0 oy
144 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,479 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar hanımlar. Normal salatalıktan turşu yapan varsa tarif verir misiniz.içine ne koyuyorsunuz. (1 lt kavanozlara yapmayı düşünüyorum  2 3 tane) 

7 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Ben şasirdim valla kimse salataliktan turşu yapmıyor galiba..

Bizim hayatimiz salatalık turşusu ile geçti. Kornişonla pek yapılmaz buralarda.

Önce salatalıkları yıkarim uçlarını keserim hafif.

Hafif delerim orasını burasını☺️

Bidona dizerim. Sen kavanoza yapacaksan baya minik seçmen lazım salatalığı.

Kavanoza 4 diş sarımsak at

 2.5 su bardağı sirke ile 2 su bardağı suyu kaynat. Tuzuda göz kararı koy. Az tuzlu da olmasın .

Sıcak sıcak kavanoza dök. Hemen kapat ters çevir. 1 gün dışarda kalsın sonra buzdolabına kaldir. 2 günde öyle kalsın .

Afiyet olsun
tarafından
Hayır nohut falan atmama gerek yok.
Ben hep böyle yapıyorum sirke ve suyu kaynattigim için çıtir çıtır olur.
Bir tencereye sirke su tuz koy evet. Birlikte kaynat.
Nohut köpuk yapmış olabilir
Yada tuzu az gelincede öyle oluyor
tarafından
İnce küçük salataliktan ne farkı varki bana göre aynı tadı.
(2,479 puan) tarafından
Hm tamam teşekkür ettim böyle yapayım. Sizin orası neresi merak ettim :)
tarafından
Çorum Amasya
(2,479 puan) tarafından
He bende Çankırı da oturdum bi süre
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kornişon mu demek istediniz ? 
(2,479 puan) tarafından
Yok normal salatalık. Her sene kornişondan yaptım bu sene salatalıktan denemek istedim
tarafından
İlk defa sizden öğrendim böyle bişey biliyor musunuz merak ettim tadını :) deneyım ben de :)
tarafından
Siz ciddi misiniz.sqlataliktan ilk defa mi duydunuz ☺️
(2,479 puan) tarafından
Yani neredeyse herşeyin reçelini, turşusunu yapıyorlar :D salatalık turşusu çokta farklı bir şey değil. Normalde karışık turşunun içinde doğranmış yedimde bütün olarak yemedim hiç o yüzden sordum
tarafından
Evet ilk defa duydum gerçekten ne annemler yapar ne de başka yerde yedim reçel konusunu da saçma buluyorum zaten patlıcandan bile reçel yapanlar var çok enteresan :D
(2,479 puan) tarafından
Şekeri bas herşeyden olur zaten tatsız gibi patlıcan :)
tarafından
Bazen insanoğlunun aç gözlü olduğunu düşünüyorum ki zaten öyle her yiyeceğin bir kapasitesi var bence patlıcan patlıcan olarak kalmalı bdndndn
(2,479 puan) tarafından
Aynen. Ben yedim de patlıcanlar parmak kadardı. Bi komşunun bahçesi var özel ekmiş heralde küçük küçük. Ama bana hitap etmedi. Bi tadı yok sadece şeker yedim :)
tarafından
Bizim burda hep salataliktan yaparlar
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Ben yaptım 5 kiloluk  bi kaç tane sarımsak tuzlu su ve birazda sirke koydum
(2,479 puan) tarafından
Suyunu değiştin mi hiç. Kornişon yaptıktan sonra üstü beyaz oldu, bulandı benim. Bi kaç yerdede 1 ay sonra falan değişiyorlarmış diye gördüm tuzlu suyu
(2,466 puan) tarafından
Hayır canım suyu değişmez
(2,479 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(3,597 puan) tarafından
Annem köyden göndermiş israf olmasın diye yaptın normal sirke su limon sarımsak ile yaptım gayette güzel olmuştu 
(2,479 puan) tarafından
Teşekkürler bende denicem
0 oy
tarafından
Bbde iki tane yaptım canım,yuvarlak kestim salatalıkları, 1 tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay bardağı sirke kalanı sıcak su canim
(2,479 puan) tarafından
İçine onları atıp kaynar su mu koyuyorsun en son
tarafından
Evet salatalığı yerleştirip,bütün malzemeleri atıp sıcak su koyuyoruz
0 oy
(44,758 puan) tarafından
O salatalık dan hiç denemedim 
(2,479 puan) tarafından
Teşekkürler yorumun için. Dene kız sende :D

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 211 göst.
12 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (810 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.
7 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Yrdsn (355 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 54 göst.
21 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (1,119 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 75 göst.
8 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde BetulOpoz (533 puan) tarafından soruldu

381,376 soru

11,417,762 cevap

34,971 kullanıcı

...