0 oy
145 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (97 puan) tarafından
3 yasinda elimde ateş düşürücü 6 saatte 1 var bide fitil ateş düşürücü var 4 saatte 1. Kullanıyorum ama geceden beri ateşi var ateşi düşmüyor. Dün akşam hastaneye götürdüm serumla ateşi düşürüldü. Suan nasıl ateşini dusurebilirim geceden beri uykusuzum 

5 Cevaplar

0 oy
(1,706 puan) tarafından
Eger inatçı ateşi varsa polikliniğe git kan testi  ver enfeksiyon ateş yapar 
-Reklam-
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Bizde geceyi hastanede geçirdik bizimde ateş ishal kusma vardı çok şükür serumdan sonra düzeldi 
0 oy
(4,314 puan) tarafından
Sen pediatriye götür inatçı ates enfeksiyon belirtisi olabilir bir kan thmahlilinden hemen çıkar olmadı sağlık ocağına 

Ilık duş aldırıp 32-33 derecede ama 15-20 dk kadar suyun içinde yada altında kalsın.tek zibinla dursun ateşi 37 gibi olursa tek kat şort tshirt giydir.Bol sivi özellikle su yogurt ayran ver varsa evde formül mama o da olur. Geçmiş olsun.

Ateşi hangi ilaç durduruyorsa onunla devam et calpol (parasetemol icerikli) veriyorsan min 6 saat aralıkla vermelisin diğer ilaç dolven apireks türevi ise 8 saat aralıklı.

Pek tavsiye edilmez ama ikisini dönüşümlü vereceksende

Örneğin calpol verdin saat 08:00 de, 12:00 dolven ver ama kan tahlili ver mutlaka 
0 oy
(1,144 puan) tarafından
anlamsız bir ateş bizdede olmuştu ,herhangi bişeyi yoktu kanı da idrarı da temiz çıkmıştı ama ateşi vardı. 4saatte bi calpol ve dolveni dönüşümlü kullandım,sirkeli suyla eklem yerlerine bezler koydum,3 gün sürdü sonrasında bir anda kesildi . yeni bir salgın olabilir denildi. inşaAllah iyileşir yavrucuğunuz hemencik
0 oy
(164,064 puan) tarafından
tekrar gotur acile gecen kuzeyde oyle oldu ates 41 gordu cok zor allah sifa versin ama evde ugrasma tekrar git ates ciddi bi durum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 119 göst.
22 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 294 göst.
20 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 510 göst.
19 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Özgegizem (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,253 göst.