0 oy
272 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından
Merhaba kızlar  dünden beri içim içimi yiyor desem yeridir. Kızlar eşimin amcası yakın zamanda vefat etti. Eşim de çocuğumuza onun adını verelim mi diye teklifte bulundu. Ben de yanında başka bir isimle beraber olmasını istedim. Neyse istediğimiz ismi ailemizle paylaştık. Yanına eklediğimiz ismi farklı sebeplerden dolayı uygun görmediler. Bu konuda hak verdim ve o ismi değiştirdim. Başka bir isim seçtik. Haydar Berk. Netlestirdik.  Eşimin halası çocuğun adına karar verip vermediğimizi sormuş görümceme, o da Haydar Berk demiş. Halası sürat asmış, iki isim diye. Ben de biz öyle istiyoruz dedim. Görümcem de kimsenin lafına bakma boşver siz ne istiyorsanız o olsun dedi. Dün de kayinpederim kayınvalidem ve görümcemle kahvaltı yapıyorduk. Bebeğin adı geçti sofrada. Kayinpederim de ya Haydardır, ya Berktir. İki isim nedir dedi. Ben ve görümcem aynı anda Haydar Berk dedik. Neyse kayinpederim surat astı kalktı sofradan, gün boyu ne benle, ne görümcemle konuşmadı. Akşam eşim geldi. İşte normale döndük o geldiğinde. Neyse birkaç saat sonra eve geçtik. Eşimle konuşuyoruz. Halanin canı sıkılmış falan dedim. Eşim de onların ne düşündüğü önemli değil falan dedi. Sonrasında ama belki koymam o ismi dedi. Sebep ne dedim. Babam ha Haydar olsun ya Berk olsun iki isim olmasın diyormuş dedi. Ben de biz karar verdik sonuçta dedim. Niye iki isim olmuyormuş dedim. Eşim de bilmiyorum, ben de ne haydar koyarım ne Berk koyarım o zaman dedim dedi . Benim şarteller attı tabi. Ama neyse şu an bir şey demek İstemiyorum dedim çıktım odadan. Eşime karşı soğuk davranmadim.Gece eşim neyin var falan dedi birşeyim yok dedim. Birşey var dedi. Varsa da şu an konuşmak İstemiyorum bu konuyu dedimm. Çünkü  o sinirle tartışma büyüyecekti. Eşime de sinirliyim çünkü ağzını açıp biz öyle karar verdik diyemiyor ailesine karşı bizim kararımızı değiştirmeye çalışıyor.ve biz çocuğumuzun ismini 3 hafta önce netlestirdik. Annem isim netleşti diye isimli emzik askısı falan yaptırdı, ve bugün de gidip kapı süsü işin harfleri alacaktık. Sinirlenmemek elde değil. Kalplerini kırmak istemiyorum ama bu kadar müdahale etmelerini de istemiyorum. 

16 Cevaplar

+2 oy
(7,780 puan) tarafından
Ya anlıyorum amcası ölmüşte ufacık bebeğe de haydar denmez ki bu çocuk büyüdüğünde neden bana böyle bir isim koydunuz diye size tepki gösterecek emin ol. Bence hazır kıymet bilmemisler surat asmslar. Diyin hosunuza gider dedik amca adı da ekledik böyle yaptınız bu yüzden koymamaya karar verdik diyin düzgün bir isim koyun bence canım. Çünkü cidden amca ismi bu çocuğun okul hayatıda olacak iş hayatı da olacak.
(18 puan) tarafından
Çok doğru. Ancak yaptıkları saygısızlık kırıcı
-Reklam-
0 oy
(640 puan) tarafından
Canım zaten iki isim olduğu için muhtemelen haydar berk die deil haydar die sedlenicekler dir bu genelde böyle oluyo karışımları sinir bozucu bizdende var ben karıştırmıyorum 
(18 puan) tarafından
Hayır kesinlikle sadece Haydar demelerine izin vermeyeceğiz, eşim de benle aynı düşüncede. Ya şimdi inat edip haydar Berk olarak kalmasını sağlayacağım ya da iki tarafın da istediği olmayıp başka bir isim bulacağım.
(2,508 puan) tarafından
Madem izin vermiceksin haydar demesine neden kimlik ismini katacaksin yazık değil mi çocuğa ömür boyu o ismi taşıyacak bence haydar isminden vazgeç eşinin amcasiymis yani daha şimdiden isim kavgalari başladı
(18 puan) tarafından
Haydar Berk olacaktı. Haydar değil. Su an bizim kararimiza yaptıkları saygısızlık can sıkıcı
(2,508 puan) tarafından
Sonuçta o çocuğa haydar diyecekler ve yazık haydar nedir küçücük çocuğa şuan bile aile arasında isim kavgası var bence bir daha düşün haydar ismini
(640 puan) tarafından
Canım seni anlıyorum ama isme karışan insan inadına haydar berk deil haydar der yani ismine bile müdahale ediyorlar şuan ve çok yanlış bişry bence bebeğin ismini anne ve baba koymalıdır bu bebeği dokuz ay taşıyan kişi anne benimde çocuma öyle isim koymak istediler kayın valideme madem okdr çok koymak istiodun kendi çocunun adını koysaydın dedim daha karışmadı kimse kusura bakmasın bu düşünce anne ve babaya ait olması gereken bişey kimse isme karışamaz doğruda deil
0 oy
(788 puan) tarafından
Tek tavsiyem iki isim koymayin ben koydum pişmanım kimse demiyo
0 oy
(1,159 puan) tarafından
Sen asıl hatayı haydar ismini kabul etmekle yapmışsın zaten iki cihan bir araya gelse ne esimin ailesi ne kendi ailem çocuğumun ismine karısamaz baştan gösterin tavrınızı yüz vermişsin astarını istiyorlar ayrıca bence Haydar Berk çok komik oluyor lütfen başkaları için çocuğunuzun ismini bu şekilde koyup dalga geçilmesine müsade etmeyin 
0 oy
(4,320 puan) tarafından
Uzgunum ama en basta esinizin amca ismini ksbul etmeniz hata. Amca bi de ne alaka. Ben sizin yerinizde olsam direk berk koyarim. Iki isimli biri olarak iki ismi gereksiz buluyorum.
(18 puan) tarafından
Kırmak istemedim eşimi. Ama buralara da gelmemrliydi konu. Bana ve eşime karşı bu kadar saygısızlığı doğru bulmuyorum
(4,320 puan) tarafından
Iste yuz bulup astar istemisler, hala gec degil acikca diyebilirsin biz bu sekilde dusunduk diye.
0 oy
tarafından
Ben haydar ismini koymayı asla kabul etmezdim ya ne biliyim
(18 puan) tarafından
Eşimi kırmak istemedim. İki isim istediğim için kabul ettim ben de canım
0 oy
(4,371 puan) tarafından
En basta kabul etmeseydin keske haydar ne hadi onu da gectim ben bi aile büyüğünün heleki ölen birinin ismini çocuğa koymayi hoş bulmuyorum. Sanki birinin devami gibi. O senin cocugun tek ve ozel ona gore begendigin bi ismi koymalisin bencee
(18 puan) tarafından
Haklısınız ancak eşimi kırmak istemedim. Kabul ettim ancak benim isteğime karşı böyle bir saygısızlık yapılıyor çok uzucu
0 oy
(2,780 puan) tarafından
Haydari çıkar berk koy kendini çocuğun. Okurken ben sinir oldum en nefret ettiğim şeylerden biri.  
(18 puan) tarafından
Ben de gıcık oldum:(
0 oy
tarafından
Ölmüş Allah rahmet eylesinde ben hayatta koymazdım kusura bakma ama çok abes bir isim bu çocuk yarın okula sokağa her yere gidecek ömür boyu o ismi taşıyacak kimseye takılma düzgün bir isim koy bence 
(18 puan) tarafından
Haklısınız ancak son kararımı değiştirmeye çalıştıkları için çok sinir oluyorum
tarafından
Sen çocuğunu düşün gerisini salla gitsin
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Kusura bakma canım ama haydar isminide koydurma.. amcasının çocukları yokmu onlar koysun.. ölen insanın ismi niye devam etmek için uğraşılır hiç anlamış değilim.hazır eşin ikisinide koymam dediyse değiştir. Bi emzik içinde kızma yani zor değil başka yaptırmak 
(18 puan) tarafından
Emzik için değil canım benim dediğim bir anlamı olmaması canımı sıkıyor. Simdi haydar berk dışında bir isim koyarsam onların dediğine gelecek ve ben kendime bunu yediremiyorum. Belki de yanlış düşünüyorum:(
(3,101 puan) tarafından
Çocuğunu düşün boşver dedikleri olmuş gibi olsun güzel kibar anlamı Güzel isimler var onlardan bul.
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Çocuğunuz büyüdüğü zaman,ne kadar vefalı ailem varmış babam amcasının adını bana vermiş diye bise demiyicek,o ismin ona getirdiği olumsuzluklarla beraber soluğu dava açmakta alıcak..Yani birinin ismini verirken o ismi çocuğunuz da yaşatmayı değil cocugunuzun hayatını nasıl etkileyeceğini de düşünün ve mümkünse Haydardan komple vazgeçin 
(18 puan) tarafından
Çok haklısınız ancak şu an Haydar Berk isminden vazgeçersem yine kayipederimin dediği olmuş olacak ve ben bunu kendime yediremiyorum:(
(9,620 puan) tarafından
Canim sen kendine yediremiyosun diye neden çocuğunun hayatını mahvediyosun ki yani kayinpederinin ne düşündüğü cocugundan daha mı önemli
(18 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz
0 oy
(4,371 puan) tarafından

Kiz niye bin tane yazdın:D

(18 puan) tarafından
Ay hiç sormayın paylaş dedim  bu başlıkta soru var yazdı. Kabul etmedi ben de başlığı değiştirip yazdım  hiçbirini kabul etmedi sistem ama hepspni paylaşmış:) kusura bakmayın lütfen
(4,371 puan) tarafından
:)) ben yorum yaptım ama hangisine bilmiyorum valla
0 oy
tarafından
Bence kimseyi takmayın isteyen küssün siz o iki isimden vazgeçin başka isim tercih edin. Ayy ben anlamıyorum neden ölen birinin yada aileden birinin ismi çocuğa koyulsun ki. Hem haydar çok ta güzel bir isim değil yani hem anlamlı hemde modern isimler tercih edin bence tabi :) 
(18 puan) tarafından
Haklısınız ancak şu an haydar Berk dışında bir isim koyarsam yine onların dediği olmuş olacak. Ve ben bunu yediremiyorum kendime. :(
0 oy
(132,226 puan) tarafından
el kadar bebekde haydar olmasin be bacim yaa tek berk koy herkez ölecek yani isim koyma nedir yaa
(18 puan) tarafından
Su an haydar Berk dışında isim koyarsam onların dediği olacak ve ben bunu yediremiyorum kendime :(
0 oy
(10,001 puan) tarafından
Ya ne kdr saçma bizde büyükler hiç bu kdr isme müdahale etmiyo sanki ölen kişinin adını verseniz adam dirilecek sizi rahat bıraksınlar haydar berkte yapma hiç haydar olmasın gıcık oldum ya başka istediğin isim koy
(18 puan) tarafından
Su an Haydar Berk koymazsam yine onların dediği olacak. Sinirim bozuklkl :( napacam bilmiyorum
(10,001 puan) tarafından
Ya sev bir isim kimliği sen çıkart doğum belgesini eşine. Verme o gidip çıkarmasın doğum belgesi olmadan kimlik çıkartmazlar kendin git hastaneye asi vs derken uğra nüfusa istediğin ismi koy oldu bitti
0 oy
tarafından
Kime ne ya isminden anne babasının hakkıdır koymak.bide anlayış gostermissin tepene çıkmışlar . iyilik yaramio kimseye.yani illa ölen birinin ismini koymak şart mı anlamiyorumki.bizimkiler hiç karışmadi ama ben anneannemin ismini koydum bide yanına başka bı isim daha koyduk hangisini kullanmak isterse diye.elif anneannemin ismi hem dinimizde yeri var hep o ismiyle sesleniyoruz.diger adı Ecem onu diyince bakmıyor bile ki maksat o isim değildi begenmesse belki onu kullanır diye.
(18 puan) tarafından
Adıyla yaşasın inşallah canım benim. Evet anlayış gosterdikce tepemize çıkıyorlar:(
tarafından
Amin canım cumlemizinkini inşallah çok sağol.aynen öyle bırakın huzurlarinizi bozmalarina izin vermeyin eşinle konuş darılan darilsin istediğiniz isimleri koyun

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 418 göst.
31 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde suheylay (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 315 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 318 göst.
+2 oy
13 cevap 326 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gizem_clk21eker (1,077 puan) tarafından soruldu

409,157 soru

12,297,152 cevap

38,358 kullanıcı

Kategoriler

...