0 oy
418 göst.
Diğer kategorisinde (133 puan) tarafından
Kızlar merhaba lutfen yardımcı olun  benım bi hayalim vardı Bı oglum olursa ismini aslan kocam dedim ama herkes bsıy dedi  sogudum esimde Hamza koymak istiyor  Hamzayı cok begenıyormuş bende Hamzayı sevmiyorum lutfen fıkır verin. İkimizin dedıgı ısım de olmasın  Baska bir isim sıfırdan bulalım dedik bir fıkır verin ya az kaldı doğuma. 

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hamza ismini neden sevmiyorsun çok güzel bence , büyük oğlum Çınar ismi küçük oğlum Alparslan , sevdiğim isimler kerem, Burak, kağan, Göktürk 
tarafından
Alparslani türk ismi olduğu için ve güzel bir komutanimizin ismi İslami turklere yaydı onun adıyla yaşasın istedik eşimle:) evet çok yaramaz deli dolu:)
(133 puan) tarafından
Bebekken cok aglar mıydı. Benim bir kızım var ismi nursena asırı yaramaz dogdugu gunden beri aglıyor ya elinde kalmışım
tarafından
Çok gazliydi canım agliyordu ilk dört ay ağlardı sonra çok güler yüzlü bir bebek oldu büyük oğlum Çınar var oda dünya akıllısı :) Nursena ismi çok güzelmiş bu arada:)
(133 puan) tarafından
İsmi nursena sena hep havalarda demek cocuk hep beni kucaklayın diyor koca kız hep kucakta hatta bebekken hıc ınmezdı kucaktan altını degısırken 1 defasında yere yatırınca aglıyor diye havada degısdm altını isimler acaba bu kadar mı etkili karakterde ;)
tarafından
Bende öyle düşünüyorum karakteri gerçekten etkiliyor çınarlar hep uslu derler gerçekten büyük oğlum çok uslu:)
-Reklam-
0 oy
(769 puan) tarafından
Hamzayi koyarsanız başına yiğit çok güzel yakışıyor.
(133 puan) tarafından
Aaa mantıklı
(133 puan) tarafından
Aslan Hamza olur mu peki.
(769 puan) tarafından
Aslan pek uymuyor canım ya.tabi senin kararın
0 oy
(7,938 puan) tarafından
Oğlumun adı Burak hem yakışıklı hem uslu :)
0 oy
tarafından

Aslan Hamza olabilir. Gerek daha önceki çarpışmalarda gerekse şehid olduğu Uhud savaşında gösterdiği cesaret ve kahramanlık sebebiyle, HzHamza (ra) kendisinden sonraki mücahitler için bir model olarak kabul edilmiştir. Bundan dolayıdır ki, ona “şehidlerin efendisi” ve “Allah'ın aslanı” unvanları verilmiştir.

(133 puan) tarafından
Ayyy canım cok sagol  bilgilendirme ıcin ama uyumlu mu sence aslan Hamza.
tarafından
Bana göre tam tamina uyumlu degil canim ama yazdigim gibi iki isim birbirini tamamliyo anlam olarak hoş oluyo. Ben çocuklarıma Türkçe isim verme taraftarıyım ki öyle de yaptım. Sen de icine sinen başka isim araştırmaya devam et istersen.
(133 puan) tarafından
Bana da bir fıkır ver ne koysam. Bide aslan ismini koymak gunah midır. Kuranda gecmıyor. Gecmeli mı kuranda.
tarafından
düzenlendi
İsim kuranda gecmiyorsa günah diye bir sey yok onemli olan anlaminin guzel olmasi kotu bir anlama gelmesin yeterli. Aslan ismine gelince tamamen kendi fikrim bir hayv.an ismini cocuguma vermezdim acikcasi :)
(133 puan) tarafından
Iste banada hep oyle diyorlar hele annem bilmiyor bide diyor ki aslan köpek ismi. Falan soguttular
0 oy
(13,566 puan) tarafından
Hamza isminin anlamlarından biri de Aslan demek birini ismi birini anlamını istemiş :) 

İki oğlum var Kuzey ve Atlas isimlerini ben seçtim çok seviyorum 
(129,776 puan) tarafından
kuzeyini yerimmmmm
(133 puan) tarafından
Kız hıc sorma ya ben aslan diyorum oda Hamza diyor ve bu eskiden beri hayalim onunda oyle ama gel gör ki sanki aslan Hamza ismi pek uyumlu degil.
(1,387 puan) tarafından
Aslan hamza biraz lakap gibi mi desem ismin yanında öyle duruyor.
(133 puan) tarafından
Dimi sacma sapan duruyor. Biz enıyısı bu isimden vazgeçelim. Dunyada bir suru ısım var  birimiz ismi birimiz anlamını kafaya takmısız. Ben Hamza ismini sevmiyorum aslandan da soguttular dogurcam az kaldı. Ne koycaz bilmiyorum
(7,456 puan) tarafından
Anammm kuzey ve atlas mı :) benim minik oğlumun adı Atlas Kuzey :)
0 oy
(804 puan) tarafından
Oğlumun adı Göktürk Eren. Kocama soyadını senden alıyor isim hakkı benimdir dedim sesini bile çıkartmadı:) 
(133 puan) tarafından
Vaay ne guzel. Benim kocam Hamza ya takmıs kafayı. Bende sevmiyorum Hamza. E sen bul diyor bende bulamadım. Banada fıkır verin.
(804 puan) tarafından
Kıvanç koy.
(1,387 puan) tarafından
Ahmed muaz oğlumun ismi. Ömer musab koyacaktık ikincisi de erkek olsaydı.
0 oy
(30 puan) tarafından
Ben deaslan ismini sevmiyorum ****** ismi koymuş oluyruz sanki hamza guzel benim oglumun ismi ilyas emir  ben secerken daha cok izlami anlami guzel yada tam türkce manali isimlere baktim oyle secebilirsin 
0 oy
(5,044 puan) tarafından
Oğuzhan :) benm eşimde hamza istedi ikna etmek için oğuzhanı söyleıdm oğuzhan oldu
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Büyük oğlum Sururi barbaros küçük oğlum Atlas Kuzey :)
(133 puan) tarafından
Sururi ne kız
(7,456 puan) tarafından
Hayatı hoş, hayırlı huzurlu mutlu insan demek
0 oy
tarafından
Hamza ismi güzel aslında ben oğluma Ömer kerem koymak istiyorum onun dışında güzel isim olarak Siraç (nursaçan demek) yiğit yağız Ahmet Ali Yusuf sevdiğim isimler fikir olur belki
0 oy
(17,759 puan) tarafından
Burak 

Ali

Eymen

Umut

Çınar 
0 oy
(486 puan) tarafından
Hamza dede baba adı olduğu için mi istiyor
0 oy
(498 puan) tarafından
Oğlumun adı AYAZ POYRAZ ayaz ben poyrazı eşim istedi ikisinide koyduk. 

Bunun haricinde aras deniz efe cihangir aslan kartal gibi isimleri seviyorum 
(14,612 puan) tarafından
Amcamın kızının çocukları biri poyraz biri ayaz :)
(498 puan) tarafından
Ne güzel ikiz erkek olsaydı kesin öyle olurdu inadın sonu böyle oldu :D ama güzel tamda ismini taşıyor 4 aylık esip gürlüyor:D
0 oy
tarafından
Miran raul emin aryan arif deniz aren kayra
0 oy
(420 puan) tarafından
İki tane oğlum olacak birinin adını ADEM diğerinin ise KEREM koyacam Rabbim nasip ederse iki ismide çok seviyorum Allah'ım o günleri göstersin inşallah bana...
0 oy
(4,355 puan) tarafından
İkisini de koymayin ya 
0 oy
(4,268 puan) tarafından

Benimde esim fanatik galatasarayli oldugu icin aslan koymak istedi ilk ogluma da ikinciye de. Ben istemedim. Ilkinin ismini ben koydum Metehan. Ikinciyi sen koy dedim ama oglumuz Batuhan istedi o da olur dedi Batuhan koyduk :) Batuhan olmasaydi da benzeri olan Baturalp koymak istiyordum. Cesur, yigit, kahraman anlaminda.

Belki sadece Aslan degilde Alpaslan vs koyabilirsin. Turkce isim seviyorum bu arada ben.

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 193 göst.
0 oy
7 cevap 283 göst.
18 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
26 cevap 607 göst.
0 oy
13 cevap 294 göst.

408,507 soru

12,274,328 cevap