarafından
Benimde oğluma diyolar ama çok hareketli ondan oluyo 
(1,484 puan) tarafından
Sabahtan akşama kadar asla oturmuyor ki canım
(8,803 puan) tarafından
Benimkide canım akşam olasaya kadar durmuyo gündüz bi 1 saat uyo gece uyo sabaha kadar
0 oy
(791 puan) tarafından
Başlığa göre yazıyorum bu kendini bilmez boş boğaz insanları sakın takma benim oğlum o kadar zayıf ki çubuk kraker ama takmıyorum artik inan. İştah yoksa bı değerlerine baktır çünkü bizimkinde demir eksikliği iştahsızlık yapyormus ondan sonra açıldı sukur
(1,484 puan) tarafından
İstahi şu sıra iyi degl canım yoksa çok iyidi
0 oy
(13,742 puan) tarafından
Sağlığı yerindeyse takma kuzum dün kendini bilmez kadının biri de bana emiyor mu diye sordu emiyor dedim sütun yaramıyor herhalde çok cılız kalmış diyor sustum seslenmedim herkes pek bilir her şeyi 
(1,484 puan) tarafından
İnsanları memnun etmek o kadar zor ki
(13,742 puan) tarafından
Aynen canım tombik olsalar bu sefer obez mi derler kısa olsalar ana baba kısa demezler çelimsiz kısa kalmış deler kendileri ve çocukları birer manken çünkü
0 oy
(1,361 puan) tarafından
Kızım 32 aylik 11.6 gram :) hiç takilmiyorum zayıf diyenlere. Zaten zayıf da değil bence. Olması gerektiği gibi. Milletteki algı boğum boğum etleri olan çocuk iyidir güzel besleniyodur yada sağlıklıdır. Önemli olan kilosu değil , sağlığı. İlerde zaten alacaklar. Almasada olur çiti pıtı olsun. Bizlerde zayıftık kuccukken belki şimdi aramızda kilodan yakınan bi çok insan var. Boşver sağlığı iyiyse ve kilosu da bence çok nirmal:)
(1,484 puan) tarafından
Örneğin  ben :) küçüklükten beri hep iriydm hala da oyleym  :) bu kilodan çok cektm hala çekiyorm zayıflama derdindym  :)
0 oy
(192 puan) tarafından
Benim oğlum da 22 aylık bayramda kayinvaldeme gittik onlarla birlikte köye akraba ziyaretlerine gittik 

Zayıf dediler, sarılık bu çocuk dediler,hiç bakmiyormusun dediler hiçbirini umursamadım bende babasi da zayifiz ben hep zayiftim dedim anne babaya çekmiş demekki çocuğum gayet sağlıklı o yüzden bosver umursama zayıf olsun sağlıklı olsun önemli olan bu
(1,484 puan) tarafından
Çok şükür sağlığı yerinde canım
0 oy
tarafından
Sen annesi olarak üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorsundur canım. Başkalarının çocuklarına kilo yüzünden yorum yapanlar üzülsün. 
(1,484 puan) tarafından
Hemde cok fazla yapıyorm. Ama bazen iyi anne deglm miyim yeterince besleyemiuor muym sütüm olsaydı kilolu olurdu emziremedm diyorm üzüyorm bazen kendimi
0 oy
tarafından
Doktor iyi diyorsa hiç takma ağzı anca  lafa çalışan insan çok anneyi psikolojisini düşünen mi var  ama sadece doktorun dediklerine odaklan çevre hep boş 
(1,484 puan) tarafından
Kesinlikle canım benim
0 oy
(531 puan) tarafından
Sağlıklı olsun canım benim yigenim de 26 aylık 11 kilo Allaha şükür sağlığı yerinde boyuna veriyor çok hareketli ama sağlıklı besleniyor abur cubur vs yemiyor 
(1,484 puan) tarafından
Bende yedirmemeye calsiiyorm ama görümcem gelip veriyo eline. Ve şimdi istahi azaldı bu yüzden
0 oy
(13,833 puan) tarafından
kızım 1 yaşinda 9 civarı 

4ci aydan mama+meme ilerledı 

şimdi sutten kesıyorum mama +ek gıda iştahi çok iyi maşallah diyim 

ama kilo almıyor 

dr normal dıyor kilosunu doğum kilosu 2700

eşim taraf 100un ustunde herkes zayif dedı dedı yoruldu takmadım dr sağlıklı dedikten sonra niye kendimi uzeyım ben zayıfım bana çektı kiz daha iyi sanki kilo sağlıklı bi şey mi
(1,484 puan) tarafından
Maşallah canım kilosu çok iyi sağlıklı olsnlarda inşallah
(13,833 puan) tarafından
amin canım ♥
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Canım yanlış anlama ama evet çok takıyorsun eltimde böyle sürekli nasıl kilo aldırsam diye bakıyor 2 buçuk yaşımda 18 kilo gayet iyi hatta fazla bile bence kendini yıpratma yer bir öğün az yer bir öğün yemez bak bakalım öteki öğünde nasıl yiyor acıkınca bebeğim 9 gün sonra 4 aylık olacak 7 kilo doğduğunda 2600 dü sakız gibi bu ne böyle çok zayıf dediler aynen öyle yaa dedim şimdi de maşallah kilosu gayet yerinde hatta tombik diyorlar ne yaparsam yap kimseye yaranamazsın bir kulp bulurlar asla üzme kendini psikolojin yıpranır bu kendini. Bilmez insanlar yüzünden
(1,484 puan) tarafından
Kesinlikle canım benimle çok haklısın.  Öyle çok düşünüyorum ki baxen koluna bacağına bakiyorm incecik
0 oy
(2,865 puan) tarafından
Ben de ergenliğe kadar aşırı zayıf bir insandım gelişme cağında bir çok avantajı var kilodan bin kat daha iyidir. Anoreksik olmadiktan sonra zayıflık bir nimet benxe. Çünkü zaten ergenlikten sonra ister-istemez alınabiliyor kilo. Ben çok.memnunum su an bu durumdan
(1,484 puan) tarafından
Bende tam tersi aşırı kilolu biriydm hep halada kiloluym  :)
0 oy
(212 puan) tarafından
Canım önemli olan sağlıklı olması sağlığında bir problem yoksa obez olmasından iyidir kilo kğçüktete büyükte de hep bir sağlık problemi oluşturuyor hep büyükler zayıf kilo alsın mantığında kilolu çoçuk sağlıklı olmuyor bunun farkında değil çok rahatsıssan bir diyetisyene git sağlıklı takipli kilo alsın
0 oy
(1,244 puan) tarafından
İlk altı ay tombuldu sonra herkes dedı ki küçülmüş bu gittikçe küçülüyor bunu takmayacak anne yoktur herhalde telefon vermeyı sevmiyorm ama yedrrken veriyorum  oturup haytta yemez hiç boğazına düşkün değil 3 yaşında hala ne yedimden anlarım ne ictmden yemek saati oğluma yedrcem derdinde iki öğün yer oda yediğini bir Bebek fazla yiyor belki 
0 oy
(1,929 puan) tarafından

22 aylık 10 buçuk kilo oğlum :angel:

0 oy
(272 puan) tarafından
Canım sağlık problemi yoksa, iştahı da yerindeyse bu kadar takılma. Çocuğu da yemek yemeye zorlama bence daha çok uzaklaşıyorlar yemekten
(1,484 puan) tarafından
Su ara yerinde değil canım normalde iyidi . Evet ben yedirdikce malesef kaçıyor yemiyor
(272 puan) tarafından
Sen peşinde koşturmayı bırakınca kendi gelecektir emin ol :) için rahat olsun
0 oy
(8,088 puan) tarafından
Süt içiyor mu şu anda yoksa mamayı öylesine mi bıraktınız? Bildiğim kadarıyla ne kadar iyi beslenirse beslensin ilk 2 yıl süt, yoksa ya da anne emzirmeyi tercih etmiyorsa mama ile devam edilmeli 
(1,484 puan) tarafından
Hayir Süt vermiyorm.  Yararlı olduğunu düşünmuyorm sütun . Mamayi da takip ettiğim doktorlar  1 yaşından sonra kesebilirsiniz diodu Bende o yüzden kestm istahi iyidi çünkü
(8,088 puan) tarafından
Sütten kastım anne sütü
0 oy
(2,233 puan) tarafından

Benim 

imagekizim 19 aylık 9.400 çıktı canım boyu 85 ortalamaya bakıyorum tam sınırda üzülüyorum tabi elimden geleni yapıyorum kilo alması için ama olmuyor milleti zerre kadar takmıyorum sağlık problemlerimiz de var şükür zamanla herşey iyiye gidiyor 

0 oy
(1,056 puan) tarafından
Diş dönemi hareketlilik dönemi kilo alımında yavaşlama dönemi yapısal olabilir sağlığı yerinde olduktan sonra üzülme kimseyede bakma birde mamayı niye bıraktın eger maddi durumun müsaitse ver derim benim kızımda 13 aylıkken cok zayıftı mamayı vermeye devam ettim 20 aylıga kadar cocuklar da encok ciş egitiminde yemesinde konuşmasında milletin nazarı deger oku sürekli 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 502 göst.
0 oy
8 cevap 321 göst.
15 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Gulcannacak (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 195 göst.
25 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Expertmom (928 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 450 göst.
16 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ZelihaAytac (636 puan) tarafından soruldu

410,437 soru

12,344,961 cevap

39,985 kullanıcı

Kategoriler

...