0 oy
389 göst.
Diğer kategorisinde (7,891 puan) tarafından

Görümcem kek kalıbı almıştı öyle uyguna bulmuş almış, birkere denedim içi hamur kalmıştı ikinci kez yaptım yine aynı çöpe aticam bu kalıbı en sonunda nerde hata yapıyorumki acaba. Buna benziyo modeli ayni. Onceden isittim firini

image

3-4 dk kadar180 derece ondanmi böyle oluyo.

27 Cevaplar

0 oy
(4,106 puan) tarafından
Boyle derin kaliplarda benimde hamur kalio

Hata nerde bilmiom. Borcama yapiom bende
(7,891 puan) tarafından
Ya aslında küçük benimki.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ne kadar sürede pişiriyorsun canım 
(7,891 puan) tarafından
Nasıl yani aşko 180 derecede şuan bayadir fırında 3.48 de atmıştım düşün içi pişmemiş hala
tarafından
Aboooooo nerdeyse 1 saattir pişiyor canım o zaman kalıpta sorun var yani çok derin bence görünüşüne göre
(7,891 puan) tarafından
Aldım ya sicagiyla içi çeker belki artik
tarafından
Bir tane kürdanla bak bakalım ☺
0 oy
(686 puan) tarafından
Isıtmadan koyun birkerede 150de pişirin. İnce kalıp dışını harmanlıyor demekki. Normalde bende 180de pişiririm ama sizinkinin dışı hemen pişiyorsq içi çiğ kalır 
(7,891 puan) tarafından
Aynen canım dediğin gibi sağol denicem.
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Kuzum bu kaplarda öyle olıyor derin ve ortası da delikli olmadığı için bence bunu kısır salata vs sunumunda kullan kek yapma boşver ☺️ döküm kek kalıbı almanı tavsiye ederim ben 101 e gelince almıştım harika pişiriyor taç markasının 
(7,891 puan) tarafından
Haklısın ya
0 oy
(11,166 puan) tarafından
Ben hep 150 de pişirilir bide normalden küçük galiba aynı modelden var bende benimki küçük su bardağı yerine çay bardağı kullaniyorum
(7,891 puan) tarafından
Bende öyle yaptım zaten keki 4 kişilik yaptım yarım ölçü ile çay bardağı kullandım
(11,166 puan) tarafından
Dereceyi düşür öyle dene bide canim
0 oy
(935 puan) tarafından
Ben bununla tencerede yapıyorum, fırında da yapsam hiç çiğ kalmaz 
(7,891 puan) tarafından
Kaç derecede
(935 puan) tarafından
160-170 de pisiririm hep fırında
0 oy
(4,555 puan) tarafından
Bende de var böyle kalıp ama hamur olmuyor cokmu cıvık oluyor acaba hamuru yada kalıbın malzemesinden kaynaklı olabilir canim ama en iyisi misafir gelmicekse borcam :)))
0 oy
(2,015 puan) tarafından
165 derecede deneyin 45 dk ce harcı çok yapmayın 
(7,891 puan) tarafından
Harç çok değil ya 4 kişilik yaptım çay bardağı kullandım
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Belki firindandir yani fanli firinda kek olmuyo sırf bu yüzden yeni fırın aldım 
0 oy
(3,462 puan) tarafından
Ben kalıpta yapınca kabarincaya kadar 150 de pişiriyorum kabarcıklar sonra 180 e alıyorum dereceyi hızlı pistigi için içi çiğ kalir 
0 oy
(163 puan) tarafından
Demekki sıcağı içine geçiremiyor en iyi kalıplar döküm hem yanmiyor yapismiyor hemde pişiriyo. Ayarını düşük tut canım içini çeke çeke uzun pişsin bu kalıp öyle pişirir anca
0 oy
(8,965 puan) tarafından
Kardeşim dede vardı ama sorun fırında idi bana verdi ben düşük ayarda yapıyorum pişiyor....
0 oy
(7,121 puan) tarafından
Balım ben de öyle kalibim var isitma fırını yuzellide pişir pişer o zman 
(7,891 puan) tarafından
Sağol askim
0 oy
(6,516 puan) tarafından
Bu kalıplarda 170 derecede pişirircen hatta ben 160 derece yarım saatte 40 dk pişiriyorum guzl pişiyor 
(7,891 puan) tarafından
Tmm kuzum sağol önceden isitiyomusun firini
(6,516 puan) tarafından
Keki yapmaya başlayınca fırını açıyorum 5 10 dk falan açık kalmış oluyor yani
(7,891 puan) tarafından
Tmmdir
0 oy
(15,862 puan) tarafından
Kalıbın derin canım 180 derece yüksek bu kalıp için 160 170 arası atman lazım yavaş yavaş piserde içi de pişer  180 de hızlı piştiği için içi hamur kalır 
0 oy
(2,860 puan) tarafından
Cnm böyle kaliplarda ilk sadece altı acık ayarfa pisircen 15 dakika flb sonra üst ayarda pisircen 10 dakika fln sonrada hem alt hem üst ayarda pisircen 10 dakika fln 
0 oy
(7,036 puan) tarafından
Çay bardağı ölçüsü ile denedinmi 
(7,891 puan) tarafından
Zaten öyle yaptım askim
0 oy
(146 puan) tarafından
İçine yarıdan fazla koymaycaksin yoksa hamur olur 
(7,891 puan) tarafından
Knk zaten az yaptım keki 4 kişilik yapmıştım cay bardağı ölçüsü ile
(146 puan) tarafından
Tama ölçü az da olsa kabin yarisini geçme ben hep yarısına kadar koydum
(7,891 puan) tarafından
Kız zaten geçmediki aziick oldu kek zaten kenarlarini yedik ortasını attim
0 oy
(7,678 puan) tarafından
Sıcak fırında tepsiyi bekleterek hamuru üstüne döküyorsan o yanlış.

Doğrusu ben buzdolabında bekletiyorum boş kalıbı. Keki yaparken soğuyor. Sonrasında tereyağ ile yağlıyorum. Üstüne de hamuru döküyorum. Sonra sıcak fırına bu soğuk kabı koyuyorum. Çok güzel oluyor maşaAllah 
(7,891 puan) tarafından
Hayır canım benn kalıbı fırında bekletmiyorum sadece fırını isittim 3-4 dk kdr 180 derecede pisti baktım içi hamur
(7,678 puan) tarafından
Olsun bu dediğimi dene bir de
0 oy
(886 puan) tarafından
Düşük derecede pişirmeyi deneyin yüksek kalıplarda 180 derece fazla oluyor alçak kalıplarda ya da borcamda vs 180 derece kullanıyorum kalıpta 150 160 gibi yüksekliğine gore dereceyi düşürüyorum 
(886 puan) tarafından
Kalıpta yapınca margarinle yağlayıp kalıbın tamamını kaplayacak sekilde susam serpiyorum aynen tepsi kekindeki gibi oluyor ustu bu arada ben de çok severim tepsi kekini ya eski usul mis gibi ❤ canım çekti :)
(274 puan) tarafından
Öyle yaptığımda da yine o lezzeti alamıyorum ben. Aynen can cekmeyecek gibi degil :)
(886 puan) tarafından
Unutmuştum uygulamaya girdim yorumunu gördüm yine canım çekti gidip bi tepsi keki yapıcam mecbur simdi :D
(274 puan) tarafından
Ohhh misss afiyetler olsun benim yerime de yiyin valla :D
(886 puan) tarafından
Ayy çok teşekkürler❤ yedik bileee :))

İlgili sorular

+1 oy
35 cevap 1,207 göst.
12 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Ysmnynr (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 802 göst.
20 Ocak 2021 Aile kategorisinde Leylasoydan (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 550 göst.
26 Şubat 2023 Diğer kategorisinde mathildaa (770 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
6 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kenanveannesi (451 puan) tarafından soruldu

378,453 soru

11,328,164 cevap

34,784 kullanıcı

...