Güneşe çıkınca hemen esmerleşmemem için ne sürmeliyim?

0 oy
260 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (31 puan) tarafından

Arkadaşlar normalde esmer birisi degilim ama hafif bir güneşe çıksam hemen resmen siyahlaşıyorum yanıyor yüzüm bunun için ne kullanabilirim öneriniz var mı

4 Cevaplar

+1 oy
(4,350 puan) tarafından

Bizim cildimizde renk üreten ve leke yapan hücrelere "melanosit" denir.
Cildin güneşi gördüğünde ya da stres altına girdiğinde bu hücreler deli gibi siyah boya (melanin) üretmeye başlar; yüzün bu yüzden kararır ve esmerleşirsin. Kısa tanımı bu şekilde.
Traneksamik asit, bu boya fabrikasının şalterini indirir.
Lekeli hücrelerin birbirleriyle olan "leke üret" iletişimini keser yani basitçe.

Arbutin de aynı etkilere sahip. Üzerine de çok kaliteli bir güneş kremi. 2 saatte bir yenileyerek kullanılmalı. 

(1 puan) tarafından

Tebrik ederim. Çok gerçekçi şekilde yorumlamışsınız.

-Reklam-
0 oy
(54 puan) tarafından

Güneş kreminden başka bir şey sürmemelisiniz kesinlikle ama o da gerçekten iyi bir etki eden güneş kremi olması gerekiyor ben çok kez kullandığım için yüzüm asla esmerleşmiyor Hele ki asitli ürünler vesair hiçbir şey kullanılmaması gerekiyor❤️

0 oy
(13,341 puan) tarafından

Ya benim kızlarım esmer her yaz bi ton daha kararıyorlar kaliteli güneş kremleri sürmeme rağmen varsa önerisi olan bende isterim 😃

0 oy
(344 puan) tarafından

Kaliteli güneş kremi çözüm bence ya krem kullanırken kararmiyodum şu ara krem almam gerek surmuyorum hafif karardım gibi hissediyorum ya

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Güneşe çıkınca hemen esmerleşmemem için ne sürmeliyim?
Güneşe çıktığınızda cildinizin hemen koyulaşmasını önlemek için en az 50 SPF değerine sahip, geniş spektrumlu (UVA ve UVB korumalı) güneş kremleri kullanmalısınız. Bu kremleri güneşe çıkmadan 20 dakika önce uygulamalı ve her iki saatte bir, özellikle terleme veya yüzme sonrası yenilemelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hafif güneşte bile cildimin yanıp kararması neden olur?
Cildin hafif güneşte bile hızlıca kararması ve kızarması, melanin üretiminin güneş ışınlarına karşı oldukça hassas olduğunu gösterir. Bu durum cilt tipinizin güneşe karşı savunmasız olduğunu işaret eder; bu nedenle sadece yaz aylarında değil, bahar aylarında bile yüksek koruma faktörlü güneş ürünleri kullanmanız gerekir.
Yüzümün güneşten hemen siyahlaşmasını nasıl engellerim?
Yüzünüzün güneşten etkilenip kararmasını engellemek için güneş kreminin yanı sıra fiziksel koruma yöntemlerini de tercih etmelisiniz. Geniş kenarlı şapkalar, güneş gözlükleri ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaya özen göstermek, cildinizin daha fazla melanin üretip koyulaşmasını önemli ölçüde yavaşlatacaktır.
Güneş kremi seçerken hangi özelliklere dikkat edilmelidir?
Güneş kremi seçerken mutlaka 'leke karşıtı' veya 'aydınlatıcı etkili' ibarelerine sahip, dermatolojik olarak test edilmiş ürünleri tercih etmelisiniz. Cilt tipinize uygun (yağlı ise su bazlı, kuru ise nemlendirici içerikli) ürünler, güneşin tetiklediği pigmentasyon bozukluklarını ve hızlı esmerleşme sürecini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Güneş sonrası kararmayı önlemek için neler yapılmalıdır?
Güneş sonrası cildinizi yatıştırmak ve leke oluşumunu önlemek için aloe vera içeren doğal içerikli ürünler veya niacinamide barındıran serumlar kullanabilirsiniz. Bu ürünler güneşin cildinizde yarattığı oksidatif stresi azaltarak, cildin kendini onarmasına ve daha eşit bir tonla yenilenmesine katkıda bulunur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 270 göst.
30 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 495 göst.
14 Temmuz 2025 Moda kategorisinde Papatya-ya (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 506 göst.
19 Eylül 2023 Diğer kategorisinde nurnur 55 (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 216 göst.
18 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Can_annesi_ (88 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,973 soru

24,663,217 cevap

366,854 kullanıcı

...