Nereden başlasam bilmiyorum. Şu an biraz duygusalım ve bunalımda gibiyim. O yüzden dertleşmek istedim.
Hayatım boyunca çok arkadaşım olmadı. Hep az ama öz arkadaşlarım vardı. Yani az olsa da sıkı fıkı arkadaşlarım olurdu. Ama zamanla bu durum kötüye gitti. Hele iş hayatına girince iyice yalnız kaldım. Çünkü iş hayatındaki insanların iliskilerine uyum sağlayamadım. Çok dedikodu yapılması, birbirinin arkasından konuşmaları, senin yüzüne gülüp arkandan laf etmeleri, evine gelip her şeyi gözden geçirmeleri yani böyle bir sürü şey. Güvenimi çok kırdı. ARkamdan cok konusuldu. Dışlandım. Kötü bir insan mıyım diye depresyona girdim. Psikiyatriste bile gittim. Bir sürü insanın çalıştığı yerde kimseyle arkadaşlık kuramadım. Tam birileriyle yakın oldum derken sacmaapan şeylere maruz kaldım. Mesela üç kişilik bir arkadaş grubumuz olmuş gibiydi. Ama ikisi bana gelip birbiri arkasından olumsuz konuşuyordu. Sonra ben hamile kaldım. Hamileligim zor geçti. Doğum yaptım hiç arayıp sormadılar. Baktım ikisi surekli buluşuyor beni asla çağırmiyorlar öyle tuhaf bir durum yaşandı. Kimseye kotulugum dokunmasın diye uğraştım ama sürekli kötülük gördüm. İyice içime kapandım. Evden bile çıkmaz oldum. Eşim surekli bu yüzden bana kızıyordu. Kimseyle görüşmek istemiyordum. Şimdi bebeğimiz var. İşten de maassiz izindeyim. Daha iyi hissediyordum aslında. Eşim de aynı yerde çalışıyor. Dün o iş yerinden birinin doğum günü kutlamasına gittik. Bana kotulugu dokunan insanlar da oradaydı. O iş arkadaşımızın arası onlarla iyiymiş. Ve ben eşiyle de dertleşmis o insanların bana yaptıklarını anlatmıştım ama asla bana biz onlarla tanışıyoruz yakınız demedi. Kendimi ihanet edilmiş gibi hissettim. Ve o ortamda çok yalnız olmamam gerekirmiş gibi hissettim. Bilmem anlatabildim mi?
Niye insanlar böyle bilmiyorum. Ben gerçekten sosyal hayata uyum saglayamadim gibi geliyor. Sanki küçük çocuk ruhuyla yetişkin bedende yaşıyor gibiyim. Her şeye çok safca bakıyorum. Samimi artnuyetsiz dostluk arıyorum. Herkesin dediğine inanıp sonra arkamdan konuşuluyor. Yani ne yapsam bu insanlara uyun sağlarım bilmiyorum.