0 oy
468 göst.
Diğer kategorisinde (79 puan) tarafından
Merhaba hanımlar uzun zamandır bir bayan arkadaşım var çocuğu var bende hamileyim bana çocuğunun kıyafetlerini verdi ben istemedim halbuki sordu olur dedim sadece para da almadi karşılığında sonra yedirdi evinde içirdi disari çıktığımızda kendi cebimizden yedik beraber oturdugumuzda onun evinde benim şu şu malzeme eksik diye eşimle bana pazardan aldiriyordu evimden getirtiyordu  bir kere son bir yiyeceğim kalmisti onu bile goturdum neyse helali hoş olsun esim asgari ucretle calisan bir insan onun eşi asgari ücret biraz ustu para aliyor kendi evleri arabaları bile var disari pazar için cagiriyor evim için birseyler aliyorum ben ev hanimiyim bu arada çalışmıyorum surekli disarda gel börek yiyelim gel çay içelim az param kaldı bak pazar yaptim diyorum Trip atio evinde kırıp yenilcek yumurtası salcasi ekmeği var hep disarda yeme derdinde evine geliyoruz dolapta birsey yok diyor görüyorum herseyi var en azından benimkinden dolu doner siparis verelim diyor ben hamile oldugumdan tost yerim diyorum olurmu öle diyo ben yerken sen bakcan mi diyor esime soylettirdi tost söyledi ikimize içecek aldı mı diyor çay içeriz dedim çok para harcamayalım diye çayı demledi ayran soyleseydik diyor sonra diyor bende uyku yapiyo bunun gibi şeyler yaşadım en sonda gebelik zehirlenmesi gecirdim 1 hafta önce doktor kontrolum vardi eşini aradı bni arabayla goturmelerini istemistim ilk Bi konusayim dedi eşimle sonra cocugun aşıları var sağlık ocağında biz bu hafta gidemicez dedi hastane merkezde Bn kendim gittim o hafta otobüsle aynı hafta bunlar arkadaslariyla 2 gün merkeze yine denize yemeğe gittiler merkez bir saat uzaklıkta o hafta Bn rahatsizlandim goturur musunuz dedim bir sorayim dedi yine eşine aksama kadar cvp vermedi gidiş parasini aldim esimden son paraydi cunku onla yedik içtik pazar tost derken maaş da suyunu cekti doktora gidince kan tahlilimi öğrendim durumum kotuymus aynı gün onlar yine o tarafa geldi dönüşte eve goturun biz geç döncez eve alışverişe gitcez sen ayarladım yolu diyince bizde ona göre program yaptık dedi arabalarindada yer varmış ustelik dediği de biz seni kendimize göre ayarlayamayiz bni o gün hastaneye yatırdılar mecburi madem geç dönecekti o taraftayken Bi ziyaretime bile gelmedi dönmüş gitmisler çıkıştada artik gel al demedim esimi cagirdim motorla 1 saat yolu gittik 7 aylikda hamileyim neyse bunlarin haricinde esim meslek olarak ot bicme bahçe isleri ile ilgileniyor Bu alanda işi bana onceden bahcesini soyledi adam bulamıyoruz dedi kendileride yapamıyormus esim is çıkışı gitti yaptı sizden çok almayiz gonlunuzden ne koparsa dedim hatta dedi çay kahve parasi olurmu olur dedim sonra 2 3 hafta geçti hala bisi yok sordum kacmiyoruz Bi yere dedi bizde arkadasliklar arasında muhabbeti olmaz dedi çay kahve ismarlariz yok hem Bn sana onca iyilik yaptim bebegimin kiyafetlerini verirken para istemedim sen neden istiyorsun bebek verdiği kiyafetlerde 1 2 milyar tutar sanki onlara say gibi konuştu yüzüme vurdu 3 4 defa Bn sandım gönülden verdi kalsin o zaman para dedim vermeyin ama eside gecen sene arabamizi tamir etti bizden para istedi verdik ama Bn ona say buna say gibi laflar etmedim eşinin de kendi işi bu arada o esnalarda bizde onlara disarda yemek ismarlioduk evimde agirladim kac kere dugununde para taktik hiç onlara say demedim o hep eli boş geldi evime nikah oldu Bi düşünüp altın yada para takmadı ama Bn onun gibi yüzüne vurmadim bana diyor senin dediklerin yaptiklarin birbirine uymuyor yok ondan arkadasim olmuyormus esimin arkasindanda paragoz diyenler varmış sizinde kulağıniza böle geldimi dedim bilsem de söylemem bu saatten sonra dedi paranızı vericem diyo Bn seni anladim diyor bizde gurur yaptık eşimle şimdi verdiği kiyafetleri geri vermeyi düşünüyorum işçilik parasida almamayi düşünüyoruz bahcesinin sizce ne yapayım 

14 Cevaplar

+2 oy
(997 puan) tarafından
Tek yazacağım şey sizin ki, ikinizinde tek karşı taraf değil yani. İkinizinde çıkar ilişkisi . Arkadaşlık yakın arkadaşlık değil yani. Seninde onunda birbiriniz ile arkadaşlığınızı bitirmeniz gerekiyor aksi takdirde ikinizde birbirimizden zarar göreceksiniz ve sonu iyi bitmeyecek 
tarafından
Aradığım yorum ++++
tarafından
++++++++++++
(79 puan) tarafından
Bn cikar derdinde değilim yüzüne vurmadım onun gibi sinir oldum davranislarina burdan sizinle paylastim ama evet haklısınız böle arkadaslik dostluk olmaz
(997 puan) tarafından
Sizde yaptıklarınızı anlattınız burada ne farkı kaldı arkadaşım dediğiniz insanın yaptığı şeyden
(79 puan) tarafından
Bn derdimi anlattim ona solemedim
-Reklam-
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Bir kere kesinlikle halden anlamayan bir kadınmış. Seni oraya buraya çağırıp bir şeyler yiyip içmeye mecbur bırakmış. Belki paran yok belki durumun yok. Üstelik hamilesin canın çeker diye hiç düşünmemiş. Sen de samimiyetinize dayanarak yardım istemissin ama yardım etmemiş bir de üstüne eşinin el emeğini hakkını vermemiş. Sen hamilesin kocan tek çalışıyor ihtiyacınız olabilir diye düşünüp o an vermesi gerekirdi. Bir de üstüne sana verdiği şeyleri yüzüne vurmuş. Seni dilenci yerine koymuş. Ben olsam kıyafetleri götürür atardım kapısının önüne. Parayı da almaz bir daha görüşmezdim. Öyleleri uzak dursun. Gölge etmesin
(79 puan) tarafından
Bnmde saat 12 lerde öğlen 1 lerde canım sıkılıo çocuğu bırakcak yerim yok pazarda destek ol bana diye sıcaklarda pazara cikardi eşi pazar yapmayı bilmezmis bnm esim pazardan alir eve getirir bni çıkarmaz bunun kayınvalide de var ust katında kısa mesafelere bebek arabası ile gidio Bi ana kucağı almio bnde qnlayamadim pazara ana kucağı ile gidilmezmi kaynanasinin isi çıksa evde olmasa bile
0 oy
tarafından
ayy ne biçim insanlarmış be bebek kıyafetlerini vermesinin sebebi kendi çıkarıymış demekki aman olmaz olsun böyle arkadaş 
tarafından
Eşlerinizin maaşını neden söylüyorsunuz birbirinize benımki asgari ücret alıyor arkadaşımınki biraz daha fazla alıyor demişsin giderlerini de biliyor musunuz birbirinizin bari fazla samimiyet iyi bişey değil
(79 puan) tarafından
Yok o soluo Bn fazla ayrıntıya girmiyorum o haftalik şu kadar alio şuna şu kadar veriyoruz falan diyor
(79 puan) tarafından
Yok istemedigimi belirttim ya orda esime dedim bni gel al motorla
tarafından
Oda yanlış iste gereksiz muhabbet benım eşim maaşla çalışmaz günlük kazanır kımseye söylemem övünmem bu konuda
(79 puan) tarafından
Yani herkesin rızkı kendine bana farklı dio kaynanasina birde Bn yalan sevmem diyor ya hiç anlatma yada yalan solyleme bana farklı kaynanasina farkli Bn sormadim bile o soluo
0 oy
tarafından
Paranızı alın kıyafetleri geri verin bence. Gurur yapıp emeğinizin karşılığını bırakmayın belli ki sizin de ihtiyacınız var.
(79 puan) tarafından
Istedigimiz 50 100 lira çok degil eşi 12500 maaş alio o zor geldi 50 100 fakir etmez birde bana dio tek cocuklari var para yetmio kaynanasina paramiz var gezip tozcaz tabi diyor 7 aylik bebegiyle her yere gidiolar surekli
(79 puan) tarafından
Yok istemiyorum parasini kalsin
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Hayatından cikar
(79 puan) tarafından
Engeli bastim ama yinede sizlerede sorayim dedim dogrumu yaptim diye
0 oy
(711 puan) tarafından
Arkadaşlığınızı kesmeniz iyi olur. İki gün sonra çocuğunuz bu muhabbetleri görerek büyümesin. Ben annem ve komşunun arasında çok kaldım. 

Annem için ona tavır yapardım iki güne yine yakın olurlardı sonra yine kötü olurlardı. 

Bunu sonu yok yani. 
0 oy
tarafından

Çekilir mi abla böyle arkadaşlık nasıl tahammül ediyorsunuz bu saçma şeylere :wassat:

(79 puan) tarafından
Edemedim zaten dengemi bozdu bastım engeli birde daha üste çıkmaya calisiosun demezmi yüzüme vuruyorsun yanlis yapion vericem kiyafetleri parada istemiyoruz dedikce
tarafından
Aman sil gitsin en iyisi valla çıkar komple hayatından
0 oy
tarafından
Kıyafetleri aynen geri iade eder bundan sonra da görüşmezdim 

Ama şunuda ekliyim bu dedin zaten arkadaşlık değil menfaat ilişkisi 
(79 puan) tarafından
Aynen ole
0 oy
tarafından
Ben olsam elbiseleri geri verirdim :) her giydirdigimde hatirlamaktansa ... 
(79 puan) tarafından
Esimede dedim verelim Bn huzurla buyutemem içim rahat etmez
0 oy
tarafından
bu kdr cok biriktirip yazmissin cnm daha arkadaslik olmaz.
0 oy
(1,028 puan) tarafından
Eşinin yaptığı işte malzeme parasi verdiyse veya saatlerini harcayip o is yuzunden baska işlere gidemediyse para istemeniz normal ama 1-2 saatlik bir işse istemese de olurmuş eğer öyleyse arkadaşın hakli ama çocuğun kıyafetlerini söylemekte haksız yapılan iyilik yüze vurulmaz 
(79 puan) tarafından
Bi isi daha vardı orayı bitirdi kendi işine gitti
(79 puan) tarafından
Malzeme parasini karşı taraf verdi mi gibi soruyorsunuz onu anlamadim
(1,028 puan) tarafından
Kendi cebinden mi verdi demek istedim ya da başka işlere gitmesine engel oldu mu eğer öyleyse istemekte haklısınız ama 1-2 saatlik bir işse istememeliydiniz diye düşünüyorum
(79 puan) tarafından
Yok hiç Bi şekilde vermedi ogun para 1 lira dahi
0 oy
(994 puan) tarafından
Nasıl insan ya o gider kapısına bırakırm  vala  böyle insanları idare etmeyi bırakin kendinize saygınız varsa ben yaptım belli yaştan sonra bünye kabul etmiyor ufak tefek şeyi bile yaşınız kaç blmıyorm ama 29 yaşındayım tahammülsuzm artık 
(79 puan) tarafından
Bnde 30
0 oy
(16,909 puan) tarafından
Böyle arkadaş olmaz olsun 
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Tencere kapak bulmuşsunuz birbirinizi birincisi benim param yokken en kral arkadaşım da olsa bana bir şey ismarlatmam çünkü maddiyatin ortada altında kalmamak için yapmam sana yedirirken de zorla yememissin hep yiyici ama vermeyici de olunmaz ya çok muhabbet etmeyeceksin her dk bjr araya gelmeyeceksin ya da görüşmeleri yeme içme vaktine denk getirmeyeksin çaya kahveye gideceksin kadın sana yedirdikce karşılığını istemiş bunda bjr problem yok sana çocuğunun küçülen bütün kıyafetlerini vermiş bahçe işini yaptiginda cidden parasını istemen bence ayıp olmuş  belki o an yoktu belki sen isteyince zoruna gitti hemen 
(79 puan) tarafından
O gün kumbarasindan 40 tl para cikardi nasıl yoktu bunla dondurma yicem aekadasimlarla gezmeye gidip dio
(79 puan) tarafından
Hemen istemedik 3 hafta geçti aradan
(79 puan) tarafından
Ya yüzüme vuruo sorun bu

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 241 göst.
0 oy
23 cevap 415 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,189 göst.