Kaynanam dedi ki doğumda eğer sehirdisindan biri gelmiş olursa hediyesiyle gelir bakarlar bebeğe. Bende dedim ki asla kabul etmem kırkı çıkınca gelen olursa gelir dedim o daha savunmasız olacak ben lohusa olcam şehirdisi misafiri ağırlayamam dedim. Bitane yaşlıları var evlerinde kalıyor ebeleri. Kadin yürüyen mikrop yuvası asla elini yıkamaz eli ayağı tutar ama altına işer öyle kurur üstünde. Şimdi dogum yapinca ebeleri de gelse çıldırırim ben evin her yerine örtü sericem ve yatak odamı kitliycem umarım doğumdan sonra evime doluşmazlar. Zaten kesin konuştum kabul etmem sadece kendimiz oluruz dedim ama o halde bile aşırı kalabaligiz. Annem ben evlenirken bebek yorganı da koymuştu ceyizime ve hamile olunca da dedim onu kullanicam kaynana güldü hahaha bekarken annen bebek yorgani mi yaptı diye evet bunda gülünecek bisey yok dedim surda 2 ay kalmış daha bana bebek yorgani yapacak dedim saol annem yaptı. Kaynanam boyle olur olmaz şeylere saçma sapan güler. Evlerinde kalan ebeleri de bebegi zayıf doğan lohusa kadına; bunu içinde tutamadin mi diye kadına kızmış bana diyor ki hazir ol sana da öyle derse alınma. Dedim hele bir desin ben kimseye benzemem. Yani anliycaniz dogum sonrasi zerre kalabalık görmek istemiyorum bunu nasıl halledebilirim bu işi halledebilen biri var mı? Son çare odamı kitlerim yavrumu sessizce emzirir, ten teması yapar baş başa kalırım . Kadin hem oksuruyo hem geğirme hastalığı var geğirince de ağzını asla kapatmaz ufacik bebege doğru onu yaptığını düşünsenize. O yüzden ebelerini gerekirse odaya sokmam ufacik yatak odam zaten , ama bu işi halledebilen misafir kabul etmediğini daha net açıklayan arkadaşlar var mı nasıl hallettiniz