0 oy
269 göst.
Aile kategorisinde (205 puan) tarafından
Bizim yaşadığımız yerle memleketim arasında 2-3 saatlik yol var. Ama yine de sık sık gidemiyoruz tabii. Ayda bir iki ayda bir falan. 

Zaten sık gelemiyoruz diye eşim bir gün izin aldı bir gün fazladan duralım en azından dedik. Eşimin annesi de geldi ne zamandır görüşmedik diye. 

Görümcemle aramız iyidir. Yasımız çok yakın arkadaş gibiyizdir. Hiç yenge demedi mesela hep abla der. Her şeyimizi konuşur paylaşırız. Cuma günü biz çıkmadan önce hasta gibiydi. Dedim doktora git. Kim gidecek uğraşamam dedi. Sonra dedi evde sıkıldım çarşıya çıktım. Demek ki o kadar hasta değil diye düşündüm. 

Biz benim köye geldik. Bugün başladı aramaya annesini. Ben çok hastayım ne zaman geleceksin doktora gitmem lazım çocuklara bak falan. Ama beni asla aramıyor ne yaptınız demiyor. 

Normalde pazartesi dönecektik.  Pazar akşam da kalacaktık. Annesi pazartesi döneceğiz deyince ö.lümü bulursun o zaman sen çocuklara bak ben doktora gidicem pazartesi diyor. Ben duyuyorum kayinvalidem yanımda olduğundan. Pazartesi döneceğimiz halde kayinvalidem pazar aksama dogru çıkacağız dedi. O kadar bozuldum ki. Tabii annesinden ailesinden hiç uzak kalmamış kendi memleketinden evlenmiş ne bilsin gurbette olmayı o bir gecenin aileyle geçirmenin ne kadar kıymetli olduğunu. 

Bir ninem var çok yaşlı. Her seferinde acaba bu son görüşüm mu diyorum. Benim için çok kıymetli. 

E şimdi gorumcem hasta diye bir gece erken dönüyoruz. Ve eşim de sırf biraz fazla kalalım diye izin almışken. Kayinvalidemi getirdiğime de pişman oldum ama annem çok istedi uzun zamandır görüşmedik diye. 

Gorumcem mesaj atmış. Soğuk cevap verdim. Açıkçası çok kırıldım. Bir daha ne zaman geliriz belli değil. Zaten soğuklar başlayınca çocuktan dolayı gelmek istemiyoruz. E bir gecemi elimden aldılar ailemle geçireceğim. Haksız mıyım kırılmaktan? 

8 Cevaplar

+1 oy
(10,313 puan) tarafından
Birden mi kötüledi kız acaba salı gitse ne olur ki
(205 puan) tarafından
Aslında pazartesi de erken geliriz öğleden sonra gidersin diyoruz. Zaten erkenden kalkıp gitmiyor ama onu da kabul etmiyor.
(10,313 puan) tarafından
Annenin sizle olmasını mı kıskandı acaba 3 saatlik mesafe de uzak değil yani
(205 puan) tarafından
Uzak değil ama iş benzin fiyatları falan derken sık sık gelmek mümkün olmuyor. En fazla ayda bir gelebiliyoruz. İki üç ay oluyor bazen işler uymazsa
(10,313 puan) tarafından
Kız yok senin için demedim hani pazartesi hemen gelebileceğiniz mesafede niye uzatmış anlamında yoksa ha deyince bir yere gidilmiyor zaten artık
-Reklam-
0 oy
tarafından
Haklısın bence. Ama düzgünce konuş şöyle. Ne var yani birgün idare etse ne olacak
(205 puan) tarafından
Şimdi hastayım dedigi için ses çıkarmıyorum. Ben hastayım sen neyin derdindesin der diye.
tarafından
Derse desin. Sonuçta siz ayda bir gidiyorsunuz. Herkesin yanında annesi mi var sanki. Bende ailemden uzaktayım yakın olsam bile anneme emrivaki yapmam
(205 puan) tarafından
Annem kaç haftadır gelin diyordu. Bir türlü denk getirip gidemedik. Annesi de gelsin jstedi annem. Sırf onu bekledik isim var deyip durdu. Sonunda hani gelmeyeceksen biz gidelim dedik öyle geldi. O kadar ayarladiktsn sonra bu oldu.
0 oy
(4,220 puan) tarafından
Biraz fazla tepki veriyosun sanki görümcen dusuncesizlik etmiş haklısın ama büyütülecek bişey deil zaten bir gece için kırmaya kırılmaya deymez
(205 puan) tarafından
Ama hep gelemiyorum. Bazen iki ayı buluyor. O da biliyor heyecanlanıp geldiğimi. Ve Cuma biz oradayken git dedim doktora gitmedi sırf keyfinden. O zaman annesi bakardı çocuklara gider gelirdi. Bir gün sonra arayıp hemen dönün demesi mantıklı mı?
(4,220 puan) tarafından
Yani istese idare ederdi tabi ama kendini yıpratma yani boşver
(205 puan) tarafından
Mecbur tabii. Ama kırılmaya engel olamadım. Kayinvalidesini cagirabilirdi
0 oy
(1,119 puan) tarafından

Uyuyordum Yeni uyandım çözemedim meseleyi ayilayim yine okuyacam ahaha:D

(1,119 puan) tarafından
Kime nereye göndermiyor ya o senin ailen...
(1,119 puan) tarafından
Böyle insanlar çok bencil
(205 puan) tarafından
Keşke öyle düşünseler de
(1,119 puan) tarafından
Gerçekten Allah yardımcın olsun inşallah izin verirde 2 3 ayda 1 gidersin görmeye yada annen sizle gelsin kalsın sonra döner
(205 puan) tarafından
Annem de altı ayda bir geliyor bize rahat edemiyor. Böyle sanki ülkenin bir ucunda gurbette gibiyim
0 oy
(424 puan) tarafından
Ailesinden uzakta olanlar için 1 gece değil 1 saatin bile ne kadar kıymetli olduğunu aynı durumda olmayan anlayamaz . Ben olsam bende çok uzulurdum. Benimde ananem vardı hastaydi en son gidisimden 10 gün sonra vefat etti. Böyle durumlarda insanin içinde kalıyor. Gorumcene gelincede çocuklar kendi çocukları mi anasına güvenip mi doğurmuş ayaklarını uzatıp yatamayinca rahat rahat nerden muzurluk yapsam diye düşünmüş gibi geldi bana. 
(205 puan) tarafından
Gerçekten öyle. Çok uzak olmasa da ayda bir iki ayda bir geliyoruz. Mesela geçen sefer ağustos başında geldik. Köy olduğundan kışın yollar kötü oluyor bazen üç ayı buluyor havalar düzelsin diye. Ondan dedim havalar iyiyken bari fırsatı kaçırmayalım. Onlar da çıkıp gelemiyor hayvancılık yapıyorlar. Ama böyle işte yaşamayan bilmez. Allah rahmet eylesin...
(424 puan) tarafından
2-3 saatlik mesafe olsa her hafta giderim bende ama malesef 6-7 saat var aramızda zırt pirt gidemiyoruz bizde başkasına abartı geliyo olabilir ama tek başına kaldığın bir şehirde ailenin yanında olmaması gerçekten zor. Sağol bu arada teşekkür ederim .
(205 puan) tarafından
Gidilmiyor maalesef. Eşim vardiyalı çalışıyor 1 gün net boşluğu oluyor. Ondan da hazırlan çık git değmiyor yorulduğunu. E zaten bir depo benzin 1000 lirayı geçiyor her hafta bütçemiz de kaldırmaz. Öyle olunca gidemiyoruz maalesef... Ben de buraya yerleşirken oh ne güzel yakın rahat rahat gider gelirim demiştim ama boşa hayal olmuş.
0 oy
(2,705 puan) tarafından
İyi de doktor kac saatlik iş ki onun kaynanası kocasinin tarafi yok mu ya da madem kendi memleketinde kendi ailesinden baska kimse yok mu kuzen hala teyze vs. Saglik ocakları zaten iki adim otede her yerde gidip gelebilirdi. Gezmesine bisey diyemem belki iyiyim sanmistir daha da hasta olmuştur. Yine de sıkıcı bi durum ama oluyo boyle seyler hayatin icinde. 
(205 puan) tarafından
Normalde hep kayinvalidesi ilgilendirdi. Artık işi mi var ya da sürekli onu çağırdığı için yüzü mü olmadı bilmiyorum. Belki annesi bizimle geldi diye garez ediyordur. Ama dediğiniz gibi gidecek olsa illa yolunu bulur ablam kaç ay sonra memleketine gitmiş şimdi erken dönmesin benim yüzümden derdi. Demiyor demek ki
(2,705 puan) tarafından
Yani hastalik olsa olsa nezle griptir ondan da kimse olmezdi bi gunde. Hani hic yok desen herkesin evinde en az bi agri kesici ve soguk alginligi ilaci vardir. Düşüncesizlik etmiş düpedüz.
0 oy
(19 puan) tarafından
Umurumda olmaz erkenden de götürmem ailemle geçireceğim bir gün değil saniyeler önemli birde zaten sık gidiyorsam hele. Neyi varmış bu kadar kötüleyecek ben 10 yıldır doktora gitmiyorum doğum dışında millet nezle olsa yatak döşek ben olsam kızarım 
(205 puan) tarafından
Ciğerleri sıkıntılı hemen hasta oluyor ama sigara da içiyor. Çok kızıyorum. Ben hadi gitmeyelim desem eşimin kardeşi. Aslında diyorum kardeşin neden böyle yapıyor bir gece olsun benim için kıymetli diyorum ne yapabilirim ben de arada kaldım diyor. Onu da anlıyorum. Otobüsle gitse üç vasıta değişiyor bir de dag yolunda araçtan inmek gerekiyor çok uzuyor yol annesini öyle göndermez bir gece için. Mecbur gideceğiz.
(19 puan) tarafından
Baş belası bunlar
0 oy
tarafından
Kayinvalideyi atın otobüse 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 386 göst.
0 oy
3 cevap 231 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 453 göst.
0 oy
3 cevap 156 göst.
18 Şubat 2024 Aile kategorisinde Demir2020 (50 puan) tarafından soruldu

379,069 soru

11,346,729 cevap

34,813 kullanıcı

...