0 oy
120 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (332 puan) tarafından

Acı biber turşusu kuracağım da kızlar bana taktik verin nasıl yapılıyor aranızda muhakkak yapan vardır böyle kütür kütür güzel bir turşu tarifi verir misiniz :) 

3 Cevaplar

0 oy
(940 puan) tarafından
Jalepono biberinden kurmuştum ilk evlendiğin zamanlar başka kurmadım canım. Güzel oluyor. Ben genelde karnıbahar havuç lahana turşusunu seviyorum yemeğin yanında çok güzel oluyor 
(332 puan) tarafından
Ben de jalepono aldım nasıl yaptın güzel olduysa tarif ver bacım bizim evdekiler acı delisi ben yemem de onlara yapacam
(940 puan) tarafından
Bu tariften yaptım canım güzel oluyor. Ellerine eldiven giyerek yap canım 2 gün ellerim yandı acı olduğundan :D
-Reklam-
0 oy
(1,126 puan) tarafından
1 litrelik kavanoz için

1 çay bardağı sirke

1 yemek kasigi kaya tuzu

1 çay kasigi şeker 

Birkaç tane limon tuzu 3 4 tane

Kaynar su

Bide sarımsak

İstediğin acı (1 2 delik aç )

10 gün sonra yiyebilirsin tüm turşuları böyle yapıyorum kıtır kıtır 
(332 puan) tarafından
Aa kaynar su yumuşatır diyorlar demek yalan
(332 puan) tarafından
Yarın bu tarifle yapayım ama ben de yaklaşık 3 kilo biner bu tarifi 3e katlayıp yapayım dimi
(1,126 puan) tarafından
Kesinlikle sıcak su daha çok kütür yapıyor
(1,126 puan) tarafından
Nfyde yapacaksın canım 1kiloluk kavonozlarda da iyi oluyor ben öyle yapıyorum büyük bidonda yapmayı sevmiyorum her kavonoz için ayrı hesap yapıyorum
Mesela
Her kavonoz için 1 er çay bardağı sirke dokuyorum ilk hepsine üstüne birer yemek kasigi kaya tuzu
Birer çay kasigi şeker
Her kavonoza 3 4 tane limon tuzu
Ve en son her kavonoza kapağına kadar kaynar su dolduruyorum canım
(776 puan) tarafından
Bnde böyle yapıyorum sadece limon tozunu bı çay kasigi koyuyorum çok lezzetli oluyor bı arkdsimda yedim çok beğendim hemn tarifini aldım denedim anneme verdim biraz oda çok beğendi tarif istedi annemde çok güzel yemeklerin yanında çok yakışıyor bide bnde iştah açtığını için olmazsa olmazim
(332 puan) tarafından
Hmmmm o zaman ben de cam kavanozlara yaparım ya
(332 puan) tarafından
Uzun süre kütür kütür kalıyor mu bir de
(1,126 puan) tarafından
Evet canım
(1,126 puan) tarafından
Ben bu tarifle salata turşusu yaptım nerdeyse bitirdik şimdiden ikinciye yaptım bu sene turşuları
0 oy
(466 puan) tarafından

Iyi aksamlar canim ben daha iki hafta once kurdum 4 tane yarim kiloluk iki tanede 300 gramlik siseye koydum 300 gram olan sise kapagi hava yapti onu dun actim gayet kutur kutur cok guzl tarifni netn almistim tarifi kopyalayip koyuyorim sana 




  • 1 kilo jalepeno biber
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 10 diş sarımsak

2 tane 1 lt lik kavanoz

Hazırlanışı

1 kg lik biberden 1litrelik kavanoz ile 2 kavanoz turşu oluyor buyurun tarifine.

  1. Biberleri yıkayıp doğrayalım.
  2. Diğer tarafta su, sirke, şeker ve tuzu tencereye alıp güzelce karıştıralım.
  3. Kaynayınca altını söndürelim.
  4. Kavanoza 5 sarımsak koyup biberi üzerine koyalım.
  5. Kaynayan suyu üzerine koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  6. Ertesi gün kapağının gevşeyip gevşemediğini kontrol edip serin bir yerde yada buzdolabında muhafaza edelim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 89 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sedeff (433 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 110 göst.
17 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
23 Şubat 2022 Aile kategorisinde Defneee.. (294 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 414 göst.

404,304 soru

12,112,109 cevap

36,446 kullanıcı

...