+1 oy
273 göst.
önce Aile kategorisinde (825 puan) tarafından
Kızlar ben gurbetteyim 3 senedir buradayım hiç arkadaşım olmadı komşulara da gidip gelmem sadece eşimle takılırım geçenlerde ınstagram'dan bir kızla tanıştım evlenip boşanmış bir üst sokağımızda oturuyormuş buyur kahveye gel dedim kız geldi akşam 10 gibi baktım pencerenin önünde biri içeriye dikizliyor kız çığlık attı evimiz müstakil iki katlı kaynanam altımda oturuyor pencereyi açtım hayırdır anne dedim dışarıdan tavuk sesi geldi de ona baktım dedi saat gece 10.00'da pencerenin önünde mi tavuk arıyorsun dedim sizi dinliyorum demiyor buyur içeri gel dedim Yok ben tavuğa bakayım dedi eve gitti ondan sonraki gün eşime demiş ki karın eve o***** alıyor eve aldığı kız hakkında komşular hiç iyi şeyler demiyor Bir daha evime gelmesin eşim de bugün dedi annem böyle diyor dedim 87 yaşında kadınsın iftira atmaya yalan söylemeye utanmıyor musun dul diye ahını nasıl ödeyeceksin elin kızının evinde ne işi var diyor sen hayatında hiç kimsenin evine gitmedin mi dedim her misafirliğe giden o***** mu oluyor ben anlamam dedi evime gelmeyecek haddini bil dedim burası benim evim evime kimin gelip gelmeyeceğini sana soracak değilim bugün evine kız alırsın yarın herifleri de evine alırsın diyor şartelim bir attı dua et yaşlısın dedim bu yaşta bu kadar iftira ile yalanla nefretle nasıl Can vereceksin bilmiyorum ama sakın bir daha evime ayak basma dedim geçen gün de kızımın annesi ile arkadaşı geldi yukarı çıkmış kadına diyor ki bu soğukta hiç aklın yok çocuğu alıp gelmişsin ne işin var burada diyor arabayla geldi diyorum olsun çocukların acımıyor mu diyor kadından özür diledim bugün dedim hadi o dul kızımın arkadaşına neden böyle davrandın o da gelmesin diyor kimse gelmesin evime Allah emanetini alsa da kurtulim artık dedim kendi evine biri gelse evde ne var ne yok önüne serer hiç gocunmaz benim evime biri geldi mi kadının canından can gidiyor gelen kişiye öyle şeyler söylüyor ki bir daha gelemiyor evimden çıkıp kiraya da gitmek istemiyorum bu devirde ne yapacağım bilmiyorum

10 Cevaplar

+2 oy
önce (2,582 puan) tarafından
Evet hoş bı durum değil kayınvalidenin yaptığı belliki kimse gelip gitmesin istiyor fakat seninde Instagramdan tanıştıgın birini davet etmen garip geldi ne bilim yani insan görüşüp konuştuğu insanlara güvenemezken nasıl cesaret eve davet etmek belki de çok iyidir bilemem ama senin tanışman ve davetin garip geldi 
önce (825 puan) tarafından
Yok canım ben tanımıyordum ama eşim tanıyor babasını abisini o dedi tanış seni o kafa dengin diye elma toplamaya gidecektim o da gidiyordu ondan ustabaşının numarasını aldım detayları aldım o sebeple tanıştık
-Reklam-
+1 oy
önce (17,670 puan) tarafından
Kaynananın söylediği iftira ise çok büyük günah ama hiç tanımadığın birini evine davet etmene ve körü körüne savunmana daha çok şaşırdım 
Kuzum eşim tanıyordu zaten elma işine gidecektim ona danıştım detayları öyle tanıştık üst sokağımda oturduğunu söyleyince kahveye davet ettim bir süre konuştuk bayağı
+1 oy
önce (897 puan) tarafından
Kocası ölen ya da Boşanan o... Mu oluyormuş edepsizlik resmen 

Size de elin adamlarini ilerde eve almakla suçlamış kolundan  tuttuğum gibi çik dışarı derdim def ederdim saygı bize gerekliyse onlarda lafinj Bilecek midem bulandı ne biçim bir insan ayrıca orasi senin evin ne haddine yorum yapmak iyice abarttilar sanıyorlar ki dünya etraflarında dönüyor eksik olasicalar 
Herkes kendiisi kadar şanslı olmayabiliyor kadının düşmanı yine kadın ...usturuplu şekilde uyarabilir ama direkt suçlamak ne kadar yaftalayan düşüncesiz bir insan olduğunu gösteriyor ve maalesef ne kadar yaşarsa yaşasın bazısı olgunlaşmiyor sadece yaş aliyor.en iyisi mesafe mesafede hayat var.
Keşke yeterince mesafe koyabilsem eşim işe gidiyor sobasının yakılması gerekiyor yemeğinin götürülmesi gerekiyor evinin silip süpürülmesi gerekiyor artık silip süpürmüyorum gerçi ama yine de insanlık bende kalsın diyorum iniyorum sobasını yakıyorum televizyonunu açıyorum yemeğini koyuyorum ölene kadar mecbur sabredeceğim başka çarem yok
Bizi hep bu merhamet ve düşünceli olmak bitirdi zaten. Keskee o da dese ki bu kız benim evimi temizliyor karinimi doyuruyor ben de çenemi tutuyum kıymet biliyim yooook nerede huzur bozmak kolay olanı nasıl hesap verecekler hiç bilmiyorum
Aklı başında biri olsa zaten düşünür bir tane gelinim var gelmişim 89 yaşında iyi geçineyim namazımı kılıp oturuyorum yerimde yok illa ortalığı karıştıracağım sanki hiç ölüm yokmuş gibi yaşıyor
Devam etsin bakalim
0 oy
önce (3,669 puan) tarafından
Kaynananın yaptıklarını okudukça dellendim ama kafama takılan akşam vakti bir kadının evinde işi ne ben asla doğru bulmuyorum böyle şeyleri bana mı garip geliyoe bi
Canım zaten karakteri kötü biri olsa eşim söylerdi misafir konusunda gelen giden konusunda o da çok hassas ama biliyor ailesini de yakından tanıyor yabancıya gerek yok akrabalar da her türlü büyüyü fitneyi sokuyor karı koca arasına insan hiç kimseye güvenmeden yaşayamaz ki herkes herkese şüphe ile bakarsa zaten ne arkadaşlık kalır ne akrabalık ne misafirlik bu kızı tanımadan önce evimden iki tane büyü çıktı kaynanamdan başka hiç gelenim gidenim de olmadı en son kaynanam kocama dedi belki karını yapmıştır diye beni kendi kocama büyü yapmakla suçladı
önce (2,671 puan) tarafından
Abart  Feriha,Ya ne alakası var bir kadın akşam vakti arkadaşına misafirliğe gidemezmi ,neyini garip buluyorsun bunun
Gidemez demiyorum evli bir çiftin evine tekken gelemez bu benim kendim düşüncem. Ki çevremdekiler de bu düşüncededir. Ne ben ne eşim doğru bulmuyoruz.
Birde akşam saati yani ülkenin hali ortada kendi evladını bile öldürenlerle doluyken daha iki günlük insana güvenip akşam eve almak garip. Ben fikrimi belirttim sizi ilgilendiren bir kısım da yok ortada
Canım geldiği saatte eşim zaten vardiyalı çalıştığı için gececiydi bir de onu çağırmadan önce zaten eşime tanıttım gösterdim tanıyorum bunları dedi annesiyle birlikte çalışıyordum dedi babasını da tanırım gelsin dediydi
0 oy
önce (12,422 puan) tarafından
kaynanan bunamış. üstelik terbiyesiz. kendini savunman iyi ama böyle oturduğunuz müddetçe sana karışacak 
İşte ne yapacağımı bilmiyorum artık başka eve çıkamıyorum altlı üstte oturuyoruz sürekli yüz yüzeyiz bir kelime etsem hemen komşulara yetiştiriyor kötü gelin ilan ediyor beni atsan atılmaz satsan satılmaz ne yapacağım bilmiyorum
önce (12,422 puan) tarafından
olmuşla ölene çare yok da en başta kaynana ile dip dibe oturmayı kabul etmeyeceksin. ev sizinse satıp gidin. ha değilse de valla azıcık geçim sıkıntısı çekmek bundan iyidir
Ev bizim eşim bir müteahhitle konuştu baharda yıktırıp apartman dikilecek daire karşılığı verdik işte kaynanamın üzerine olduğu için satamıyoruz satmam diyor
0 oy
önce (3,331 puan) tarafından
Müdahale biçimi ve lafları yanlış ama bence uyarması normal hatta haklı buldum bu devirde instagramdan tanışıp biri mi çağrılır, komşularla arkadaşlık kur daha iyi kimin ne olduğu belli 

Bilmiyorum ben mi çok pimpirikliyim insanlar mı rahat anlamadım 
Canım komşularım hep yaşlı kesim zaten küçük bir kasaba olduğu için gençler hep merkezde çalışıyor ya da okuyo kız evime davet etmeden önce bir süre konuştuk eşim de dedi tanıyorum onu da ailesini de iyi insanlar dedi gelsin dedi kızın annesi daha önce eşimle aynı iş yerinde de çalışmış hiç tanımadığım birini zaten davet edemem eşim de dedi senin için de iyi olur yaşıtın biriyle vakit geçirmek kaynanamın böyle iftira atacağını bilseydim hiç çağırmazdım rezil etti beni
önce (3,331 puan) tarafından
Tanıyorsan o başka konu zaten kadın da bunamış olabilir canım he he de gönder
0 oy
önce (594 puan) tarafından
ay manyakkkkkk
İşin kötüsü ne yaparsa yapsın ben ağzının payını veriyorum diye eşim diyor annemin kalbini kırıyorsun annemin üstüne gidiyorsun lan annen manyak dedim ruh hastası yaşlıdır diyor kadın hasta diyor bilmem ne vallahi dedim annen ancak sana kendini acındırır ben yemem o numaraları sözlerimi zoruna gidiyorsa benimle muhatap olmasın evime gelmesin sabır da bir yere kadar dedim attığı iftiraların yaşlılığıyla hastalığı ile ne alakası var hiç boşuna savunma annen dedim çok meraklıysan git sen de yanında otur
önce (594 puan) tarafından
agzina saglik kimsenin ozel yasantisi kimseyi ilgilendirmez
Peygamberimiz diyor Bir insanın ayıbını gördüğünüzde örtün Allah da sizin ayıbınızi örtsün kadın görmediği halde iftira atmadığı insan kalmadı
0 oy
önce (551 puan) tarafından
Kaynanın kocası hayattamı bacım
Yok bacım 2010 yılında vefat etmiş eşim de tek çocuk annesinin ondan başka kimsesi yok
:D
Şimsi nasıl desem... Eee kaynanızda dul o zaman ona da o muameleyi yapın. Deyin sende dulsun ha kaybetmişin ha boşamışın, sende öylesin o zaman sende girme evime de.
Misafiri gelince, misafirin yanında rezil et deki dulun evine girilir mi de...
Yani dinsizin hakkından imansız gelirmiş. İstediğin kadar kavga et anlamazlar anam anlamazlaaar... Aynısı başına gelecek bi güzel cortlayacak anca ondan sonra... Kendi ayıbını gizlemek için başkasında ayıp ararlar. Kendi dul başka dullar sanarsın yollu...
Dedim bacım dedim sen de dulsun dedim şuradan geçen komşularla Ekmekçi ile konuşuyorsun sana aynı muamele edilse hoşuna gider mi ben 87 o yaşına varmışım bu saatten sonra kim beni ne etsin bana ayıp düşmez diyor kendini ne güzel de akıyorsun dedim
Gençliğini sorgulamazlarmı insanın de
Kişi kendinden bilir işi derler ya o misal iftirayı yalanı o atıyor kocam da bana diyor annemin üstüne gidiyorsun annemi çok üzüyorsun ölürse çok üzülürsün helvasını kendi ellerimle yakacağım dedim
0 oy
önce (20,398 puan) tarafından
Haddini bildirmişsin oh olsun  bende sildim kaynanamı dahada görüşmem kendilerini bi halt sanıyolar kaynanalar
Oğulları bekarken yüzlerine bakmazlar evlendikten sonra götlerinin dibinden ayrılmazlar bu yaşa gelmiş hala gelinini oğlundan kıskanıyor Allah akıl vermeyince vermiyor
önce (20,398 puan) tarafından
Aynen öyle ya
0 oy
önce (3,515 puan) tarafından
Allah ıslah etsin o kadını ne diyim ne rahat laf edebiliyor yaa 
O kadar rahat iftira atabiliyor ki o kadar rahat profesyonel yalan söylüyor ki insanın aklı mantığı almıyor
önce (3,515 puan) tarafından
Sanırım ben o kadınla çok kavga ederdim yaa öylelerini hayatta tahammül edemiyorum

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 307 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Gizem_clk21eker (1,052 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,000 göst.
6 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mrvk04 (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 957 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 343 göst.