Dün değil önceki gece bebekle ilgili kabus görüştüm. Dün gece gözümü kapattığımda yine o kabus gözlerimin önüne geldi huzursuz oldum içim hic rahat degildi. Eşime de dedim hatta icim hic rahat değil aklım Çınar'da diye. Oysa kac gündür iyi gidiyordu entube olmasi dışında sorun yoktu.
Bugun ziyarette dün geceden beri karnının şiş ve gergin olduğunu söylediler. 3 saatte bir 21 ml süt alıyordu cumadan beri tolere ediyordu. Beslenmesini mi artirdilar diye sordum artirilmamis. Sıkıntı olunca 2 saatte bir 14 ml olarak vermisler toplamda aynı miktara geliyor gün sonunda. Yine şişkinliği geçmemiş. Kaka da yapıyormus ama şişkinliğin nedenini anlamaya çalışıyorlarmış.
Dün entubasyondan ayırmayı denemisler tolere edememis. Kan gazı almışlar sonucu düşük gelmis kan degerlerine de bakmislar kansızlık çıkmış. Kan takviyesi yapiyorlardi. Oksijen makinesinden yani entubeden ayrılmasında kanın da kolaylaştırıcı etkisi oluyormus. Yarın deneyecekler entubeden çıkarmayı. Karnındaki şişlik gerginlik beni endişelendirdi. Umarım enfeksiyon yoktur. Çok huzursuzdu. Sürekli bacaklarını karnına cekip başını saga sola hareket ettiriyordu. Teni de kırmızı duruyordu siskinlikten midir kan takviyesinden mi bilmiyorum.