benim yeğenim otizimli şuan 4.5 yaşında
kızım 3 yaşında
anlattıklarınıza göre otizmli veya değil diyemem ama yaşadıklarımdan örnek vereceğim
benim kızım 1.5 yaşında bay bay yaptı ve alkış yaptı (çevremdeki çocuklar 6 ayda bay bay yaparken veya alkış yaparken )
çocuğunuz yürüyor mu bilemiyorum ama komuttan kastınız al veya ver gel veya git i yapabilir şimdilik , odandan şunu getir bunu getir anlayamayabilir daha çom küçük ,kafası karışıyor olabilir.
evet veya hayırı bilmiyor olması da bana normal geliypr çünkü konuşamadıkları için ve de özgür ruhlu olduklarını düşününce eveti veya hayırı duymamazdan geliyor olabilir
dönüyor olması da normal her çocuk döner ama ellerini kanat çırpar gibi yapıyor mu buna dikkat edin
takıntı kısmı da benim kızım inanılmaz takıntılı ,bir şey bardaksa ve o bardaktan su içtiyse o bardağın içinden bisküvi koyup yediremezsiniz o derecede takıntılı ama bu onun karakteristik özelliği olabilir
işaret parmağı değil de ellerini kullanarak havaya kaldırıyorsa bu da işaret anlamına geliyor
lamba kısmı ilginç bununla alakalı hiçbiley okunamadım duymadım
herkese gidiyor olması da normal zamanla yabancılaşıyorlar ve kimseye gitmiyorlar ,herkes 1 yaşındayken kızımın çok insancıl olduğunu söylerdi herkese giderdi şimdi kimseye gitmiyor
5seslenmenizden 1 ine bakıyorsa bunda da bir skıntı yok .
tabiki uzmanına götürün o ayrı ama evde tv tablet telefon fazla ekrana mahrum kalmasın .
benim kzıım otizmli değil ama yeğenimi de anlatayım azıcık ,hiç göz kontağı yoktu (8 saniye göz teması en önemlisiymiş ),ismine hiçbi şekilde bakmazdı,annesini veya babasını geldiğini farketmez onlara tepki vermezdi , kanat çırpar gibi yapardı , yeğenimde 18.aydan sonra farkedildi.