0 oy
188 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlum 5 gün sonra 25 aylık olacak. Tuvalet eğitimine paldır küldür olmasa da başladık yavaştan. Her alt temizlemeden sonra kaka çiş yapmaya gönderdim ilk günler birşey yapmadan kalkardı bezi bağlar bağlamaz beze yapardı. bir kaç gün sonra azar azar çiş yapmaya başladı. Üstünü çıkarıp gitmek istediğinde de yine tuvalete gönderdim. Bezini bağladım ama bezini kirlettiginde de artık tuvalete yapması gerektigini söyledim. Bu şekilde evim de batmadj bende o da yıpranmadi. Bugün hem çiş hem kaka yapti. Yine bağlıyorum bezini daha yeniyiz iyice tuvalete alışınca kendisi bezi atar zaten. Sevindim açıkçası yavaş yavaş alışıyor umarım erken sevinç degildir. Bu süreçte iletişim tabiki çok önemli. Başaracağımıza inanıyorum hevesli çünkü. İlk başlarda söylemezdi şimdi heves etti üstünü çıkarıp çıkarıp gitmek istiyor. Başlayacak olanlar için fikir olur belki. Üç günde öğrensin diye yipranacagimiza etraf batacagina yavaş yavaş ilerlemeyi tercih ettim.  

Tecrübesi olanlar gidisatimiz nasıl sizce ???

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Başka bir yöntem deneyeyim dedim. Gördüğüm kadarıyla oğlumda hevesli yarın halılari toplar kafası karışmadan bismillah deriz artık :)

-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben bezi tamamen çıkarmaktan yanayım en çok ilk gün yaptı altına zaten yapacak ki alışacak öyle yani biz çok zorlanmadık çok şükür 
tarafından
Bencede valla
 Büyük oğlumda öyle yapmadım sünnet olana kadar geceleri altına yaptı çok pişman oldum sünnetten sonra çocuk unuttu tuvalete kalkıyor kendi kucukde hep kestim hiç yapmadı
tarafından
Bende ilk gece korktum altına yapar diye halbuki altına alezi de sermiştim neyse kaldırdım gece yapmacam dedi çişim gelmiyor ağladı geri yatağına götürdüm aradan 5 dakika geçti  baktim altına yapmış kaldırdım üstünü başını değiştirdim geri uyudu ondan sonraki gün kaldırmadim bir de öyle deniyeyim dedim o gün bugündür yavrum birdaha yapmadı sabaha kadar kuru kalktı dün gece mesele o kadar ateşliydi ha bire anne su dedi su verdim içiyordu ona rağmen ben dedim sabaha kaçırır kesin yine kuru kalktı sabah ilk işi koşa koşa tuvalete gitti anne çişim var dedi ☺
tarafından
Aynı kız bizimkide isal valla hiç yani büyük adam tutamaz maşallah oğlum her tuveketi geldiğinde tuttu uyandı götürdüm belki on kez kalkti
tarafından
Yuz bin kere maşallah canım Rabbım acil şifalar versin inşallah
tarafından
İnslalah kuzumm yaa
0 oy
tarafından
Bence tuvalet eğitiminde bez ilk günden itibaren çıkarılıp bir daha takılmamalı
0 oy
(6 puan) tarafından
Boyle çocuk kafası karısır tuslst egıtımı bez cıkarıkır geri de takılmaz tüm doktorlar öyle onerıyor
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Hayır kuzum yaptığın yanlış o bez çıktımı birdaha bağlanmaz yoksa öyle alışır sakın bağlama birdaha ben sürekli dedim ki bez pis tuvalet güzel dedim öyle alıştı 2 yaşında birakti şuan 3 yaşında 
0 oy
tarafından
Sevinmekten ziyade bence yaptigin dogru degil pedagoglar da onermiyor bu yontemini bir kerede cikarip hic gostermemek bir daha baglamamak daha mantikli diger turlu ha bezlenme şansım var yapmak istemedigim de bezimi tekrar baglayacak diye dusunup kafa karisikligina sebep olabilirsin bezi hic baglamasan da bebegin hazirsa zaten bir haftaya tuvaletin ne oldugunu ne yapmasi gerektigini uygulamasa bile kavriyor gerisi biraz daha kolay oluyor o islakliktan rahatsiz oldugu zaman surec daha hizli oluyor.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 87 göst.
16 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Prenseees Annesi (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 41 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde asllyd (619 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 106 göst.
12 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 94 göst.
26 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,957 soru

12,325,997 cevap

39,093 kullanıcı