Okuyan olur mu ki
Urve bin Mesud el- takafi , saygın bir insan , kavmi içerisinde sözü dinlenen bir insan .
Hudeybiye antlaşmasında çok büyük rolü var. Siyer derslerini dinlerseniz anlarsınız .
Bu adam Allah Resulü aleyhisselatu vesselam' in hicretin 8. Yılında Taif kuşatmasından sonra İslam'a giriyor .
Allah Resulü aleyhisselatu vesselam' in yanında çok kisa bir süre kalıyor .vakti biter bitmez diyor ki " ya Resulullah ben kavmimi İslam'a davet etmek istiyorum , bana izin ver ."
Allah Resulü aleyhisselatu vesselam da diyor ki " bak sen onlara gidersen sana zarar verirler , gitme istersen "
" yok ya Resulullah ben onların içinde saygınım." Diyor .
Neticede Allah Resulü aleyhisselatu vesselam' izin veriyor.
Urve bin Mes' ud el Takafi kavmine gidiyor .kavmine İslami anlatıyor .onlar da onu şehit ediyor.
Onun şehadet haberi ,Allah Resulü aleyhisselatu vesselam'a geldiğinde çok üzülüyor ve diyor ki
" onun durumu tıpkı yasin süresinde Allah'ın anlattığı adamın durumu gibidir diyor ."
Sorum şu ; Urve bin Mes' ud el Takafi ne öğrendi Allah Resulünden, bir hafta on gün içinde İslam'ın bütün ahkamini mi öğrendi? Ne öğrenebilir, öğreneceği şey şu .
Kulluk Allah'a yapılır
Sirkten uzak durulmalidir .
Allah vardır
Tektir
Ne kadar vasfı varsa birlenmelidir .
Tevhid edilmelidir
Doğru din budur
İnsanlar buna davet edilmelidir
Bu yani başka bişey anlatmadı ki kavmine
Ama onlar onu şehit ettiler .
Önemli olan su bakın ,bu adam 3-5 günlük öğrendiği bilgiyle kavmine davete gitti .
Sen 10 yıllık 20 yıllık müslümansin daha diyorsun ki " ben ne anlatacağım ?"
Çıkarılacak dersler vardır sizde faydalanın istedim ☺️❤️