0 oy
188 göst.
Diğer kategorisinde (13,122 puan) tarafından
Doğum için hangisinde almalıyım? Külot bez gibi olanlar rahat mı? Kaç adet almalıyım bir de bedeni nasıl seçeceğim. 31 haftalığım 14 kilo aldım simdiden:) 

13 Cevaplar

+1 oy
(6,305 puan) tarafından
Kilot bez rahat ama giyerken sıkıntı giydiğin herseyi çıkarıp onu öyle giymen lazım 

Hasta bezleri zaten ebatlar hep aynı diye biliyorum ama 

Ben hem külot bez şeklinde hem de cırt cırtlı olarak aldım ama cırt cırtlı kullanımı daha kolay
-Reklam-
+1 oy
(341 puan) tarafından
Ebebekten satılan pedler var onları kullandım çok iyi. Külot olanları kullanamadım. Çıkar giy sürekli zor
+1 oy
tarafından
Depend al çok rahat oluyor 
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Normal ped yeterli oldu bana gece pedleri uzun olanlardan
0 oy
(2,280 puan) tarafından
Benim dr ve ebelerim kesinlikle hasta bezi tavsiye etmiyoruz demişlerdi canım. Orası açık yara haline geldiği için pet tak onuda 1 2 saate hemen değiştir sakın bekletme dolsun diye demişlerdi. Enfeksiyona sebep olur demişlerdi. Cidden ben şöyle bişey farkettim lohusalıkta kilotuma geçen kanı ne kadar yıkarsam yıkayım o lekeyi çıkaramadım. Normalde adet kanı hemen çıkardı. Geçenlerde bi bilgi okudum adet kanınızın lekesi çıkmıyorsa çok ciddi kimyasal birikmiştir vücutta vs ona benzer bişeydi. Yani pet al sık sık değiştir. Onuda kokululardan falan alma molped in yeşil paketlisi var tamamen pamuk ve bambu diyo. Ne kadar doğru bilmem ama kokululardan iyidir genede sleepy de de var ama ben molped kullanmıştım hangisini tercih edersen
(13,122 puan) tarafından
Bu açıdan düşünmemiştim. Normal ped gibi olanları tak çıkar daha kolay ama yatarken falan da külot bez gibi olanlar mi iyi olur bilemedim. Tabi giyerken yardım gerekebilir daha doğumun nasıl olacağı belli değil. Valla çocuğun eşyalarını alırken bu kadar düşünmemiştim
(2,280 puan) tarafından
Hastanede ilk hasta bezi takıyorlar canım odaya geçtiğin gibi çıkar dediler bana. Zaten sık sık değiştirdiğin için yatsan da bişey olmuyo en büyük boyları var onlardan alman lazım. Yani bebek doğunca da sabaha kadar uyumıcaksın sonuçta :D gece de sık değiştirme imkanın olcak. İlk 2 3 gün sık oluyor kanama bende o kadar da olmadı ama herkeste farklı tabi. Rabbim kolay doğum nasip etsin canım ikinizde sağlıkla atlatın doğumu ♡♡
(13,122 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(455 puan) tarafından
Mesane pedi kullandım çok rahat ettim hem ebat baya büyük sızma taşma vs yaşamadım kullanim açısındanda kolaylık sağladı 
0 oy
(3,039 puan) tarafından
Normal doğum yaptım depend kullandım cok rahattı. Bir paket bitti sonra kanamam azaldi zaten normal pede gectim. Dogumhaneden çıkarken hasta bezi takmislardi alttan muayeneler bitince direkt çıkardım kocaman biseydi hic rahat değildi ayrıca lavaboya gidince sıkıntı oluyordu 
0 oy
(5,344 puan) tarafından
hasta bezi aldim acil sezeryan olmustum bir tane kullandim sonra normal ped kullanmistim aldigim bezi de 7kisi kullanmisti elden ele o dogurdu ona verdok bu dogurdu ona verdik.d Rabbim saglikla kucagina versin
0 oy
(18,054 puan) tarafından
Ben ilk günler hasta bezi kullanmıştım çokta iyiydi yani zaten çok kalkamıyordum sızma asla olmuyir hasta bezi en iyisi ama ben hastaneden çıkana kadar kullandım eve gidince de bebek bezi kullanmıştım diğer peder sizdiriyirdu bez daha rahattı 1 hafta sonra normal pede gecmistim
0 oy
(4,249 puan) tarafından
İki doğumda da külot bez kullandım 
0 oy
tarafından

1 no bebek bezı :D hastaneye dependle gıtmıstım ozene bozene aldıgım cantama yerlestırdım, hastabakıcı abla vardı sagolsun cok ılgılendı cantadaydı gel gıyelım dedı cıkarttı bu ne be dedı aldı benım bebegın bezını yırttı kenarları tak bunu dedı onlu arkalı, harbıden de o kadar rahat kı :D sezeryan oldum ben ılk gun cok kanamam olmustu alttan ıcım temızlenıyormus o bebek bezı tuttu valla hepsını

0 oy
(45 puan) tarafından
Ben bebenin bezini koydum ilk başlarda ama tabi bez fiyatları o zaman bu kadar uçuk değildi  =))) bimin yenidoğan bezini almıştım 3-4 gün ondan kullandım ped gibi sadece koydum iç çamaşırımın içine sonra normal pede geçmiştim 
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Canın ben ped taktım sezeryan oldum kanamam çok yoktu zaten 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 166 göst.
25 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hlal (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 227 göst.
6 Şubat 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Butterffly- (568 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 233 göst.
4 Ocak 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Yesmm (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 441 göst.
31 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde FatmaBerra (902 puan) tarafından soruldu

410,030 soru

12,327,912 cevap

39,151 kullanıcı

Kategoriler

...