0 oy
1,309 göst.
Diğer kategorisinde (139 puan) tarafından
Azıcık dertleşelim kızlar kafayı yedim yani..

2 yaşında bir kiz bebegim ve 1 aylik kiz bebegim var..

Normalde evde tek başıma çok çok zorlanıyorum kahvaltı bile yapamıyorum çocuklarla ilgilenmektedir.. 

Bazen anneme geliyorum eşyaları galan toplayıp oyuncak kıyafet vs ne varsa toplayıp anneme geçiyorum tabi 4 5 poşet oluyor topladıklarım bide bunları yerleştirmeyi var eve döndüğüm zaman 2 hafta bir anneme giderim kafa dinleyim diye amaaaaa gel görki artık tahammülüm kalmadı...

Her anneme geldiğin zaman gerçekten normalde yardımcı olması gerekirken olmuyor.. 2 xoxuga ben bakıyorum resmen burafa ha evde bakmışım ha burada..

Kahvaltı hazırlıyor okey ama her ikisininde ben bakıyorum 2 yaşındaki bebeğime kahvaltısını yaptırıyorum diğeri ağlamaya başlıyorum emzirme falan derken kendim kalıyorum yine bu arada coxugu ben alayım sen.kahvalti yap falan yok kendisi kahvaltısını yapar balkona geçer kahvesini vs icer eeee ne *** anlamadım ben bundan... artık gelmekte istemiyorum açıkçası öğle yemeği koşturmaca falan derken yine ben bakıyorum ikisine banyoları bile her ikisini ben yaptırıyorum  8nsan birini alır ben bakayım der oda yok artık gelmek istemiyorum.. 

Eve döndüğümde zamanlarda ise o kadar eşya oluyor ki kızım geleyim yerlestireyim 2 cocukla nasıl yapacaksın diye hiç birsey demiyor hiç evime gelmiyor temizlik olsun falan yardımcı olmuyor.. 

Acaba benim söylemem mi gerekiyor bunları yap diye yoksa gerçekten yapmak mı istemiyor anlamış degilim.. ama insan görüyor yani hersey ortada teklif mi bekliyor anlamıyorum.. 

Sizce normal bir durum mu yoksa gerçekten gelmemi istemiyor mu ??

40 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kız ben gidince ohhh rahat ediyorum çok şükür kahvaltı yapınca benimki 7 aylık büyüğü 4,5 yaşında annem küçüğü akıyor bende büyük milyon kere masadan kalktığı için zor bela ağzına tikiyorum yada dedesi kandırarak yedirir bir kaç bişey küçükte annemde sen al yeterk ki ben işleri yaparım diyorum emzirmeye veriyor valla benim canıma minnet iş yaparken bile kafam dağılıyor bazen küçük uyutunca büyüğü parka götürür yada kapı önüne çıkıyor ona göz kulak oluyor 3 aydır daha geçen hafta gittik şükürler olsun dedim bir dahaki ne eşimi götürmem ama o genelde köstek olur benden daha rahat takılıyor annemlerde kaynanama gidince sanki ölmüş torunlar onun değil bende onlarda tövbe edip gitmiyorum birde kaynanamdan nefret ediyorum oğlum bişeye dokununca yapma etme diye söylenir 
(139 puan) tarafından
Susss kizz her yerde anlatma:))) insanlar bencil tuhaf yorumlara baksana ya valla yazdığıma post açtığımda pişman oldum :))) dovecekler beni az kalsin
-Reklam-
0 oy
(246 puan) tarafından
Tatlım sen bakıcı mi arıyorsun kendine.evine gelecek temizliğini yapacak çocuğuna bakacak. Yok esyalarini yerleetirecek gittiginde bir sıcak kap yemek koyuyorsa Allah razı olsun de.gidip kafanı dagitabiliyorsun ya gurbette olsan kimsen olmasa o daha zor inan.
0 oy
(402 puan) tarafından
Sonuna kadar okumadım valla basım ağrıyor ama şunu söyliyim başkasına güvenerek çocuk yapmayın onlar senin çocukların kadının bak yükümlülüğü yok ki çoluk çocuğu büyütmüş rahata kavuştum derken sil baştan Bebek mi bakacak senin çocuğun sen bak bu böyledir kim ne derse desin 
0 oy
(658 puan) tarafından
Zorunda mı onun gorevı senı buyutmektı buyutmus. Torunlarını canı isterse bakarsa ne ala ama bakmıyo dıye kızmaya hakkın yok annene mi sordun cocuk yaparken. Su annelerinizi sacma sacma seyler yuzunden elestırmeyın burada ya ne yazalım ıstıyosun annene yuh falan mı
0 oy
(14,049 puan) tarafından
Kimse annesine güvenip de çocuk yapmıyor tabiki ama anne sonuçta yardım etmeli evladısın sen 

Küçüğü emzirdiğini de ver annene anne bak biraz ben kahvaltı yapayım de demek ki akıl edemiyor
0 oy
(4,610 puan) tarafından
Canım bunda tuhaf bişey yok aslımda :D ben annemlere gıttıgmde (benmde 29 aylık ve 4 aylık cocugum var) önume hazır sofra koyulmasına şükrederim o bile yeter bana. Aklıma bıle gelmez bırı de alsın cocuguma baksın dıye 
0 oy
tarafından
Benimkide bakmıyor hiç canım benimde 2 oğlum var
0 oy
(12,666 puan) tarafından
Bakmak zorunda değil! Bakmak zorunda değil!

Ya arkadaş eli beli kopmayacak 2 dakika çocuğu tutsa bir yardımcı olsa el den istemiyorsun anne ya anne sağlığı yerindeyse niye yardımcı olmasın kimse kimseye güvenerek yapmıyor zaten çocuğu ama bu halini görüp el atmamak da vicdansızlık sen de annenin doğurduğu sun insan biraz merhamet eder 
(139 puan) tarafından
Bide tek cocgum sen düşün:)))
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Bende pes peşe doğurdum aralarında 15 ay var annem doğumdan sonra 3 gün kaldı 4. Gün annemi eve yolladım kalsın istemedim çünkü neticede 1 ayda kalsa 1 sene de kalsa o çocuklar benim ve eninde sonunda ben tek başıma bakmak zorunda kalicam annem daha cok kalsaydı rahatlığa alışır ve annem gidince boşluğa düşerdim,sagolsun annem onlara gidince ilgilenir yedirir icirir çocukları veya sabah yanimdan onlari sessizce alır ben uyuyayım diye ama yine rahat edemem kalkar bakarım çocuklara,senide anlıyorum ama cok beklenti içine girersen üzülürsün 
0 oy
(50,392 puan) tarafından
ee gidip kalma annende sende otur evinde
0 oy
tarafından
Ay sen evlisin annesin bunlar senin görevin keşke benim annemde yardım etmeseydi 

Her işime de anne olarak kalsaydı annelik ten sildim onu 

Neden mi beni hamile halimle ağlayıp çocuğuma zarar vermeye kalktı üstelik babama sildirdi  sende derdim var diye dertleniyon bende hamileyim ikincimi doğuracak ne anneme ne kaynanama güvendim kendim büyütüyorum peynir ekmek ye kimseye tenezzül etme yoksa sonr abana yaptıkları gibi başına karlarlar
0 oy
(12,337 puan) tarafından
Çocuklarınıza kendiniz bakmak zorundasınız. Cidden şaşırıyorum ben. Madem zor geliyor tekte kalacaksınız bknz ben :)
0 oy
(2,947 puan) tarafından
Senin bu kadar nazlanman ve destek beklemen dışında anormal bir durum yok. 
0 oy
tarafından
Çocukları annelerimize değil kendimize doğuruyoruz ya hani o yüzden bana gayet normal geldi ha yardım etse iyi ama yapmadı diye suçlu ilan etmişsin hep tek başıma baktım eşim ben başka kimse yok oturup neden bana yardıma gelmiyorlar diye kendini kurmuyorum bekar kız kardeşlerimde var üstelik 
0 oy
(1,410 puan) tarafından
Benim ogluma dogdugundan beri annem bakiyor sag olsun ben calistigim icin benden daha cok bakmistir ama bakmasa ben baska carelee bulacaktim bakici kres gibi mesela.

Yani diyecegim biz kendi cocuklarimizda  sorumluyuz. Tamam sen anneannesi fedakarlim yapsin istiyorsunuz ama ikisi de kucuk yas araliklari cok az annenize guvenerek yapmadinjz sonucta kendinize esinize maddi ve manevi sartlara guvendiginiz icin yaptiniz. Bi tanidigimizin 1 ay araliklarla torunu oldu kadin pesinen ben ikisinede bakmam dedi hakli diye dusundum demek ki cocugun sorumlulugunu aliyorlar dedi. 

O yuzden sabirli olmaya calisin bir bakmissinjz buyumusler
0 oy
(2,996 puan) tarafından
Ben annemde daha çok yoruluyorum bende de iki çocuk var ve yaramazlar annem hem çocuk bak hem yemek yap diyor .. arada bir gidiyorum evde bunalirsam kafam dağılsın diye.. çocuğu kimseye güvenip yapmadım kimseden de bişey beklemiyorum güzel günler yakındır inşallah :)
0 oy
(583 puan) tarafından
Fazla beklentiye girme kendin üzülürsün ben bir gün  aşırı bunaldım çocuktan anneme kızdım çünkü ben yemek yapmaya çalışırken çocuk kendini yırtıyordu annem elinde telefon oturuyor bana verdiği cevap ben iki çocuğa tek baktım bakmak zorunda mıyım sen buraya sık gelme huzursuzluk çıkarma evde oldu. Yani kimseden bişey beklememek lazım kendi annem bile bunu yaptı bana daha da bişey istemem
0 oy
(4,738 puan) tarafından
Valla yaparken sormuyoruz sonrasında bakip bakmamalari onlarin vocdanina kalmis bak ben çalışıyorum 2. Cocugu yapmaya korkuyorum niue kadin zaten 3 tane cocugunu gurbetlerde buyutmus tam rahata erdi ben dogirdum 3 yasinda simdi bir daha dogurursam ya onun adina ona guvenerek cocuk yapamam ki
0 oy
(2,745 puan) tarafından
Annen mecbur değil ki insanın kendi çocuğuna tahammülü olmuyor . Eee yaş ilerlemiş bakmak istemez
0 oy
(751 puan) tarafından
Benim.annem kronik depresyonda o yüzden yardımcı olamıyor :(((

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 438 göst.
+1 oy
10 cevap 267 göst.
16 Eylül 2024 Diğer kategorisinde eylul123 (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 444 göst.
25 Mayıs 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu