0 oy
266 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Oğlum 28 agustosda 3 yaşını doldurcak sadece anne, baba dede ,kanka, bebek ,anne aç ,bunları konuşabiliyo cümle falan kuranıyo komutları yerine getirebiliyo bisey isteyeceği zaman beni gotürüyo isaret ediyo öyle veriyorum çok takintılı anne buvas diyo camaşır makinesini aç anlaminda tamam sonra diyorum bunu çoj tekrarlıyo ben gidene kadar tekrarlıyo herseyde boyle yapıyo brn internetten baktim atipik otizim diyo bide birinin çocuğuda oyleymiş onada atipik otizim denmis youtube da oyle olan cocuklara baktim aynısı başına gelen varmı doktordan randevu aldim ama çok üzülüyorum nasil beklicem randevuya kadar bilmiyorum

3 Cevaplar

0 oy
(16,603 puan) tarafından
Göz kontağı var mı 

El ciprma zıplama ziplarken bağırma ağzında biseyler geveleme ekolali yaoma çok tekrar etme tek yada iki cümle 

Dönen nessneleri takip etme vs çok neden var sadece konuşma diyemeyiz doktora götürün psikiyatri 
tarafından
Göz kontagı var
El cırpma falan onlar yok agzinda biseyler gevelemede yok  cok tekrar etme aşırı derecede var
Asıri derecede yaşıtlarından korkuyo parkta falan onlardan kacıyo ama alısınca birakmiyo seviyo oynuyo büyüklerdende korkuyo kacıyo cok üzüluyorum ya
(16,603 puan) tarafından
Dediğim gibi doktor daha iyi bilir otizmin çeşitleri cok
(124 puan) tarafından
Bizimkide parkta merdivenleri tek çıkamıyor. Elleriyle emekleyerek çıkıyor
tarafından
Aa bu bı sorun mu normalde evde emeklemiyo ama dışarda emekliyor 20aylik merdivenden emekliyor çok girişken bir çocuk herkesin yanına gider iletişim kurmaya çalışır ama sanki el çırpma haraketi yapıyor deli deli heycanlanip bağırıyor çocuktur normaldir diyorum ama her dediğimi anlıyor lâkin aşırı derecede haraketli şuan sadece anne diyor baba diyorum uuu kızıyor neymiş demiycekmişim
(124 puan) tarafından
Yani bizimkinin cesareti yok
(16,603 puan) tarafından
Her çocuk farklıdır sadece el ciprma hareketi ile otizm teşhisi konulmaz
tarafından
Ya ben zaten otizmli birini gözlemlemedim normal çocuk gelişimini de gözlemlemedim çocuğumu büyütürken diyorum normalde de çocuklar böyle mi olur  sadece el çırpma değil aşırı derecede haraketli hiç korkusu yok düşer kalkar ağlamaz. Sürekli çamaşır makinesi bulaşık makinası çalıştırır
(16,603 puan) tarafından
Hiperaktif bir çocuk olabilir
tarafından
Her gören öyle diyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yağmurun çocuğu için atopik otizm dedikleri tanıyı koymuşlardı hesabını atım hikayeisni oku
tarafından
Tamam olur
tarafından
0 oy
(124 puan) tarafından
Canim bende bugun bununla alakalı sordum. Ayni anlattığıniz gobi yehenimde bnde çok endişe ediyorum ama ailesinin umrunda degil
tarafından
Senin postunu okumuştum ama yiğenin ismini söyleyince bakmıyomuş oğlum bakıyo ama endişeleniyorum

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 420 göst.
0 oy
16 cevap 402 göst.
0 oy
13 cevap 396 göst.
22 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 610 göst.
13 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde meraklı taze:) (820 puan) tarafından soruldu

413,156 soru

12,438,903 cevap

45,912 kullanıcı

Kategoriler

...