Öncelikle bir konuyu anlatıp soruma öyle cevap isteyeceğim. Pandemi zamanında anonim olarak kullandığım bir Twitter hesabım vardı ve oradan kitaplığımı paylaşmıştım. Hamile bir hanımefendi evde çok sıkıldığını kitap istediğini söylemişti bende gönderirim dedim ama fırsat olmamıştı sürekli kapanmalar oluyordu. Aradan bir zaman geçti hanfendi bana tekrar yazdı birşey söyleyeceğim ama çok utanıyorum diye. Bende sormasını istedim. Bayrama 3-4 gün kalmıştı. Bebeği doğmuştu. Bebeğinin 1 gün yetecek maması kaldığını, mamayı fazla suyla yaptığı için bebeğin kilo almadığını, eşinin Pandemi sebebiyle işten çıkarıldığını söyledi. Belediyeden yardım istemişler ama onaylanmamış. Bende araştırma yaptım belediyeyi aradım gerçekten söyledikleri doğruydu. Kaç defa bez mama desteği için başvurmuş reddedilmiş. Kendim için bişey istemiyorum dedi ama evindede birşey yoktu belliydi. Bende doğru olduğunu anlayınca eş, dost, arkadaş, kim varsa sosyal medya hesabımdan paylaştım. Kadının adresini aldım, bilgileri aldım. Akşama kadının evine aylarca yetecek kadar mama, bez, et, tavuk, erzak gönderildi. Yardım edenlerden biri para göndermek için kadının numarasını aldı. Kadın o kadar sevinmiştiki ilk defa bayram yaşayacağım, kaç aydır eve erzak girmiyordu diye söylemiş. Belediyeden de bir aracı bulup kadının evine gidip muhtaçlık durumunu onaylayıp 1 yıllık bez ve mama desteği sağlandı. Bu yardımı yapan kişi bana yazdı ve şöyle dedi. Güya muslüman olacağız haberimiz olmasa bu kadına herkes ufak bir poşette et götürcek kalanında buzluğuna atıp bütün sene yiyecek. Bu kadının o kadar ihtiyacı varken et öncelikli ihtiyacı mı demişti. Şimdi soruma ibadet gözüyle bakmadan mantıklı bir cevap istiyorum. Sizce bu kadar ihtiyacı olan insan varken kurban kesilmeli mi? Zaten insanlar doğruda yapmıyor bu ibadeti. Azını dağıtıp çoğunu buzluğa atıp 1 sene boyunca yiyorlar. Bir bebek et yiyemez. Mama yer. Yardım et olarak değilde hastaya ilaç olarak, bebeğe mama olarak, fakire para olarak verilse daha doğru olmaz mı? Kurban meselesi bence amacından çıktı insanlar kendilerine göre bir ibadet uydurup buzluğa et atma bayramı yaptılar kurbanı. Dağıttıkları kişilerde buzlukta biriktirip 1 sene boyunca kullanıyorlar. Linç etmeden mantıklı şekilde bilgisi olan cevap versin lütfen. Düşüncelerinizi merak ediyorum.