Mevlid bi gelenek İlla okunacak diye bi sart yok bildigim kadariyla . Hem evinde iki kuran okunmus olur bi yasin okunmus olur. Yani allah affesin hic okudugum ettigim yok mesela evimde bi kuran okunsun duvarlar bi kuran yuzu gorsun diye okuttum ben. Sen yine. Sadaka gibi aclari yardima muhtac olani doyurursun. Evde annenler kaynanalar sen siz bile olsaniz ailecek bi amin denmis olur tavuk pilav ayran. Oyel cok aman aman masrafli biseye de gerek yok yani . Bide surekli bebek gormeye gelmek isterler bizim aile kalabalik. Bebek kurani okuttum hepsi o gun gelen geldi takisini hediyesini getirdi aradan cikti. Yoksa bugun biri gelio oburgun oburleri surekli misafir misafir hem bebek hergun hergun jalabaliga maruz kalio hem lihusa halimde ben hem hergun hazirlik hazirlik derdi olmuo. Bi cirpida bi gunde halloluo hepsi benim sulale kalabalik mesela. Kizimin mevlidinde annemin evde okuttum bi annemin ev bide alt katta babannemlerin ev iki daire tiklim tikisti. Anca binada merdivenlerde oturan bile vardi aile binasi mervivenlerimiz halili. Mesela dusun hayi hergun uc bes kisi gelmeis olsa hepsine ayri ayri hazirlik yapmam gerekirdi
1,492,934 soru
24,393,643 cevap
349,497 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın