0 oy
156 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (20 puan) tarafından
Selamın aleyküm arkadaşlar yardımcı olur musunuz  ben ilk kez kendi başıma yaprak sarcam yarın sarcam bugün sudan çıkarcam da çıkarınca sıcak suda mi soğuk suda mi bekletmem lazım bide biraz eksi yapmak istiyorum piştikten sonra yumuşak ve hafif eksi olması icin ne yapmam lazım 

7 Cevaplar

0 oy
(17,674 puan) tarafından
Ben harcını hazırlarken limon sıkıyorum. Kimisi nar ekşisi ekler kimisi sumagin suyunu ekler 
(20 puan) tarafından
Harcını nasıl hazırlıyosunuz acaba size zahmet yazabilir misiniz
(17,674 puan) tarafından
Varsa kıyma yoksa et doguruyorum. Soğan sarımsak domates ve maydanoz doguruyorum bol salça böyle kıpkırmızı olacak bol yağ öyle severiz biz en son limonu sıkar baharatları ekler sararim. Tabi pirinci de koyuyorum
-Reklam-
0 oy
(1,711 puan) tarafından
Aleykümselam ben kendi yaptığım şekli anlatayım sen istediğin gibi yap. 

Yaprakları normal suda bekletip tuzundan arındırıyorum. Birkaç kez de yıkıyorum. Benim yapraklarım babannemin bahçe yaprağı, sert olmuyor onun için ön haşlama yapmıyorum. İçini hazırlarken ekşi olması için biraz limon ve sumak koyuyorum. Yaprağı sardıktan sonra da 1 tane limonu dilimleyip tencerenin üzerine diziyorum öyle pişiyor ve ekşiliği çok iyi oluyor sana göre
(20 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim tarifiniz için kaç dakikada pişiyor acaba düdüklü de yapcam da
0 oy
tarafından
Aleykumselam soguk suda beklet, ben ocaga koyunca uzerine zeytinyagi ve nareksisi dokuyorum 
(20 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim düdüklü de kaç dakika da pişiyor
0 oy
tarafından
Ben ılık suda bi gün öncesinden koyup bekletiyorum canım eksi istiyorsan üstüne limonu fazla dilimle 
(20 puan) tarafından
Çok sağolun
0 oy
(632 puan) tarafından
Ben ocakta kaynar suya daldırıp cikartiyorum yaprakları sarmadan hemen önce sonra kenara alıyorum. İçi için pirinci zeytinyağı ile çeviriyorum biraz üzerine bol soğan bol kuru nane, tuz, karabiber ekleyip öyle de kavuruyorum. Biraz sıcak su ile demliyorum. Gerçekten çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Annem hep böyle yapardı bende geçen onun tarifini denedim resmen annem sarmış gibi geldi
0 oy
tarafından
Şöyle sıcak suya osla beklet samura ise hir gece suda beklemesi lazım iki kere suyunu değiştir 

Ekşi ve yumuşak yapmak için de 

Yaprakları yatay değilde dik diz 

Üzerine salçalı sumaklı sos yap 

Limon diz sumak yoksa 

İçine nar ekşisi koyabilirsiniz bu şekilde pişir 

Kaynayana kadar harli kaynadıktan sonra kısık ateşte 
0 oy
tarafından
Ben etsız sumak sıvılı yaparım. Büyük boy soğan rendelerım. 3 dıs sarımsak. Ikı tane yesıl bıber. Üç tane domates. Karabıber maydonoz dogorarım . Domates salcası bıber salcası sumak sıvısı. Nane. Pul bıber atarım ıyıce karıstırır pırınc koyarım sararım ( bu benım büyük kazananıma göre çokluk azlık durumuna göre ayarlanabılır ) ... Tuşuna yapragın tuzluysa koyma bıle tuzlu olur. Suyuna da hafıf sumak eksısı  koyarım tabak kapatırım ohhh mıs kısık ateşte pıser 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 169 göst.
16 Mayıs 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Hicrannn (1,255 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 143 göst.
7 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Umutsuz0034 (457 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 124 göst.
27 Aralık 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde 175766 (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 411 göst.
4 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,781 soru

23,625,829 cevap

307,058 kullanıcı

...