0 oy
194 göst.
Diğer kategorisinde (2,564 puan) tarafından
  Kızlar bebeğim 7 buçuk aylık oldu 6.aydan bu yana ek gıda asla istemiyor sadece anne sütü alıyor doymasa hep ağlar diye düşünüyorum nasıl alıştırıcam oğlum da böyle sorun yaşamamıştım bu kızçe beni çok zorluyor 

4 Cevaplar

0 oy
(4,215 puan) tarafından
Malesef bazi çocuklar çok istahsiz oluyor sevicegi şeyleri falan ver meyve pankek tarzi şeyler belki sever
(2,564 puan) tarafından
Alerjisi yok daha küçük olduğu için pankek aşamasında olduğumuzu düşünmüyorum çorba vs hiç bir şey kabul etmiyor
(4,215 puan) tarafından
Yanı yedi buçuk demişsin ben o dönem herşeyi veriyordum çünkü ne kadar kisarsan onu yiyemez bunu yiyemez diye çocuklar o kadar istahsiz ve zor yiyen çocuklar oluyor aci tuzlu midesini rahatsiz etmeyeceği herşeyi verebilirsin eline de ver biseyeler basinda dur boğazına kaçmasın yeter umarım düzelir bebiş
(2,564 puan) tarafından
İnşallah düzelir canım ben oğlumda böyle zorlanmadım ne versem yedi tabaği bitirirdi bu ayda ama 2.aynı olmadı doyuyor mu acaba anne sütüyle ben bunu merak ediyorum aç kalmasın da
(4,215 puan) tarafından
Yani sütun varsa doyuyur olabilir çünkü midesi daha küçücük yemezse çok zorlama derim sonra yeme düşmanı çocuklar yetişiyor malesef
(2,564 puan) tarafından
Yani bende doyuyor diye düşünüyorum gün içinde neşeli keyifli doymasa ağlar zorlamıyorum artık ya saldım valla ama ister istemez kafaya da takıyorum
-Reklam-
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Ne kadar yiyor mesela..? 6-7 zaten tadım ayı gibi 8 den sonra yavaş yavaş aciliyorlar. Ana öğünü anne sütü ya da mama olacak. Ben doktoruma danışarak her ay takipteydim. Bana çevrem sana güveniyor bir şey yemiyor derken doktorumuz o bebek midesi küçük ve hala tadım ayında sayılır çok bir şey beklemeyin yiyebildiğini yesin az da olsa farklı tatlardan yesin gelişiminde sorun olmadıkça sıkıntı yok demişti.
(2,564 puan) tarafından
Canım hiç yemek istemiyor ya
(1,276 puan) tarafından
1 yemek kaşığı bile mi? Ne zamandır böyle ve dişleri çıktı mı ? Diş çıkarma döneminde hiç bir şey yemeyip emiyorlar bizim ki 17 aylık çıkmayan azilar çocuğumu çok yordu .. yemiyor emiyor sadece 2 gündür
(2,564 puan) tarafından
Ek gıdaya başladığımızdan beri istemiyor zorla yoğurt veriyorum 1 2 kaşık bazen yiyor çorba yapıyorum 1 kaşığı zor veriyorum evet dişi çıktı 1 tane 2.si yolda
(1,276 puan) tarafından
Normal sorun değil pişmiş havuç, kabak, hatta eline de salatalık, havuç ver bil bil çiğnesin. Gözetiminde elma armut ver hem soğuk rahatlatır hem de tatlarını alır.. anne sütün fazla ise hiç takılma, doktoruna da sor yemeye çalışacak  sık sık tekliflerde bulun,  ben de yaşadım aynılarını yeterki evi batirsin 2 lokma yesin diye çok çabaladım ağladığını bilirim neden yemek yemiyor diye. Doktorumuz çok rahatlatmisti, sütüm hala fazla fazla var çok şükür hala bile bazen çok iyi yiyor bazen hiç yemek istemiyor ama gelişimi şükür iyi. O yüzden üzülme, doktora götürebilirsin, aklını rahatlatmak ve gelişimini ögrenmek için.
Tek dikkat etmen püre verme,  çatalla ezerek ver. öğüre öğüre alısıyor cignemeye :)
(2,564 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bir de böyle deneyim püre vermiyorum hep çatalla eziyorum maalesef ki hepsi çöpe gidiyor
0 oy
(17,723 puan) tarafından
Benimkide zorla yiyor ya. Sütümle doymadiğini biliyorum. Bişeyler yemek istiyor ama ne versem reddediyor. Ilk kizimda hiç zorlanmadim ama ikinci çok zorluyor beni. 
(2,564 puan) tarafından
Doymasa sürekli ağlar bence ama
(17,723 puan) tarafından
Ağliyor ama azicik emince susup birakiyor. Uzun uzun emip susmuyor. Mizmizlaniyor sürekli. Emince susuyor 2 dakika sonra tekrar başliyor.
(2,564 puan) tarafından
Kaç aylık canım
(17,723 puan) tarafından
Daha 1 hafta oldu 6 aylik olali ama ben ek gidaya erken başladim.
(2,564 puan) tarafından
Belki yer erken başlamışsın benim ki 8 aylık olacak neredeyse hala yemiyor
0 oy
(258 puan) tarafından
Meyve puresini falan da mi kabul etmiyor 
(2,564 puan) tarafından
Evet etmiyor
(258 puan) tarafından
Canım yorumlardan okudum da bide blendirdan geçirip vermeyi dene yinede belki o şekilde de olsa yer. Yemeye alışınca da çatalla ezersin. Ben ilk öyle yaptım çünkü ağzına koyduğumu tukurdu. Şimdi çatalla eziyorum  veriyorum yiyor yine
(2,564 puan) tarafından
Kuzum her türlü yolu denedim bana mısın demiyor yemiyor yani
(258 puan) tarafından
Sevmedi mi sevmiyor demekki benim de tek çocuk ya başka türlüsünü görmediğim için aklıma gelenleri söyledim valla sütün fazlaysa sorun olmuyormuş pek ama. Benimki çok az meselâ
(2,564 puan) tarafından
Sütüm yeterli çok şükür canım ama yemesi gerek bence gerçi kilo alımı da iyi napalım zamanla alışacak herhalde oğlumda bu sorunu hiç yaşamadım herşeyi yiyordu bu ayda o yüzden afalladım baya

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 216 göst.
0 oy
6 cevap 204 göst.
7 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Cerensmsk (437 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 242 göst.
28 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sgb (2,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 289 göst.
30 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Mekace (1,562 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,051 soru

24,395,409 cevap

349,712 kullanıcı

...