0 oy
341 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (271 puan) tarafından
Sürekli kesiliyor ne yapmam lazım 

21 Cevaplar

+1 oy
(1,016 puan) tarafından
Hangi yoğurtla olursa olsun kesilmedi hiç corbalarim çorba suyundan az az un yoğurt 1 yukurta karışımına azar azar 2 kepçe kadar kaynamış su koyuyorym sonra onu yavaş yavaş durmadan karistirarak ekliyorum kesilmedi hiç 
(4,229 puan) tarafından
Benimde hiç kesilmez çorbanın suyundan hazırladınız yogurt yumurta un karışımını ekleyip ilistirirsaniz sonra yavaş yavaş karıştırarak çorba tenceresine ekleyip kaynayan kadar surekli karıştırırsaniz kesilmez (çabuk kaynasın diye yüksek ateşe almayın orta ateş)
-Reklam-
0 oy
(240 puan) tarafından
Cebel suzme yogurt al  900 gram

Yarisini koy  suyla biraz ez bir yumurta kir bir yemek kasigi dolusu un  suyunu ilave et yarim su bardagi pirinc ocaga koy karistir surekli nane koy  sakin tuzunu atma  soguyunca ilikken tuzunu at   yerken uzerinede tereyagini erit pulbiber koy bir iki dakika daha karistir dok uzerine  miss gibi oluyor herkes cok begenir corbami
0 oy
(4,416 puan) tarafından
Bir yumurta bir kaşık un iyicene çırp koy ocağa kaynayana kadar karıştır istersen arpa şehriye at içine istersen pirinç sen bilirsin arpa şehriyeli yaparım ben en sonunda nane koyarım içine taze nane çok güzel olur
0 oy
(15 puan) tarafından
Yoğurttan kaynaklı da olabilir ama tam tarif verecek olursam da nefis yemek tarifleri sayfasından bakabilirsin ben hep oradan yapıyorum yoğurt çorbasını hem tam kıvamında hem tadı çok güzel hemde kesilmiyor 
0 oy
(3,121 puan) tarafından
Hangi yoğurtla yapıyorsun. Süzme olması lazım. Ben 3 4 kaşık yoğurt 2 kaşık un 1 yumurta çırpıyorum. Azar azar su ekliyorum varsa tavuk suyuda katıyorum daha lezzetli olur. Genelde pirinç koyarlar amaa ben arpa şehriye koyarım. Sürekli karıştırırım altını orta ateşte açarım.. çok fazla açarsan da kesilir. Kısık ateşe yakın aç ve kaşığı hiç bırakma 
0 oy
(11,935 puan) tarafından
Canım bak tarif vercem bu kesilmez.bir ufak tencerede bir fincan pirinci hasla.birak. çorbayı yapacağın tencereye dört kaşık yoğurt ,bir kaşık un ,bir yumurta sarısını koy iyice karisitir.ustune de suyunu ekle soğuktan.iyice karisitir.arkadqn ocağa al karıştırarak pişir orta ateşte.kaynasin iki fikirdasin pirinci ekle öyle de iki fikirdasin kapat.tuzunu koy karıştır.arkadan bir tavada daha yağını koy üstüne accik kırmızı biber ve nane koy yak dök üstüne karıştır .mis gibi oluyor
(3,634 puan) tarafından
Güzel oluyor mu canım
(11,935 puan) tarafından
Evet canim
(3,634 puan) tarafından
Su ne kadar koyuyon kız yapıcam bugun
(11,935 puan) tarafından
Göz kararı koyuyorum .koyulugunu açıklığını sen bilirsin canım.
(3,634 puan) tarafından
Yok kız ben anyamaıyom öyle ya tarife göre yaparım hep
0 oy
(788 puan) tarafından
Birinci kural sürekli karistirmak ikinci un ve yumurta ekliyorum bunları yapiyormusun
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Bı tane yumurta kat yogurtun içine iyice cirp sonra tüpe katiginda sürekli karistir kesilmez artık benimki hiç kesilmiyor 
0 oy
tarafından
Tabiki bir yumurta kulan d
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Tuzunu pistikten sonra at. Kesilmez oyle
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Süzme yoğurt kullanın, ben yarma ile yaparım hep. Yatmayı önceden pişirir sonra tencereye alırım üstüne 1 kaşık un 1 tane yumurta ve soğuk suyla açarım. Kaynayana kadar karıştırırım kaynadıktan sonra tuzunu at önce atma kesilir. Sonra naneli yağ yakıp üstüne at ve 3-5 dakika daha kaynat kapat ve agzını kesinlikle kapatma tencerenin kapatırsan kesilir çorba. Yoğurt çorbasının ağzı kapatılmaz soğumadan.
0 oy
(4,379 puan) tarafından
Yayla corbasi yapicaksam mesela pirincle suyu kaynatinca kapatiyorum su soguyo sonra yoğurtlu meyaneyi katiyorum sonra da bi taşım kaynatiyorum
0 oy
(890 puan) tarafından
Karıştır kesilmez :) 
0 oy
(51,567 puan) tarafından
kesilince blender dan cek düzeliyor 
0 oy
(1,561 puan) tarafından

Suyu kaynatin icine biraz pirinc atin, pirincler pisine kadar bir kapta bir yumurta, yogurt ve unu cirpin kaynayan pirinclerin suyundan 1.5 kepce bu karisima dokun karistirin 5 dk beklesin dha sonra pirincler yumusayinca bu kariisimu corbayi hizlica karistirken ilave edin. 

Karistirmazsaniz kesilir
0 oy
tarafından
Nasil yaptığını anlat hatsni anlatalım canım daha rahat anlarsın 
(271 puan) tarafından
Pirinçleri haşlıyorum. Bir kapta un yumurta Yoğurt karıştırıp pirincin suyundan katıp ılıştırıyorum. Karışımı yavaş yavaş pirince döküyorum karıştırarak.
tarafından
Doğru hayatım da terbiyene suyu tencerendeki sıcaklığa yakın olana kadar ekle yani hem tenceredeki pirinçli su hem tabaktaki terbiye aynı sıcaklıkta olması lazım tutturamam ayarlayamam dersen hasladigin pirinç ve suyu sogut iyice soğuyunca terbiyeni ekle karıştır 2 3 dk sonra ateşe koy bi de böyle dene ben bazen akşamdan bpirinci buğdayı başlıyorum sabah terbiyesini direk ekleyip altını açıyorum 10 dk da hazır oluyo pratik
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Tuzunu ocaktan almadan bir iki dakika önce at yoğurdu katıp kaynadiktan sonra bişi olmaz tuz kestiriyor onu
0 oy
(56 puan) tarafından
Yogurt çorbasını kesen tuzdur çorbanız pişince ocağı kapatıp tuzu öyle atınız 
0 oy
(271 puan) tarafından
Yazan herkese teşekkürler tek tek dönüş yapamıyorum bebeğim var malum. Dikkate alacağım tavsiyelerinizi sağolun
(835 puan) tarafından
tuzu en son at canim kesilmez bende yapiyoeum oyle kesilmiyor bebeisi op❤️
(271 puan) tarafından
Sağol kuzum❤️❤️
0 oy
(835 puan) tarafından
kaynamaya basladiktan sonra tuzu en son atiyoeum ben hep kesilirdi benimde ama artik kesilmiyoe:)))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 120 göst.
1 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 668 göst.
14 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 386 göst.
23 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde elis (2,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.
29 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Kelebekbursa16 (726 puan) tarafından soruldu

409,813 soru

12,321,068 cevap

38,954 kullanıcı

Kategoriler

...