0 oy
167 göst.
Diğer kategorisinde (150 puan) tarafından
Kizlar Ben ilk defa salca yaptım ömrümde kimsedede gormedim yani nasıl yapildgini duydgum kadariyla dün çektik salçayı normlde kaynatacaktim ama büyük tencerem yoktu ondan güneşte yapmaya karar verdim dün cektirince sabaha kadar durdu suyunu bayaki çekmiş bu sefer sinilee koyul güneşe koydum ama komşum şey Dedi bu baya suyunu çekmiş insAllah küflenmez dedi güneşte cekmesi lazim ya normlde bende bilmediğim icin öyle hemen koymaddim sinilere acaba iki gün dursa güneşte sonra bidonlarla karsan bozulur mu 

5 Cevaplar

0 oy
(845 puan) tarafından
Canım güneşte niye kuflensin kuruyunca tuzla 1 gün yine güneşte beklet kaldır 
(150 puan) tarafından
Şey işte suyunu torbada fazla suzdurmusum o yuzden fazla cıvık değil yani o yüzden sıkınti olurmu güneşten küflenmezde bidonlara kattiktan sonra küflenirmi işte normlde güneşte yapilan salca kaç gün durur güneşte bilmiyorum hiç gormedim yani benm ki iki gun dursa cokmu az durmuş olur
(845 puan) tarafından
Canım çok tutsan bile güneşte kalıp olacak hâli yok ya kıvamından anlarsın asıl iyice kurumazsa bidonlarla bırakınca küflenir sen salça kıvamından olduğu zaman tuzla biraz fazla olsun tuzun hatta asla küflenmez yemeklere bırakınca da tuzunu salcadan sonra ayarlarsin salçani tuzladiktan sonra güneşte yine beklet git gel karıştır tuzunu eritsin bidonlara bırakınca da üzerine birazcik yağ dök 5 yıl kalsa o salça bozulmaz
(150 puan) tarafından
İnsAllah bir şey olmaz korkuyorim emeklerimiz boşa gitcek diye
(845 puan) tarafından
Yok yok korkma birşey olmaz inşallah
-Reklam-
0 oy
(643 puan) tarafından
Ahh canım suyu torbada sürdürülür mü. O güneşte bekleyerek zaten kendi çekiyor. Ben çekince hemen atarım tuzu , güneşte de 5 gün falan bekler . Bidona koyar dolaba kaldırırım. 
(150 puan) tarafından
İşte bilmiyordum ki bilsem acaba birsey olurmu ya  küflenirmi
(643 puan) tarafından
Yok cnm sanmıyorum kuflenecegini. Sadece güneşte daha az bekletirsin daha çabuk alır kıvamını
(150 puan) tarafından
Tamam canım sagolasin icim azdda olsa rahatladı
0 oy
(13,365 puan) tarafından
Suyunu çekecek zaten canım süzme yoğurt kıvamı gibi olsun ne kadar gunlenirse o kadar iyi uzerlerine varsa eski tulbentlerden ört günlük karıştır salçayı 
(150 puan) tarafından
Kız suyunun işte ben çok cektirmisim salcayi çektikten sonra direk siniye koymadım torbaya döktük aksamdan sabaha kadr torbada durdu sabahta siniye döktüm ama torbadayken çok çekmiş işte suyunu baya güneşe bile gerek kalmamis gibi birsey olmuş bende bilmediğim icin komsumdda guneste duraraktan cekmesi lazimdi dedi suyunu insAllah kuflenmez iste
(13,365 puan) tarafından
Güneşlet canim biraz torba delik miydi suyu akmış olmasın cektirince direk ziniye koymaliydin
(150 puan) tarafından
Bilmyrdum canim işte direk siniye koymam gerektiğini
(13,365 puan) tarafından
Kaldırmadan Tuzla canım cam kavanoza koy eger porlanirsa üzerine yağ dök salcanin kavanozdayken o zaman porlanmiyor
0 oy
(10,828 puan) tarafından
Çok biliyo komşun boşver onu biz her sene yapardik sen sinirlere dök tuzla gün içinde aklıma düştükçe gel git karıştır hiç bişey olmaz yağmurdan çamurdan tozdan koru yeter 
(150 puan) tarafından
Güneşte nekadar durdurdunuz canim siz
(10,828 puan) tarafından
Bacım güneşe göre bi de salcanin miktarına göre degisiyo sen sık sık karıştır yüzü kurur dibi sulu kalır öyle de kavanozlarda o zaman kuflenir işte sen karıştırınca hazır salça kıvamını biliyosun ona yakın olduğu zaman kavanoza doldur üstüne yandan bakınca bi çizgi halinde görünecek kadar sıvı yağ koy zaten kuruturken de tuzlamis olcaksin ya hiç bişey olmadan mis gibi olur
(150 puan) tarafından
Tamma canim sagolasin
0 oy
(150 puan) tarafından
Canım sen şimdi siniye kattın ya salçayı bol Tuzla ki bozulmasın tuzu az olursa küflenebilir hiçbir şey de olmaz Yeter ki tuz iyi olsun Bir de havalar artık serinliyor ya dikkat etmen lazım yağmur falan girmemesi lazım içine
(150 puan) tarafından
Domates
(150 puan) tarafından
Kız bişey olmaz bnm yengemde çuvala katıp suyunu süzüyor maşallah çok güzel olmuş salcasi
(150 puan) tarafından
Sonra güneşe koyuyormu peki bozulma felan olmuyot dimi
(150 puan) tarafından
Evet suyunu süzüp güneşte kuruttu
(150 puan) tarafından
Tnm canm sagol

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
18 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Can_annesi_ (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.