Kizlar bizim özel eğitime gidiyoruz zaten ama dil için sadece konuşma geriliği var bide son bı kaç gündür dairesel olrak dönmeye başladı bu beni korkutuyor otizm olabilirmi bide kimseye sarılmak istemez sadece bana sarılır ve ismiyle seslenince bakmaz bak kamyon yada gel telefonu vereym sana deyince hemen bakar öğretmen anlattiklarin otizm dedi napabilirz dedim gozlemlycez dedi yani annelik o kadar ağır bı seyki hele böyle özel durumlar olunca Allah kimseyi darda birakmasin ama bende inkar edip yani otizm degl çocuğum deyip öğretmeni engellemedim çünkü gereken neyse onu yapsınlar istyorum
Bu durumun aynısı bendede var cnm oğlum prematüre doğdu acayip üzerine düştüm 2 yasına gelene kadar acayip titriyordum üzerine herkes bana deli muammelesi yapıyordu çocuk bu düşer çocuk bu gösterince verme her şeyi konuşsun bu yüzden galiba konuşma geriliği oldu herkes öyle dedikçe kendimi suçlayıp oğlumla arama mesafe koymaya başladım hamile olduğumu öğrendim iyicene ikinci çocuğuma odaklandim o da prematüre doğmasın yine çok sorun yaşamayalım diye ve oğlum şuan 3 buçuk yaşında pek konuşmuyo şimdide herkes beni suçluyo üzerine düşmedin diyorlar şimdi ise o zamanda artık çocugu şal çok üzerine dustugun için konuşmuyor diyorlardı okula da gitmiyor henüz kardeşiyle oyun oynuyorlar baba anne diyor ama bazense kardeşine şiddet eğilimi var istediği olmayınca kapıları çarpıp bağıra bağıra ağlayıp yerlere atıyor kendisini kardeşiyle eşyasını paylaşmak istemiyor mesela şimdi de düzeltmeye çalışıyorum siz neler yapıyorsunuz konuşmasını destekleyebilmek için
413,870 soru
12,457,821 cevap
46,560 kullanıcı