0 oy
437 göst.
Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından
Varsa bu posta acil bekleniyorsunuz ben diyemiyorum çünkü :D sert oluyor ya ille ya etinden kaynaklı veya tuzdan birçok tarif denedim onlarınki ne güzel oluyor benimki Allah affetsin çiğnerken zırt zırt oluyor :D az önce yine ocağa koydum üstüne sıcak su bir miktar ekleyin diyodu düdüklüyü kapatırken dalgınlığıma geldi biraz soğuk su ekledim üstüne tuz koymadım kavururken koyucam şöyle lokum gibi kavurma yapan arkadaşlar nasıl yapıyosunuz 

24 Cevaplar

0 oy
(230 puan) tarafından
Ben çok uzun süre pişiriyorum kapağı kapalı şekilde 2 saati buluyo kısık ateşte tuzunu kapatmaya 2 dk kala atıyorum yumuşacık oluyo 
(329 puan) tarafından
2 saat ne kız tüpüm az kaldı zaten :))
(230 puan) tarafından
Valla 1-1 buçuk saatte olabilir :D ama vallahi yumuşacık oluyo bence dene aman nolucak biterse bitsin yenisini takarsın
(329 puan) tarafından
Bacım ellerine sağlık eminim lezzetlidir ama tüp 400 ü geçti bana 40 dk yeter :)
(230 puan) tarafından
İşte 40 dkda yumuşak olmaz :D
(6,307 puan) tarafından
Vay be nerden nereye ndjdjd sana yemek yaptıran hayat bize ne yapmaz
(329 puan) tarafından
Niye öyle dedin kız anlamadım
(6,307 puan) tarafından
Sana demedim canım şu Gamze denilen varlığa dedim heksnwjsnsnsn
(329 puan) tarafından
Neden işte :D
(6,307 puan) tarafından
Hahahah kendisi yiyip içip gezme peşinde iken yemek tarifi vermeye başlamış da jdjdjdj çok da becerir gibi
(230 puan) tarafından
:D keşke bu kadar mükemmel yemek yapmasaydım da 2 ev birden benden yemek beklemeseydi :D xmxmxmxm
(6,307 puan) tarafından
Bilmiyor gibi yapsaydın safftrikkk
(230 puan) tarafından
İşte s.alaklgmdan :D herseye atlicam ya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hic yumusak kavurma yapamadim ya bende bekleyeyim
(329 puan) tarafından
Kız aşağıya bi arkadaşın yorumuna yazdım bu sefer iyi olursa haber ederim :)))
0 oy
(35 puan) tarafından
Bence genel olarak etten kaynaklanıyor 
(329 puan) tarafından
İnek eti
0 oy
(770 puan) tarafından
Düdüklüde biraz haşlaa sonra kavur yagda lezzetli oluyor
(329 puan) tarafından
Önce yağlarını kavurdum yağı çıkınca üzerinde birikenleri aldım attım sonra etleri attım içine az bi su ekledim haşlanıyor son olarak üzerinde biriken suyunu çekene kadar tuzla beraber kavurucam bakalım nasıl olacak bu sefer
0 oy
(1,564 puan) tarafından
Ben önce yağıyla kavururum sonra suyla bir saat falan pişer lokum gibi olur canim çekti şuan anlatirken:))
0 oy
(5,206 puan) tarafından
Benim kavurmam çok güzel olur ilk önce eti iç yağı ve az sıvıyağ ile kavururum sonra biraz su ve tuz ekleyip kaynayınca altını kisarim 45 dk 1 saat falan pişer yumuşacık olur
0 oy
(882 puan) tarafından
Valla ben eti ocağa koyuyorum kendi suyu geçesiye kadar duruyor sonra etin miktarına göre su koyuyorum o su çekince zeytinyağı ile kavuruyorum kapatmaya yakın tuzunu atıyorum birazda tereyağı birazda öyle kavuruyorum mis lokum gibi oluyor 
0 oy
(1,086 puan) tarafından
Az yağla önce biraz kavuruyorum sonra suyunu tuzunu ekliyorum erken de pişiyor.
0 oy
(2,366 puan) tarafından

Et alamayan bn kavurma adını duynca hemen kaçayım :D

(329 puan) tarafından
Bende almadım ki kız kurbandan kalanlar
0 oy
(2,570 puan) tarafından
Önce yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ile kavuruyorum yüksek ateşte eti sonra biraz sıcak su ekliyorum suyunu çekince soğanını koyuyorum biraz daha kavurup yine sıcak su ekliyorum kısık ateşte pişiriyorum ama soğandan sonra kapatmaya yakın tuzunu atıp 3 5 dk daha kalıyor kapatıyorum altını yumuşacık oluyor
0 oy
tarafından
İşin sırrı önce muhurlemek de yani ilk önce kuyruk ve biraz sıvı yağ da kızgın yağa atıp kavururum bu şekilde suyu içinde kalıyor kurumuyor daha sonra suyunu ekleyip 45 50 dk kadar kapağı kapalı şekilde pişer gayet yumuşak olur
0 oy
(2,939 puan) tarafından
En az 2 saat pişiriyorum. Suyunu çektikçe sıcak su ekliyorum üstüne çektire çektire çok güzel oluyor dağılıyor. 
0 oy
(321 puan) tarafından
Ben önce kendi halinde birakiyorum kapağını kapatıp.  Suyunu çekince yağ koyup soğan baharat artık keyfe göre ne katmak istersen  güzelce kavurur üstüne kaynar su dökerim orta ateşte tamamen suyunu cekene kadar pisiririm.  Yumuşak ve güzel oluyo . 
0 oy
(8,111 puan) tarafından
Marine yapmak çok işe yarıyor. Ben azıcık sirke ile çok az ama onunla iyice marine ediyorum, yani et pişmeden pişiriyorum. Ardından dolapta ağzı kapalı öyle bir iki saat bekletiyorum. Sonra pişiriyorum az sulu olacak şekilde kısık ateşte. 

Vaktim kısıtlıysa da muhakkak eti düdüklüye koyup üstüne de azıcık süt döküyorum. Azıcık dediğim kısımlar iki çorba kaşığı gibi az yani. Süt de eti pişirir öncesinde. Sonra üstüne az da su. Tamamdır. 
0 oy
(1,218 puan) tarafından
Benim eşim yumuşacik yapıyor ilk önce etin az üstüne gelicek şekilde su ekliyor o kaynayıp çekince soda ekliyor soda da çekince eğer yumuşak istediği gibi olmadıysa biraz daha ekliyor soda yumuşacik yapıyor eti ama sade soda 
0 oy
tarafından
Etı akşamdan cıkarıp ıkı kasık yoğurt kekık tuzla harmanlıyorum sarımsak isteğe göre.. Sabahta ohhhh lokum gıbı oluyor 
0 oy
(135,709 puan) tarafından
icine 1 dilim limon koy
0 oy
tarafından
Kız dudukluye at 30 dakikada pamuk gibi olur
0 oy
(187 puan) tarafından

Duduklude yapiyorum ben canm.. once guzelce muhurluyorum suyunu cekene kadar pisiriyorum sonrada uzerini gececek kadar su birazda tereyagi ekliyorum kapatiyorum yarim saatte lokum gibi oluyor tel tell :)

0 oy
(2,858 puan) tarafından
Eti hafif yikadiktan sonra su dökmeden iyice sotelemek ardından suyu da az miktarfa koyucan düduklude 45 dakikada lokum gibi yaoarim eger et tazeyse dökum tavada sotelerim bolca ardindan yarim barfak su dökerum o ceker bi daha yarim barfak yumusayana kadar öyle yaparim ben 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 391 göst.
0 oy
4 cevap 217 göst.
18 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu07 (7,877 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 162 göst.
11 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nnnnnn (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 248 göst.
10 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,613 soru

12,391,367 cevap

43,815 kullanıcı

Kategoriler

...